Vores første Carlsberg-trøje

Ugen der gik (1/2020)

AHMED I HAMAR
Vores U19-offensivspiller Ahmed Daghim har allerede haft sin første træning under sit lejeophold i norske HamKam, og som man kan høre i dette interview, lader det til at gå fint med at forstå sproget - men han har jo også trænet meget med under Ståle...

>> Se interviewet her på hamkam.no

Det er kun to år siden, Ahmed første gang var med FCK's førstehold på træningslejr, men han fik først spilleminutter om sommeren, da vi mødte Maribor, og han fik det sidste kvarter. Siden fulgte den officielle debut i efteråret 2018, Superligadebuten i foråret 2019 samt europæisk debut i Champions League-kvalifikationen i sommeren 2019 mod TNS.

Ahmed Daghim og Mads Roerslev
Ahmed Daghim på sin første træningslejr i Dubai i januar 2018 - her sammen med Mads Roerslev

 

MADS & LUKA I POKALTRIUMF
Mads Roerslev og Luka Racic spillede begge hele kampen for Brentford, da de i lørdags sendte Stoke ud af FA Cup'en med 1-0. Ugen inden fik Mads også fuld spilletid i 4-0-sejren over Bristol City, hvor han endda lagde op til et mål. Derimod spillede Luka sin første kamp på førsteholdet siden august, og det var første gang de to tidligere klubkammerater var på banen samtidig for Brentfords bedste hold.

Mads var som sagt også med på træningslejren for to år siden, og det samme var Luka. Desuden deltog Niklas Vesterlund (nu Trelleborg), Morten Hjulmand (nu Admira Wacker), Henrik Bellman (nu Östersund) og Jonas Wind fra den stærke U19-årgang.

Mads Roerslev i Brentford
Foto: Steve Bardens/Getty Images

Her fejrer Mads sejren med holdkammeraterne. Og keeperen tilsyneladende har lanceret klaphandsken - efterfølgeren til klaphatten (man kan bare ikke se den snor, han trækker i). Og der skulle ikke have stået Hamar på nr. 33's trøje - han hedder Fredrik Hammar.


UDLÅN TIL NORGE
Ahmed er langt fra den første, vi udlejer til norsk fodbold, og heller ikke den første til HamKam. Men fælles for de andre er, at de allerede var en del af førsteholdstruppen, da de blev udlejet, mens Ahmed kommer direkte fra U19 (selv om han har trænet meget med førsteholdet i længere tid):

Fra Til Spiller Klub
31.08.06 31.12.06 Morten Bertolt HamKam
18.08.11 30.06.12 Thobias Skovgaard Bodø/Glimt
19.08.12 31.12.12 Pape Pate Diouf Molde
23.08.12 31.12.12 Christian Gamboa Fredrikstad
07.02.13 30.06.13 Christian Grindheim Vålerenga
08.03.13 30.06.13 Mustafa Adellaoue Vålerenga
19.01.15 31.12.15 Jakob Busk Sandefjord
13.08.18 31.01.19 Aboubakar Keita Stabæk
Morten Bertolt
Morten Bertolt i FCK-træningstøjet i februar 2006


DEN ALLERFØRSTE CARLSBERG-TRØJE
Dagens glædelige nyhed om kontraktforlængelsen med Carlsberg er en fin anledning til at minde om den allerførste gang, vi spillede i en Carlsberg-trøje. Det var nemlig ikke i 1999, hvor det nuværende samarbejde begyndte, men i januar 1993, hvor vi deltog i (og vandt) en venskabsturnering i Bangkok - den historie har vi fortalt her.

Carlsberg-aftalen blev indgået i februar 1999 og vakte mildt sagt en hel del kontroverser i fodboldmiljøet, fordi Divisionsforeningen i forvejen havde sponsorater med Faxe Bryggerierne. Men det er en anden historie... den historie vi vil frem til er den første gang, hvor vi sommeren 1999 spillede med Carlsberg på trøjerne som fast hovedsponsor. Det var en TOTO Cup-hjemmekamp mod Polonia Warszawa, som vi tabte 0-3 på Gentofte Stadion.

Trøjen havde "Carlsberg COOL"-logoet, som man bl.a. kan se på i nedenstående highlights fra en 3-0-sejr over Esbjerg i efteråret 1999. Men i TOTO-kampen var trykket anderledes "svagt", for Carlsberg stod med mindre skrift, og bogstaverne i COOL var ikke fyldt med blå farve.


Af rettighedsmæssige årsager kan vi desværre ikke vise et billede fra kampen af den pågældende trøje (Scanpix har billeder fra kampen i deres onlinearkiv), men skulle der være en samler, der har denne sjældne variant, så hører vi gerne om det på kundeservice@fck.dk

Og så benyttede vi i øvrigt lejligheden til at rette stavemåden på alle tre polske TOTO-målscorere: Golaszewski hedder Galoszewski, Bolat hedder Boldt og Kalisan staves Kaliszan. Vi beklager - med 20 1/2 års forsinkelse...

 

FEYENOORD SIKRER SIG "UNGT TALENT"
Vores gode ven, Nicolai Jørgensen, har allerede meldt familiens førstefødte, Vincent, ind i Feyenoord!