Jordan Larsson og Magnus Mattsson

Kampreferat: Opgaven løst - Europa stadig i sigte

Jacob Neestrups mandskab var tilbage i 4-3-3, og i forhold til AGF-kampen startede Vavro, Claesson og Clem i stedet for McKenna, Meling og Falk: Grabara - Ankersen, Vavro, Diks, Jelert - Mattsson, Clem, Claesson - Elyounoussi, Óskarsson, Achouri.

FC Nordsjælland var uden karantæneramte Martin Frese og startede med: Andreas Hansen – Villadsen, Nagalo, Kian Hansen, Svensson – Sertdemir, Tverskov, Nygren – Ingvartsen, Osman, Schjelderup.

Indmarch før kickoff
Indmarch foran lidt over 30.000 tilskuere. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Fuld tænding fra start
Der var en helt forrygende lydkulisse i Parken, hvor de seneste skuffelser i ligaen ikke var glemt, men gemt væk, for nu handlede det om maksimal opbakning for at holde liv i håbet om at spille europæisk næste sæson.

Det var også tydeligt at se fra Mikkel Redders første fløjt, at spillerne var klar til at kæmpe med alt, hvad de havde, for vi gik til den med fuld power og fuld koncentration.

De første ti minutter dominerede vi fuldstændig, og det blev til et par forsøg fra Achouri og Ankersen, som dog ikke voldte Andreas Hansen problemer i FCN-målet.

I den anden ende var Kamil Grabara også på plads, da Jeppe Tverskov i 10. minut fandt Benjamin Nygren i feltet med en fin stikning, men Grabara reddede hans afslutning til hjørne.

Badedyrstifo på Nedre C
Badedyrstifo på Nedre C. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport

"På med arbejdshandskerne"
Det blev startskuddet til en god FCN-periode de næste ti minutter, dog afbrudt af et par minutters badedyrs-tifo i mindre omfang, end vi plejer at se. Sektion 12 smed i stedet arbejdshandsker ned i Grabaras felt, ledsaget af banneret ”På med arbejdshandskerne – kæmp for Europa”, og det var spillerne allerede godt i gang med. Og den massive opbakning fra tribunerne gennem hele kampen gjorde helt sikkert ikke arbejdsiveren mindre.

Efter 20 minutter satte vi os igen på kampen, og Elyounoussi fik en gratis chance, da Tverskov smed bolden væk uden for eget felt, men Kian Hansen ryddede op efter sin holdkammerat.

Minuttet efter styrede Viktor Claesson elegant en Vavro-fremlægning videre, så Orri Óskarsson næsten var helt fri af forsvaret, men i sidste øjeblik forhindrede Nagalo en islandsk friløber.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson i aktion. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport

I 25. minut var Nagalo igen redningsmand, da Claesson var ved at slippe fri i feltet efter en flot stikning fra Mattsson, og lidt efter skød Elyounoussi forbi på en skudchance uden for feltet, som Jelert satte op med en fræk tunnel.

Vi lagde solidt tryk i denne periode, og gæsterne fik ikke meget ud af det, når de af og til havde bolden. I 32. minut sendte Orri Elyounoussi godt afsted i højre side, men fik lige akkurat ikke fat i nordmandens flade indlæg i feltet, og det fine angreb endte i stedet med et Clem-langskud lige på keeperen.

Tålmodigt og koncentreret kværnede vi videre mod et FCN-hold, der ofte blev presset – eller trak sig – helt ned på den sidste fjerdedel af banen.

William Clem
William Clem i hopla. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport

35. minut: Claesson-klasse
I 35. minut blokerede Nagalo et godt Mattsson-skud med armen, men gjorde alt hvad han kunne for at gemme den bag ryggen, så spillet fortsatte, og vi var lige ved at komme til noget tæt under mål efter et Jelert-indlæg fra baglinjen.

De clearede dog bolden ud af feltet, hvor Ankersen vandt en luftduel med Andreas Schjelderup og energisk tacklede bolden forbi Daniel Svensson, hvorefter han slog et perfekt indlæg, som Claesson behandlede efter fortjeneste ved at heade bolden i nettet!

Viktor Claesson
Viktor Claesson stiger majestætisk til vejrs og header løverne foran. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Fuldt fortjent, som kampen havde udviklet sig, og fuldt fortjent, at Ankersen-råbene gjaldede fra tribunerne.

Tre minutter efter målet var vi tæt på igen, da Jelert headede et Ankersen-indlæg ind foran mål, hvor Elyounoussi med ryggen mod mål saksesparkede, men Andreas Hansen forhindrede den spektakulære scoring.

Vi fastholdt et jerngreb om kampen frem til pausen og kunne se tilbage på en virkelig stærk 1. halvleg, hvor det eneste der manglede, måske bare var et mål eller to mere.

Mohamed Elyounoussi
Forrygende detalje af Mohamed Elyounoussi. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

2. halvleg
Det havde været rart at have endnu et mål på kontoen, for det varede ikke længe efter pausen, før Nordsjælland kom mere og mere på bolden.

Det første kvarters tid gik dog uden nævneværdige aktioner i felterne, men det var mere uroligt nu, for vi havde ikke samme ro og kontrol, når vi havde bolden.

Vi kæmpede og fightede stadig forbilledligt, men kunne ikke forhindre deres hidtil største chance efter 61 minutter, hvor Ibrahim Osman sparkede over mål fra 7-8 meters afstand på et Oliver Villadsen-indlæg.

I en kontra minuttet efter nåede Elyounoussi en anelse for sent til et fladt Achouri-indlæg, men vi mindede nordsjællænderne om, at vi stadig kunne være farlige, efter vi ikke rigtig havde skabt noget i halvlegens første kvarter.

Elias Achouri
En af de gange, det lykkedes at bremse Achouri. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Orri havde også et glimrende indlæg, hvor Elyounoussi gled inde foran mål, og Jelert havde et godt ryk i feltet, men fandt ikke nogen med sit cutback, så vi havde bestemt ikke opgivet at score det andet mål, som nok havde lukket kampen definitivt, for vi kunne trods alt nøjes med uafgjort.

Nordsjælland pressede stadig mest, og i 67. minut slap vi med skrækken, da Grabara ikke fik ordentligt ram på bolden under et hjørnespark, men Ankersen blokerede afslutningen fra indskiftede Lucas Hey.

En endnu større chance skabte Orri til sig selv i 70. minut, da han fikst trak sig fra af Kian Hansen i feltet, og fra hjørnet af målfeltet hamrede han bolden lige over mål.

Peter Ankersen
Peter Ankersen havde vigtige aktioner i begge ender af banen. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

FCN pressede mere og mere
Nordsjælland skruede nu op for presset, vel vidende at det gav blottelser bagude. Falk var på vej ind for Clem, og da Ankersen satte sig i græsset og ikke kunne fortsætte, og vi nåede heldigvis at ændre til en dobbeltudskiftning, så Meling også kom ind i stedet for den populære back, der fik et øredøvende bifald fra tribunerne, der længe sang hans navn - og igen kårede ham som Carlsberg Man of the Match med 3/4 af alle de ca. 4.000 stemmer.

Et kvarter før tid var vi tæt på igen, da Magnus Mattsson skød tæt forbi den ene stolpe, men der stod stadig kun 1-0 på tavlen.

Kort efter tog Vavro sig til baglåret og blev også tvunget til at udgå til fordel for Scott McKenna, mens Nordsjælland satte flere friske offensive folk ind til en sidste slutspurt. Det varede heller ikke længe, før Osman fik en fin chance efter hjørne, men han fik ikke rent træf, da bolden dumpede ned til ham.

Denis Vavro
Den slovakiske jernmand udgik et kvarter før tid. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport

Udligning i 87. minut
I 84. minut satte vi Lukas Lerager og Jordan Larsson ind for Claesson og Achouri, men de friske kræfter forhindrede ikke, at Nordsjælland fik udbytte af anstrengelserne. Et hjørnespark blev styret højt op i luften, og da McKenna og Hey sloges om bolden, røg den lidt tilfældigt hen til Conrad Harder, der klappede den ind med venstre uden chance for Grabara.

”Come on, FC, come on FC!” gjaldede fra tribunerne, og under forrygende opbakning fra fansene kæmpede vi stadig med næb og klør – og også med kølig kløgt, for efter udligningen kom de ikke til mere.

Sektion 12
Fansene får en kamp mere inden sommerferien. Foto: Jan Christensen, FrontzoneSport

Jo, Harder havde et langskud, som Grabara tog sig sikkert af, men kort inde i de syv minutters tillægstid var Elyounoussi også lige ved at score, men skød lige over mål.

Vi kørte resultatet hjem, uden at det kom til at brænde på nede i vores ende, og det skal spillerne også have stor ros for. Alt og alt leverede vi en solid præstation - og vigtigst af alt, så fik vi det, vi kom efter: en playoff på fredag om at spille europæisk igen i næste sæson.

Cadeau til Nordsjælland, som gjorde det svært for os lige til det sidste – og tillykke til FC Midtjylland med mesterskabet. Tabellen lyver ikke efter 32 runder, lige meget hvor meget vi ærgrer os over vores spildte muligheder.