Uafgjort i Frederiksberg Idrætspark

På en blæsende men solrig Skærtorsdag formiddag tog FCK2/KB hjemme imod FC Roskilde, der før dagens kamp lå á point med Løverne. Der var således lagt op til en topkamp mellem rækkens nummer tre og fire, hvilket havde lokket 411 tilskuere til Frederiksberg Idrætspark. Efter en til tider intens kamp, måtte begge mandskaber dog tage til takke med et enkelt point hver, idet kampen endte målløs.

Af Mikkel Faartoft

Kampen startede meget jævnbyrdigt. Med hård kamp på midtbanen bølgede spillet frem og tilbage, uden at nogen af holdene rigtigt formåede at bygge angreb op. Det blev dog til et par kontrachancer, men det nåede ikke rigtigt at blive farligt.

Godt et kvarter inde i kampen begyndte FCK2/KB at vise tænder. Med et par gode langskud fra Fuso Boateng og Morten Bertolt samt et par løse bolde i det tætpakkede Roskilde-målfelt var FCK2/KB flere gange tæt på at bringe sig foran. FC Roskilde havde i denne periode svært ved at bryde københavnernes opspil, og det blev således til flere gode chancer til FCK2/KB ved blandt andre Nicklas Svendsen og anføreren Nikolaj Hansen.

Efter en god halv time kom FC Roskilde dog bedre med i kampen igen, og atter skiftede bolden hyppigt ejermand. Resten af halvlegen blev således en noget rodet affære uden egentlige opbyggede angreb, og halvlegens sidste store chance opstod da også efter en dødbold. Her fik FCK2/KB ikke clearet bolden ordentligt efter et frispark til FC Roskilde, hvormed gæsternes Jonas Andersen fik en pæn chance, der dog blot resulterede i et københavnsk målspark.

Anden halvleg startede anderledes livligt og var fyldt med store chancer til begge hold. Først var det en Roskilde-fod, der hindrede hjemmeholdet i at bringe sig foran. Hernæst fik Jamil Fearrington på akrobatisk vis ekspederet bolden ud af målfeltet efter et fint gennembrud af gæsternes Christian Hansen. Minuttet senere var FC Roskilde farlige igen, men indskiftede Michael Sørensens skud gik snært forbi Thomas Villadsens mål.

I kampens 53. minut indledte FCK2/KB en ny periode med spilovertag. På en stikning fra indskiftede Kenneth Beck fremtvang Lasse Qvist hjørnespark, der blev starten på et fem minutters massivt pres. Om end det var tæt på, medførte belejringen af Roskilde-feltet ingen mål, og frem til kampens afslutning var der heller ikke mange chancer til de to mandskaber.

I slutminutterne pressede FCK2/KB på for at score sejrsmålet, men i mål ville bolden ikke. Det blev altså 0-0 i en kamp, der sagtens kunne være endt med københavnsk sejr.

- Vinden og FC Roskilde gjorde det vanskeligt for os i dag, men jeg synes, at vi spillede en rigtig fornuftig anden halvleg. Vi har 5-6 rigtigt pæne chancer, så hvis der skulle have været en vinder i dag, skulle det have været os, sagde Benny Gall til FCK.DK efter kampen.

Startopstilling
Thomas Villadsen
Jeppe Brandrup, Jamil Fearrington, Nikolaj Hansen, Casper Windfeld
Kim Tandrup, Morten Bertolt, Mads Laudrup, Nicklas Svendsen
Fuso Boateng, Lasse Qvist

Udskiftninger, FCK2/KB:
45. min: Fuso Boateng ud – Kenneth Beck ind
74. min.: Kim Tandrup ud – Kenneth Thinter ind
89. min.: Nikolaj Hansen ud – Mathias Gravesen ind