Superligasejr nummer 30?

F.C. KØBENHAVN VS AGF
66 gange har F.C. København mødt AGF i Alka Superligaen, og 29 af kampene er vundet af F.C. København. 21 kampe er sluttet uafgjort og 16 gange har AGF vundet. Målscoren i de 66 kampe er 101-66 i F.C. Københavns favør.

Ud af de 66 Superligakampe mod AGF har 36 af dem haft F.C. København som hjemmehold. Her er 17 kampe vundet, 14 er endt uafgjort og fem gange er århusianerne endt som sejrherrer. Målscoren er 62-33, når F.C. København har haft fordel af hjemmebane.

Seks gange har F.C. København og AGF mødt hinanden i Superligaen i september måned. De seks kampe er helt ligeligt fordelt på sejre uafgjorte og nederlag – men de to sejre, er dog de seneste to september-opgør mellem de to klubber.

F.C. KØBENHAVNS SÆSON
Onsdag aften førte F.C. København 1-0 mod Randers FC, de var også bagud 1-2, men det hele endte med en pointdeling og 2-2.

Det ene point betød, at F.C. København fortsat er at finde på 1. pladsen – og det er jo en rigtig god ting. F.C. København er på 1. pladsen tre point foran Randers FC på 2. pladsen, samt fire point foran Brøndby IF og AaB. FC Midtjylland ligger yderligere et point tilbage, og er dermed fem point efter F.C. København- Sidste hold i top-6 er AC Horsens, der i skrivende stund er otte point efter F.C. København.

F.C. København er fortsat det eneste ubesejrede mandskab i denne Superligasæson, og de 22 point er hevet i land via seks sejre og fire uafgjorte kampe. Sejrene har været over Lyngby BK (3-0), Esbjerg fB (4-0), FC Nordsjælland (4-0), FC Midtjylland (3-1), OB (2-0) og AC Horsens (2-0), mens de fire uafgjorte kampe har været mod SønderjyskE (1-1), AaB (1-1), Brøndby IF (1-1) – og allersenest Randers FC (2-2).

Efter hjemmekampen mod AGF møder F.C. København i de kommende to spillerunder Viborg FF ude på Energi Viborg Arena samt Silkeborg IF hjemme i Telia Parken.

F.C. Københavns 23 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 10 mål
1'-15' minut: 1 mål
16'-30' minut: 4 mål
31'-45' minut: 5 mål

2. halvleg: 13 mål
46'-60' minut: 3 mål
61'-75' minut: 6 mål
76'-90' minut: 4 mål

TOP-4, F.C. Københavns topscorerliste:
3 mål, Kasper Kusk
3 mål, Benjamin Verbic
3 mål, Andreas Cornelius
3 mål, Thomas Delaney

De resterende 11 mål er fordelt på seks FCK-spillere samt en midtjysk målmand.

SIDSTE SÆSONS TRE OPGØR MOD AGF
29. maj 2016, F.C. København 2-1 AGF
0-1 Morten 'Duncan' Rasmussen (66’), 1-1 Thomas Delaney (79’), 2-1 Federico Santander (85’)
27.466 tilskuere i Telia Parken

6. marts 2016, AGF 0-0 F.C. København
Udvisning: Mathias 'Zanka' Jørgensen (15’)
9.225 tilskuere på Ceres Park

23. august 2015, F.C. København 2-2 AGF
1-0 Ludwig Augustinsson (23’), 1-1 Alexander Juel Andersen (38’), Thomas Delaney (54’), Morten Nordstrand (89’)
18.837 tilskuere i Telia Parken

Derudover tørnede F.C. København og AGF også sammen i finalen i DBU Pokalen. Her bragte Nicolai Jørgensen F.C. København foran 1-0 i 1. halvleg, Morten ’Duncan’ fik udlignet i 1. halvlegs tillægstid, men med 12 minutter tilbage af kampen sikrede William Kvist F.C. København pokaltitlen.

AGF’S SÆSON
Efter sæsonens første 10 spillerunder er AGF at finde på en 8. plads med 12 point. Det er to point efter AC Horsens og Lyngby BK på ligaens 6. og 7. plads, og dermed er AGF reelt blot to point fra en placering i top-6, hvilket ville være lig med en plads i forårets mesterskabsspil…

AGF startede sæsonen fint med to sejre i de første to kampe. Herefter fulgte fem kampe i streg uden sejr, hvor der kun blev indsat to point på kontoen – og hvor AGF blandt andet også formåede at tabe med hele 0-7 til Brøndby IF. Siden da er det blevet til en 3-1 sejr over FC Nordsjælland, et 0-1 nederlag til Silkeborg IF samt et 1-1’er mod FC Midtjylland.

Når AGF har mødt F.C. København, mangler der blot to kampe før den første halvdel af Superligaens grundspil er overstået. I disse to kampe skal AGF møde OB i Odense og AC Horsens i Aarhus.

Top-2, AGF’s topscorerliste
3 mål, Morten 'Duncan' Rasmussen
2 mål, Mustafa Amini

Derudover har syv spillere hver scoret et enkelt Superligamål

AGF’s 12 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 5 mål
16'-30' minut: 0 mål
31'-45' minut: 4 mål

2. halvleg: 7 mål
46'-60' minut:3 mål
61'-75' minut: 2 mål