Haraldsson, Bøving, Jelert, Wind, Højlund, Krisiansen og Lund

Syv fra Talentafdelingen i samme kamp

I løbet af Vejlekampen søndag aften havde vi hele syv spillere på banen med en baggrund i vores Talentafdeling:

  • Jonas Wind
  • Victor Kristiansen
  • William Bøving
  • Hákon Arnar Haraldsson
  • Elias Jelert
  • Rasmus Højlund
  • Valdemar Lund

Jonas Wind er alderspræsident med sine 22 år, mens de seks andre er 18 år.

Det er kun sket to gange før i Superligaen, at et hold har haft seks 18-årige på banen i samme kamp. Det fortæller Kristian Hougaard, der er en af kræfterne bag superstats.dk.

19-årige Andri Baldursson var i øvrigt også på banen i går, så vi havde også syv spillere under 20 år på banen i samme kamp.

Vigtigst af alt: Vi vandt
Statistisk set er det en historie i sig selv, men det blev for alvor en "god historie", fordi vi vandt kampen i går.

"Det handler om at vinde kampe, ikke om bare at bringe flest mulig unge på banen," siger Jess Thorup. "Vi bringer dem, fordi vi altid prøver at stille det hold, som vi mener er det stærkest mulige til at vinde den konkrete kamp, ud fra de muligheder vi har til rådighed."

Flere eksempler på mange "egenudviklede"
Vi har aldrig før haft så mange spillere fra vores Talentafdeling på banen i den samme kamp, heller ikke da Talentafdelingen hed School of Excellence, som var navnet ved etableringen den 1. januar 2009.

Men vi har dog tidligere udviklet talenter i FCK-regi og i samarbejde med KB og B1903.

Tæller vi dem med (f.eks. William Kvist), så havde vi også syv "egenudviklede" spillere på banen i pokalkampen ude mod Viby IF den 26. september 2018: Mads Roerslev, Niklas Vesterlund, Jacob Haahr, William Kvist, Carlo Holse, Ahmed Daghim, Mohamed Daramy.

Med denne bredere definition var vi også oppe på otte egenudviklede i pokalkampen ude med Thisted den 20. september 2006: Benny Gall, Nikolaj Hansen, Hjalte Nørregaard, Jacob Neestrup, William Kvist, Jeppe Brandrup, Martin Bergvold og Martin Bernburg.

Graver man længere tilbage i historien, kan man også finde flere eksempler. Vi har f.eks. også fundet en Superligakamp i Odense den 17. april 2000 med Karim Zaza, Bo Svensson, Kim Madsen, Piotr Haren, Kofi Dakinah, Hjalte Nørregaard, Mads Westh og Thomas Kjærbye.

Og der er nok flere eksempler i 90'erne, når vi spillede med Johansen-tvillingerne, Højer, Diego, Lønstrup, Falch m.fl., som kom op gennem ungdomsafdelingerne i KB eller B1903.