Tredje møde med Spartak Moskva

Tredje møde med Spartak Moskva

I dag står vi for tredje gang over for Spartak Moskva i en træningskamp, når spillerne kl. 14 dansk tid løber ind på det imponerende Zayed Sports City Stadium i Adu Dhabi.

Som tidligere oplyst bliver kampen desværre ikke produceret til TV, men FCK TV filmer kampen og forventer at kunne vise highlights. Til gengæld kan du følge med live på vores Twitter på @FCKobenhavnLive.

>> Se truppen til kampen

2012: Spartak Moskva-FCK 1-0
Første gang vi mødte Spartak var i Copa del Sol-finalen i februar 2012, hvor russerne vandt 1-0, selv om vi havde en del gode muligheder for at score. Youssef Toutouh startede inde for blot tredje gang, siden han kom til FCK i sommeren 2011, og her kan du gense hans interview med FCK TV efter kampen:
2014: Spartak Moskva-FCK 0-5
Næste møde fandt sted to år senere i Algarve, hvor vi vandt hele 5-0. Med til historien hører dog, at de fik smidt en mand ud efter 10 minutter og vist heller ikke stillede med deres allerbedste hold. Fra den kamp mindes man bl.a. 5-0 målet, som blev sat ind af Christoffer Remmer, der efter kampen konstaterede knastørt: ”Mit eneste mål hidtil, og nok også det flotteste, jeg har lavet”Vi tøver ikke med at fastslå, at det stadig er det flotteste, for det blev faktisk ikke til flere i FCK-trøjen for ”assist-kongen”. Men han kan jo hævne sig næste onsdag, når vi møder Molde i træningslejrens sidste testkamp…

>> Se alle målene fra 5-0-sejren over Spartak her

Tirsdagens møde
Spartak Moskva overvintrer på førstepladsen i den russiske Premier League med et forspring på 5 point til Zenit. Fodboldpausen i Rusland er på 3 måneder fra starten af december til starten af marts, og Spartak har allerede været i gang et stykke tid med træning og testkampe. De har spillet 0-0 mod velkendte Astra Giurgiu, og i lørdags slog de MSK Zilina med 5-1 – de to sidste mål dog sat ind i slutminutterne.

Internationalt har sæsonen ikke været nogen succes. De kom med hiv og sving med i Europa League-kvalifikationen efter en femteplads i ligaen sidste sæson, men skuffede gevaldigt ved straks at ryge ud til AEK Larnaca efter 1-1 ude og 0-1 hjemme. Det kostede træner Dmitri Alenichev jobbet, og i stedet hyrede man Juventus-manden Massimo Carrera. Han har til gengæld sørget for, at fansene nu for alvor kan drømme om det første guld siden klubben totalt dominerede ligaen og vandt 9 ud af 10 mesterskaber fra 1992-2001 under ledelse af Sparkak-legenden Oleg Romantsev.

Blandt de profiler, vi kan forvente at møde i tirsdagens testkamp, er bl.a.
  • midtbanespilleren Denis Glushakov, der fik spilletid i alle Ruslands tre EM-kampe i sommer,
  • nyindkøbte Luiz Adriano, som er hentet i AC Milan, hvorfra han ellers var på vej til kinesisk fodbold – og som mange danskere nok husker for hans kontroversielle Shakhtar-scoring mod Nordsjælland i Champions League-gruppespillet,
  • italieneren Salvatore Bocchetti, som vi selv har mødt i Champions League, da han i 2011 spillede for Rubin Kazan,
  • kantspilleren Aleksandr Samedov, som for nylig er vendt hjem til Spartak, hvor han indledte karrieren i sine unge dage – vi mødte ham i 2007, da han spillede for Lokomotiv Moskva, og igen året efter, hvor han spillede for FC Moskva. Dog ikke de to gange vi spillede mod Dynamo Moskva, hvor han også spillede nogle sæsoner.