Tre gyldne minutter

Søndag var det tid til årets anden SAS ligakamp. F.C. københavn var en tur i Vejle for at møde holdet fra Nørreskoven.

F.C. København var handicappet til søndagens opgør. Tomas Antonelius og Peter Christiansen havde karantæne og det betød nye udfordringer for det nye forsvar hos Byens Hold.

Københavnerne fik da også den værst tænkelige start de kunne få, da Vejle bragte sig foran efter kun tre minutter. Magnus Kihlstedt fik ikke blokeret et langskud fra Alex Nørlund godt nok, og det ellers noget harmløse skud kunne trille ind over stregen.

FCK prøvede herefter at presse jyderne men skabte ikke nogle målchancer. Til gengæld var Vejle farlige på kontraangreb og havde et par chancer for at øge deres føring.

Første halvleg bød dog ikke på så meget mere og Vejle kunne forlade banen efter de første 45 minutter med en spinkel føring på 1-0.

Anden halvleg bev straks meget bedre set med københavner-øjne. Fra starten fik F.C. København lagt et solidt pres på jyderne og de rødklædte blev tvunget langt tilbage på egen banehalvdel.

Det gav pote ti minutter efter pausen. Zuma fulgte godt op på et skud fra Christian Poulsen som Vejles målmand, Jesper Christiansen, ikke kunne holde. 1-1 og kampen var helt åben igen.

Et øjeblik efter slog FCK dog til igen. Sibusiso Zuma lagde et perfekt indlæg ind i hovedet på Todi Jonsson der sikkert kunne bringe Byens Hold foran.

F.C. København fortsatte presset. Anført af Poulsen og Mykland på den centrale midtbane blev de sotklædte københavnere dominerende i den resterende del af kampen.

Fem minutter før tid lukkede Christian Poulsen kampen med et mål direkte på frispark. Umiddelbart så det ud som om, at Jesper Christiansen ikke havde fået placeret sin mur korrekt, men Poulsens skud var også velplaceret. 1-3 og nu var det kun et spørgsmål og sejrens størrelse.

Det blev til en chance til hvert hold i slutminutterne. Ulrik Balling kunne have reduceret for Vejle mens Peter Møller kunne have øget føringen for F.C. København.