Ståle: - Vi gamblede med Nicolai

Ståle: - Vi gamblede med Nicolai

Det var kun meningen, Nicolai Jørgensen skulle have spillet 10-15 minutter, men han kom ind midt i 2. halvleg - og gjorde præcis det, manageren havde håbet på, da han 9 minutter før tid bragte løverne i front.

- Vi åbner godt de første 15-20 minutter, men lykkes ikke med de sidste pasninger og afslutninger. Siden bliver spillet for langsomt, og vi har for mange boldtab, mens Viborg får de kontraer og dødbolde som de sikkert også havde håbet på, sagde manageren efter kampen.

- Da det stadig ikke rigtig kører for os efter pausen, så gambler vi lidt med at smide Nicolai ind længe før, det egentlig var planlagt. På forhånd havde jeg håbet, vi kunne nøjes med 10-15 minutter, men vi sætter ham ind i midt i halvlegen sammen med Braaten i håb om at få nogle offensive aktioner. Og selv om han måske kun rører bolden 2-3 gange, så laver han lige præcis det, vi havde håbet på, da han scorer det første mål. Og så kommer Yones også ind og får et straffe.

Kort før kampstart måtte Kris Stadsgaard opgive at spille på grund af smerter i den ankel, han beskadigede i udekampen mod FC Nordsjælland for to uger siden, og i stedet fik Thomas Delaney besked på at gå ned i det centrale forsvar. Det slap han rigtig godt fra, vurderede Ståle:

- Ja, man må virkelig rose Delaney for at spille en rigtig, rigtig god kamp. Også Danny Amankwaa gjorde det rigtig godt i 1. halvleg og havde mange fine aktioner med bolden.

Den kommende uge venter to vanskelige opgaver i form af Midtjylland på udebane på søndag og en pokalfinale mod AaB i PARKEN. Ifølge Ståle ligger det fast, at Nicolai Jørgensen ikke skal i aktion igen på søndag, men måske kan være en joker til pokalfinalen.