Gode præstationer af U17 og U19

U19: 2 kampe, 6 point og 6-0 i målscore

Det er ikke kun F.C. Københavns 1. hold der har succes for tiden, for også U19-holdet klarer sig rigtig godt. Den nye sæson har for F.C. Københavns vedkommende været i gang siden i lørdags, og lørdag middag spillede FCK U19 sæsonens anden kamp – og for anden gang i denne sæson blev det til en 3-0-sejr.

Af Jan Eliassen

Sidste weekend mødte FCK U19 på hjemmebane OB. FCK U19 lagde godt fra land, spillede noget god fodbold og kom alene i 1. halvleg frem til fire-fem 100 procents chancer – samtidig med at de holdt OB helt væk fra chancer. Efter en halv times spil kom forløsningen, da Mikael Vukicevic gjorde det til 1-0 på straffe (begået mod Andreas Cornelius). Denne stilling holdt til pausen.

Den 2. halvleg var mere lige, og OB fik lagt mere tryk på – men efter 20 hektiske minutter lukkede FCK U19 kampen på et hjørnespark. Her stod Lasse Lindbjerg for oplægget og Oliver Hansen headede den sikkert i kassen. Derfra blev den sat på cruise control, men det blev alligevel 3-0 i kampens døende minutter. Kampens sidste mål blev sat ind af Haydar Said, der var blevet spillet helt fri af Mikkel Ketelsen.

Sejren over OB betød, at FCK U19 havde fået en fremragende start mod et af de formodede tophold i U19 Drenge-ligaen.

Endnu en sikker 3-0-sejr i Aalborg

Efter sejren over OB var der forventninger til dagens kamp mod AaB. AaB var endda kommet bedre fra land end FCK U19, da de havde vundet deres to første kampe med sammenlagt 8-3. Kampen var dermed en kamp mellem to ubesejrede mandskaber, men opgøret blev ikke den skønneste affære, hvilket til dels skyldtes en ujævn bane, en kraftig vind og en bold ved navn Jabulani.

Det blev altså ikke nogen skøn kamp, men det var FCK U19 der forsøgte at få overtaget i kampen – og overtag fik holdet da Morten Thomsen efter 25 minutter gjorde det til 1-0 på et langskudsmål. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, AaB havde nok flest chancer takket være deres omstillingsspil, mens FCK U19 kom frem til enkelte chancer – primært når de angreb over kanten.

2. halvleg mindede meget om 1. halvleg. FCK U19 havde bolden mest, mens AaB primært var farlige på kontraer. Også i den 2. halvleg bølgede spillet frem og tilbage, men efter 72. minutter kastede FCK U19 indkast og i det efterfølgende klumpspil foran mål gjorde Thobias Skovgaard det til 2-0. Det betød at AaB mistede pusten, at der kom mere ro over kampen – men stadig fornemmedes det, at FCK U19 nok ville få flere chancer – og det gjorde de også, for i det 84. minut slog Mikael Vukicevic et yderst velplaceret hjørnespark, som Lasse Lindbjerg headede ind til kampens slutresultat, 3-0.

Efter kampen sagde træner Brian Riemer til FCK.DK:

- Vi kunne ikke helt spille som vi gerne ville, men drengene viste så i dag andre kvaliteter. Det gjorde, at selv om det ikke kørte som smurt i dagens kamp, så kørte vi alligevel en sikker 3-0-sejr hjem. Der er dog stadig har noget at arbejde med, men efter at to kampe i Danmarks bedste U19 række har givet os seks point og en målscore på 6-0, så kan jeg vist kun være en meget tilfreds træner.

Næste kamp er mod Brøndby IF

Der er nu 14 dage til næste kamp, og det bliver lidt af en brag, for lørdag den 11. september klokken 15.00 tørner Brøndby og FCK U19 sammen i Brøndby. Kampen bliver et opgør mellem to hold der begge har fået maksimum point, og mod to hold der endnu ikke har lukket et mål ind. Brøndby har spillet tre kampe, har vundet 3-0, 2-0 og 1-0 og topper pt. U19-ligaen med ni point og 6-0 i målscore.