Turen går til Horsens

F.C. KØBENHAVN VS AC HORSENS
F.C. København har mødt AC Horsens 21 gange i Alka Superligaen. 16 gange har F.C. København forladt banen i vinderens rolle, to kampe er sluttet uafgjort og tre gange har AC Horsens vundet. Målscoren er 36-15.

12 af de 21 Superligakampe er spillet i Horsens, og er siger statistikken syv sejre, to uafgjorte og tre nederlag. AC Horsens har dog haft styr på F.C. København i deres seneste tre hjemmekampe, for de tre kampe er endt med AC Horsens-sejr, uafgjort og AC Horsens-sejr. Målscoren i Horsens er 15-10 i F.C. Københavns favør.

F.C. KØBENHAVNS SÆSON
Efter sæsonens første otte runder er Alka Superligaen er F.C. København placeret på 2. pladsen med 18 point. Det er det samme antal point som Brøndby IF – der dog har en målscore, der er tre mål bedre end F.C. Københavns – og Randers FC, som har spillet en kamp mere end både F.C. København og Brøndby IF.

F.C. København er stadig ubesejret i denne Superligasæson, og de 18 point er hentet via sejre over Lyngby BK (3-0), Esbjerg fB (4-0), FC Nordsjælland (4-0), FC Midtjylland (3-1) og OB (2-0). De tre uafgjorte kampe har været mod SønderjyskE (1-1), AaB (1-1) og Brøndby IF (1-1).

Efter søndagens udekamp mod AC Horsens møder F.C. København i de kommende to spillerunder Randers FC på udebane og AGF hjemme i Telia Parken.

F.C. Københavns 19 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 7 mål
1'-15' minut: 1 mål
16'-30' minut: 2 mål
31'-45' minut: 4 mål

2. halvleg: 12 mål
46'-60' minut: 3 mål
61'-75' minut: 6 mål
76'-90' minut: 3 mål

1 mål, Ludwig Augustinsson

Derudover har Dahlin fra FC Midtjylland lavet selvmål.

DEN SENESTE SUPERLIGAKAMP MOD AC HORSENS
Sidst F.C. København tørnede sammen med AC Horsens i Alka Superligaen var i 23. spillerunde af 2012/13-sæsonen. Opgøret blev spillet i Telia Parken, og her kunne de 8.542 tilskuere se Charles Takyi afslutte et flot Horsens-angreb og bringe gæsterne foran i det 17. minut. 12 minutter senere blev det 1-1. César Santin fik bolden i feltet, og efter nogle kølige træk sendte han sikkert bolden i nettet til udligning 1-1.

De fleste tilskuere har sikkert troet, at kampen ville ende uafgjort, men netop som tiden nærmede sig de 90 minutter, fandt Nicolai Jørgensen en fri Claudemir – og på første berøring sparkede Claudemir bolden i kassen. Et smukt mål!.

AC HORSENS’ SÆSON
I skrivende stund ligger AC Horsens på 6. pladsen, og ville derfor – hvis forårets slutspil begyndte nu – være med i den ende af tabellen, hvor det er sjovt. AC Horsens har blot tabt en enkelt kamp (0-1 til Randers FC), og har derudover spillet uafgjort fire gange og vundet tre kampe. Det giver AC Horsens 13 point, det samme antal point som FC Midtjylland på 5. pladsen, men to point mere end AGF på 7. pladsen.

I den forgangne weekend var AC Horsens på udebane mod Viborg FF, og her formåede AC Horsens for første gang i klubbens Superiga-historie at vende 0-2 til en sejr. Serge Deblé havde med to mål bragt viborgenserne foran 2-0, men på scoringer af Lasse Kryger, Kjartan Henry Finnbogason (på straffe), André Bjerregaard og Lasse Kryger vandt AC Horsens med 4-2.

1. halvleg: 5 mål
16'-30' minut: 3 mål
31'-45' minut: 1 mål

2. halvleg: 9 mål
46'-60' minut: 4 mål
61'-75' minut: 2 mål