FCK-fans i Parken

Tilbageblik: Sidste spillerunder med meget på spil

Søndagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland bliver ikke den sæsonafslutning, vi alle havde håbet på. Og forhåbentlig bliver det slet ikke en sæsonafslutning, da det nu gælder om at fastholde den tredjeplads, der giver en playoff-kamp mod nummer syv næste fredag den 31. maj, kl. 19 i Parken.

Det er første gang, siden sæsonen 00/01, at vi risikerer at gå glip af europæisk fodbold, og de gange det glippede i 90'erne, skete det heller ikke i sidste spillerunde.

Dengang var vi i flere sæsoner langt fra at kvalificere os via topplaceringer, men spillede europæisk to gange ved at vinde pokalen.

Det er langt fra første gang, at vi i sidste spillerunde ikke har skullet kæmpe for at vinde det danske mesterskab.

Går vi 20 år tilbage til 2004, er det kun sket tre gange før (2004, 2012 og 2021). I 11 af de andre 17 tilfælde, var det fordi, vi havde sikret titlen på forhånd, og så er der seks gange, hvor vi slet ikke kunne nå guldet i sidste spillerunde.

Det viser denne oversigt over, hvad der var på spil for løverne i sidste spillerunde - ikke kun i de seneste 20 sæsoner, men i alle sæsoner siden 1992.

Sæsonafslutninger


Der gemmer sig mange historier bag de enkelte sæsoner, og mange husker sikkert stadig de tre sæsoner 01/02, 02/03 og 03/04, hvor der var spænding til det sidste: Mads Jørgensens sene udligning i Parken i næstsidste runde i 2002, "Hjalte Park"-målet i næstsidste runde 2003 og den afgørende 4-2-sejr i Farum i 2004.

Netop Farum og FC Nordsjælland har ofte været involveret i de afgørende kampe, således også i 2018, hvor vi med en sejr i Farum i sidste spillerunde kunne gå forbi nordsjællænderne og sikre tredjepladsen, så vi slap for at spille europæisk playoff. Det glippede, da vi spillede 0-0, men siden slog vi AGF 4-1 i playoff og sikrede den europæiske billet.

Det var også FC Nordsjælland, vi sloges med i 11/12, hvor de overhalede os i foråret, men hvor vi stadig havde chancen, hvis de snublede i sidste spillerunde. Det gjorde de ikke, selv om de "kun" førte 1-0 over Horsens til der manglede ti minutter (hvor de scorede to gange mere) - men havde Horsens fået point, var vi blevet mestre og havde fået den direkte adgang til Champions League-gruppespillet.

Historien er fyldt med dramaer, og mange af dem havde vi gerne undværet. Men livet er gået videre hver gang, og vi har rejst os igen.