U19 jubler efter en scoring

Ugen der gik (08/2023)

U19 SEJREDE IGEN
For tredje ligakamp i træk scorede U19 fire gange, og igen rakte det til en sikker sejr – denne gang 4-1 over OB efter 1-0 ved pausen.

Alexander Simmelhack blev dobbelt målscorer for anden kamp i træk, og Noah Sahsah scorede også sidste weekend i forårspremieren. De har nu scoret henholdsvis 12 og 11 mål i U19-ligaen.

I lørdags blev det fjerde mål sat ind af Victor Froholdt lige efter, at han var kommet på banen.

Alexander Simmelhack
Alexander Simmelhack scorer på straffe. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Oliver Højer
Oliver Højer har været skadet i pre-season, men fik sine første minutter i lørdags. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Tillykke til Hjalte Bidstrup, som fik officiel U19-debut.

68.: 4-1 Victor Froholdt

Andreas Dithmer – Hjalte Bidstrup (82.: Tristan Fynbo), Cornelius Olsson, Aksel Halsgaard (82.: Ethan Amundsen-Day), Oliver Svendsen – Thomas Jørgensen (75.: Emil Thor), Nikolaj Zachariassen (75.: Oliver Højer), Oscar Højlund – Tamás Szücs (67. :Victor Froholdt), Alexander Simmelhack, Noah Sahsah

Lørdag kl. 13 spiller U19 ude mod Randers Freja FC, og næste hjemmekamp er fredag den 10. marts, kl. 13, hvor Esbjerg kommer på besøg.

U17 spillede ikke i weekenden på grund af U16-landsholdets turnering i Kroatien, men U17 skal også til Randers på lørdag, hvor de spiller kl. 15.15.

DRAMATISK U15-TOPKAMP MOD OB
Medierne har det med at kalde alle kampe, der afgøres i straffesparks-konkurrence, for et ”drama”, og efter at have overværet lørdagens U15-topkamp mod OB, så gik vi selv i floskelfælden.

Holdene havde overvintret på en delt førsteplads, ikke mindst fordi vi vandt 1-0 i Ådalen i midten af november på et mål af William Nørløv efter fire minutter.

Denne gang tog vi også tidligt teten, da Abdul Daramy efter fem minutter udnyttede en forsvarsfejl og let trillede bolden i det tomme mål.

Inden der var gået et kvarter, kom OB dog på 1-1 ved Hjalte Boe – et navn, som vi bliver nødt til lige at nikke anerkendende til!

Uafgjort holdt sig til pausen, og 2. halvleg var kun få minutter gammel, da William Nørløv bragte os på 2-1.

Abdul Daramy og William Nørløv
Abdul Daramy og William Nørløv jubler efter 1-0-målet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Senere havde vi flere store chancer til at øge og måske lukke kampen, men fynboerne var også farlige, og spændingen holdt helt ind i kampens tillægstiden.

OB satsede hele butikken og smed et par store folk frem i angrebet for at fremtvinge en udligning, og desværre lykkedes det Valdemar Bolander at heade bolden ind til 2-2.

De skuffede unge løver måtte aflyse sejrsdansen og i stedet begynde at skyde straffespark om et ekstra point til tabellen.

Det begyndte skidt med en københavnsk afbrænder, men det hoverede OB’s keeper så meget over, at han fik direkte rødt! Så måtte alle lige vente lidt længere i den bidende kulde, før en markspiller fik handskerne på og tog tjansen mellem stængerne.

Og så skiftedes holdene ellers til at score eller brænde i nærmest en uendelighed, og vi skylder OB-reserven at anerkende, at han faktisk reddede et straffe, da vi var nået til strafferunde nr. 7 eller 8. Hans holdkammerater jublede som sindssyge og fejrede det som en pokalfinalesejr, hvorefter en fynbo selv bankede det næste straffe langt over mål, og så var vi lige vidt.

Men til sidst faldt afgørelsen ud til vores fordel, så vi fik det vigtige ekstra point ud af kampen. De fleste var lidt i tvivl om, hvor mange straffespark holdene hver nåede at sparke, men jeres udsendte fik det til en 14-15 stykker.

U15-keeper Gustav Fritz
U15-keeper Gustav Fritz jubler, da det ene ekstra point blev sikret i en maraton-straffekonkurrence. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Lørdag skal U15, ligesom U17 og U19 til Randers, og så er der hjemmekamp fredag den 10. marts, kl. 13 mod Esbjerg.

U16-LANDSHOLDET
Holdet var i sidste uge til en UEFA Development Tournament i Cypern, hvor fire af vores U17-spillere, Tobias Breum-Harild, Graham Ankamafio, Jonathan Moalem og Roberto Risnæs, fik masser af spilletid:

21.02 3-1 Skotland
Tobias og Roberto startede inde, Jonathan og Graham kom ind i 2. halvleg. Roberto scorede til 3-0.

23.02 3-0 Cypern
Jonathan og Graham startede inde, Roberto kom ind i 2. halvleg.

26.02 0-1 England
Tobias, Roberto og Jonathan startede inde, Graham kom ind i 2. halvleg.