Pokalfinalen 1995
Pokalfinalen 1995

Tillykke til Per Poulsen, der fylder 70 år i dag

Tillykke til vores tidligere målmand, Per Poulsen, som i dag fylder 70 år.

Per indledte karrieren i 3. divisionsklubben Gladsaxe/Hero og blev allerede dengang udtaget til det danske landshold for første gang og debuterede i en 1-1-venskabskamp i Finland den 6. juni 1974. Han fik i alt syv A-landskampe.

I 1975 skiftede han til B1903, hvor spillede i næsten 10 sæsoner og fik yderligere seks landskampe samt blev både dansk mester og pokalvinder, inden han i 1985 skiftede til Lyngby Boldklub.

Året efter vendte han dog tilbage til B1903 og spillede nu sekundafodbold – som markspiller – men tog keeper-handskerne på igen og fortsatte karrieren i Ølstykke, AB og Frem.

Comeback for løverne i 1994
Den 4. september 1994 gjorde han i en alder af 41 år comeback på højeste niveau, da han debuterede for F.C. København i en udekamp i Ikast. Han spillede i alt 29 kampe den sæson – herunder pokalfinalen mod AB, som F.C. København vandt 5-0 den 25. maj 1995.


Sluttede af med Derby-sejr i fyldt Parken
Det var ikke mindst takket være stærkt spil af Per Poulsen i semifinalerne mod AaB, at vi fik pladsen i pokalfinalen. Et par uger senere fik han også fornøjelsen af at spille mod Real Madrid i en TV-transmitteret venskabskamp i Malaga, som FCK blev inviteret til, da OB takkede nej til en revanchekamp for "miraklet i Madrid" i december 1994.

Den 18. juni 1995 sluttede han definitivt sin aktive karriere med en sejr over Brøndby i Parken foran 36.623 tilskuere.


Et flot punktum på en flot karriere for Per Poulsen, som siden afslog et tilbud fra Viborg om endnu et comeback.

I 1999 afviste han også en henvendelse fra F.C. København om at blive målmandstræner på fuld tid, idet Ole Qvist ikke ønskede at fortsætte på fuld tid, men Per Poulsen ønskede ikke at forlade sit civile job i forsikringsbranchen.

”Jeg har kun gode minder fra den tid,” fortalte Per Poulsen om FCK-comebacket, da han var i Parken til vores 25-års jubilæumsfest i 2017 sammen med en række andre eks-FCK’ere. Indslaget med Per kommer ca. et minut inde i videoen.