Ståle: - Vi skal kunne køre disse kampe hjem

Ståle: - Vi skal kunne køre disse kampe hjem

 

Det var en ærgerlig cheftræner, der efter aftenens uafgjorte opgør i Haderslev måtte konstatere, at det ikke var lykkedes for de københavnske favoritter at holde fast på den tidligere føring og udnytte det solide spilovertag i 1. halvleg:

- Som tophold skal vi kunne køre disse kampe hjem og vinde dem, det har vi været gode til før, konstaterede cheftræner Ståle Solbakken og uddybede:

- Vi får aldrig fulgt op på den gode start og holder ikke fart nok i bolden, og i 2. halvleg bliver der kamp om alle bolde, og når de så får målet på en dødbold, så får vi svært ved at komme tilbage.

- Defensivt står vi ganske godt og giver ikke mange chancer væk og lukker ikke mange mål ind. Mod Esbjerg synes jeg også, at vi i lange periode spillede godt offensivt, men i dag var det ikke så godt, sagde Ståle, der også bemærkede at det er et FCK-mandskab, hvor der er skiftet meget ud på mange nøglepositioner i den senere tid.

- Vi har et meget nyt hold i forhold til for 8-9 måneder siden, og vi har mistet en rutineret akse i Gravgaard-Silberbauer-Allbäck. Det tager tid at få kørt så mange nye spillere ind, og der er et stort pres på alle i en klub som F.C. København. Det må vi acceptere og så bare arbejde bedre og hurtigere for at komme i fulde omdrejninger, afsluttede Ståle inden truppen satte kursen mod hovedstaden.

FCK.DK fangede også eks-FCK’eren Morten Bertolt efter kampen for at høre, hvordan det var at stå over for sin tidligere klub:

- Det er selvfølgelig specielt at møde mine gamle holdkammerater. Jeg har været i København i mange år og har været glad for det, men under kampen prøver man at lade være med at tænke for meget over det. Jeg er faldet godt til herover, selvom det selvfølgelig ikke er København. Jeg må tænke på fodbolden som mit erhverv, og det er selvfølgelig den primære grund til, at jeg er herovre. Jeg kunne i hvert fald ikke forestille mig at blive boende, når min karriere en dag er slut.

 

Hjalte Nørregaard: Vores sæsonstart har været lidt skuffende

- Vi kommer godt ud, kommer foran og styrer begivenhederne. Men vi falder lidt i niveau og formår ikke at score til 2-0. I pausen snakker vi om, at vi skal op i tempo igen, men de kæmper godt, og der er mange nærkampe og dueller. Og så får de et dumt mål på en dødbold. Det er ikke en gentagelse af det, der skete i foråret, for vi taber ikke, men vores sæsonstart har været lidt skuffende.

Peter Larsson: Meget tilfreds med det defensive
- Det er lidt anderledes at spille her i København, fordi man skal deltage mere i opspillet. I Halmstad var det mere midterforsvarets opgave at spille bolden ud til backerne - det er den største forskel. Jeg arbejder meget på at blive bedre til, men jeg er meget tilfreds med det defensive. Det havde selvfølgelig været nemmere at starte herinde, hvis man spillede sammen med den samme midterforsvarer hele tiden, men vi har mange dygtige spillere, så det går.


Jesper Christiansen: Jeg får et lille puf
- Ved deres mål står der utrolig mange folk inde på stregen. Jeg prøver at komme frem til den, og derfor lader forsvaret den køre. Men jeg får et lille puf og mister et skridt eller to. Jeg kan ikke sige, om der er frispark, for jeg har ikke set situationen efterfølgende.

Ulrik Laursen: Må tage det med det gode humør, jeg nu engang har
- Jeg får en forstrækning i læggen, og jeg er nok ude i tre til fire uger. Det er noget lort rent ud sagt, og jeg er ikke i ret godt humør lige nu. Men der er ikke andet at gøre end at vente på, at tingene flasker sig, så man kan komme ind og spille igen. Jeg har ikke haft ret mage problemer tidligere, men så kommer der bare perioder, hvor uheldene hagler ind. Der er selvfølgelig en masse folk, der vil stille spørgsmål ved, hvorfor skaderne kommer nu, men jeg ved det ikke, for jeg har ikke gjort noget anderledes. Jeg må tage det med det gode humør, jeg nu engang har.