Robert Skov

Topkamp i Herning

Vores kampe mod FC Midtjylland

  K V U T Målscore
Hjemme 28 19 5 5 63-35
Ude 30 11 7 12 49-41
I alt 59 30 12 17 112-76

Efter otte indbyrdes opgør i træk med mindst fire mål pr. kamp faldt der "kun" to mål, da FC Midtjylland i maj vandt 2-0 i næstsidste runde af Superligaen.

FC Midtjylland denne sæson
FC Midtjylland røg ud af Champions League kvalifikationen, da de tabte sammenlagt 1-2 til FC Astana. I 3. kval.runde til Europa League besejrede de walisiske The New Saints FC 2-0 og 3-1, men i den afgørende dyst om en plads i gruppespillet, måtte midtjyderne se sig slået af Malmö FF med sammenlagt 2-4.

Det var femte gang på seks sæsoner midtjyderne tabte i Europa League-playoff - og første gang siden 2004 at den danske mester ikke kom i et europæisk gruppespil.

Men hvor det ikke gik i Europa, har de forsvarende mestre fået en god start i Superligaen og blot tabt en enkelt kamp i 2. runde, hvor AaB vandt 2-1. Inden weekendens runde er FC Midtjylland nr. 2 med 15 point, fire point efter os på 1. pladsen.

Senest spillede FC Midtjylland 2-2 ude mod Brøndby IF. Trods 10 mod 11 de sidste 20 minutter udlignede de ti minutter før tid, da Erik Sviatchenko headede et langt indkast fra Kian Hansen i nettet.

FCM's start-11 i Brøndby:

Jesper Hansen
Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz
Mads Døhr Thychosen, Jakob Poulsen, Ayo Simon Okosun, Marc Dal Hende
Mayron George, Paul Onuachu, Frank Onyeka

FCM's målscorere (europæiske i parentes):
4: Gustav Wikheim (2) og Mayron George (1)
3: Rasmus Nicolaisen, Paul Onuachu (2), Simon Okusun (3)
2: Jakob Poulsen
1: Frank Onyeka, Mads Døhr Thychosen, Awer Mabil, Marc Dal Hende og Erik Sviatchenko

Benyttede spillere
Både vi og FC Midtjylland har brugt 21 spillere denne sæson. Hos FCM har kun Jesper Hansen været på banen hver gang, mens vi har haft Vavro, Fischer, Skov og N'Doye på banen hver gang. Derudover har begge hold haft fire spillere på banen i syv ud af sæsonens otte kampe.

>> Skov: Bare glad for at spille mange kampe
 

Viktor Fischer


Chanceskaberne
Viktor Fischer topper Superliga-statistikken med 31 skabte chancer foran FCM's Jakob Poulsen med 28. 5 henholdsvis 3 har ført til mål, hvilket også sender dem til tops i Superligaens assist-liste.

Peter Ankersen er vores næstbedste chanceskaber (delt nr. 7 i Superligaen) med 13 chancer, mens FCM's næstbedste er Alexander Munksgaard med 10.

De to hold er noteret for præcis lige mange afslutninger: 113.

Tacklinger
FCK og FCM har tacklet færrest gange i Superligaens første otte runder med henholdsvis 89 og 97. Brøndby har flest med 164.


>> Torsdag spiller vi hjemme mod FC Zenit