Tilbage på Silkeborg Stadion

Efter 14 dages landskamppause tager vi hul på de sidste 8 SAS Liga-kampe inden vinterpausen, og turen går i første omgang til Silkeborg, som har hårdt brug for point til at holde sig oven for nedrykningsstregen. Silkeborg indledte efterårssæsonen med hjemmesejre over AGF og SønderjyskE i de første 3 runder, men siden har Viggo Jensens skadesplagede mandskab ikke været i stand til at vinde en kamp.

Med 2 sejre i 12 runder deler Silkeborg skæbne med 4 andre jyske hold i den nederste ende af tabellen, så det er det antallet af uafgjorte kampe, der p.t. adskiller nr. 8 og 12. Dem har Silkeborg spillet fire stykker af, og det er værd at bemærke, at i alle fire tilfælde er deres udligning faldet i den sidste halve snes minutter: 1-1 hjemme mod Viborg på et straffe i 79. minut, 1-1 ude mod AaB i 84. minut, 1-1 hjemme mod FCN i 88. minut og 2-2 ude mod FCN i 80. minut.

Så lad det være den første advarsel til vores forsvar om ikke at slække koncentrationen, hvis vi fører med et enkelt mål mod slutningen af kampen? Den anden advarsel er selvfølgelig at holde et godt øje med Silkeborgs dødbolde, som traditionen tro er ét af deres farligste offensive våben. Begge målene i 2-2-kampen mod FCN blev således scoret på dødbolde, henholdsvis et straffe og et skruet frispark fra Bajram Fetai helt oppe i målhjørnet.

Det var Fetais første mål, siden han i sommerpausen blev hentet hjem fra skotsk fodbold, hvor han var på kontrakt i Glasgow Rangers. Forårets store målsluger, Kim Olsen, er stadig langtidsskadet, men til gengæld er Iddi Alkhag blev sin skade kvit og danner angrebsduo med Fetai.

Midtbaneslideren Muhammed Akinci sad ude i den seneste kamp med et overbelastet knæ, men er med i truppen til søndagens opgør, der i sin helhed ser således ud:

Målmænd: David Preece, Henrik Ipsen
Forsvarer: Henrik Schnedler, Jens Berthel Askou, Ulrik Pedersen, Jonas Troest, Kasper Ras-mussen
Midtbane: Peter Degn, Muhammed Akinci, Thomas Olsen, Thomas Poulsen, Simon Nagel, Thomas Raun, Dennis Flinta
Angreb: Bajram Fetai, Iddi Alkhag, Søren Ulrik Vestergaard.