Udmelding vedrørende onsdagens pokalkamp

Onsdagens opgør i DBU Pokalens første semifinale mellem F.C. København og Brøndby fik en stærkt utilfredsstillende afslutning, da en mindre gruppe af de fremmødte Brøndby-fans angreb FCKs spillere og ledere med kasteskyts som jernrør, mobiltelefon og golfbolde, ligesom en gruppe klatrede op på spillergangens tag. Det er naturligvis totalt uacceptabelt. 

Til kampen i går var Brøndbys fans blevet tildelt deres egen tribune (D), ligesom de havde egne vagter og sikkerhedsfolk med til kampen, og det er udeholdet, der har det objektive ansvar for udebaneafsnittet. Der var net og afskærmninger oppe omkring Brøndbys tribune. Desværre må vi konstatere, at det ikke var nok. 

Vi ønsker at gøre det klart, at F.C. København ønsker et Derby med masser af tilskuere og stemning fra begge klubber. Det er som tidligere nævnt langt det bedste for begge klubber, for dansk fodbold og alle fodboldinteresserede i Danmark. 

Vi forstår og respekterer også fuldt ud, at det langt fra er størstedelen af Brøndbys fans, der udviser den adfærd, der var efter kampen i går. Langt de fleste bidrog til en god stemning inden for helt acceptable rammer til et Derby. 

Men vi er nødt til at forholde os til det mindretal, der udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko for andre tilskuere, spillere, frivillige, vagter, fotografer og tv-folk. 

Derfor har vi nu inviteret Brøndbys ledelse, sikkerhedsrepræsentanter, fankoordinatorer og de to holds anførere til et møde hos os hurtigst muligt. 

Vi ser frem til en åben og ærlig dialog om, hvordan vi løser de sikkerhedsproblemer, der er omkring de her kampe. Her vil vi selvfølgelig også komme med nogle løsningsforslag, der kan tilgodese alle. 

Næste kamp mellem F.C. København og Brøndby er i Telia Parken d. 17.4. kl. 18.00.