Ståle Solbakken

Ståle om Rijeka, nøglen til sejr og trupstatus

Europæisk erfaring
"Vi har efterhånden opbygget en stor erfaringsbank med europæiske kampe, hvor vi har været ekstremt gode i knockoutkampe i meget lang tid. Vi har kvalificeret os til 13 af de 14 gruppespil, vi har været i, og hvis du lægger procentchancerne sammen for det, så er den jo nærmest lig nul. Den erfaring er selvfølgelig en stor fordel," siger Ståle inden torsdagens knald-eller-fald-kamp mod HNK Rijeka.

Rijeka vil gøre det vanskeligt for os
"Jeg forventer, at vi har en god mulighed for at gå videre i morgen, selv om vi ikke har den samme fordel af hjemmebane, som hvis vi spillede med tilskuere. Vi møder et godt og tungt organiseret Rijeka-hold, som kan alle tricksene i bogen, og som vil gøre det rigtig vanskeligt for os."

"De vil nok ligge ret kompakt med en stærk defensiv organisation med store, stærke spillere, og lukrere på kontra, men de har også både en midtbanespiller og en angriber, der kan noget ekstra, og de kan sagtens straffe os, hvis vi bliver for lange i holdet eller ikke er godt organiserede."

Nøglen til sejr
"Nøgleordene til at vinde er for mig at se initiativ og tempo, men også at vi er rolige og tålmodige og ikke bliver stressede af, at det afgøres i én kamp. Og så skal vi selvfølgelig have vores "europæiske defensiv" på plads og helst holde dem nede på et par chancer i de 90 minutter."

"De fik udsat deres kamp i weekenden, men jeg tror ikke, at det betyder så meget. Det er mere søndagskampene efter en torsdagskamp, der kan være en udfordring."

Trupstatus: Falk og Varela ude, andre testes i dag
"Falk løber i øjeblikket kun på løbebånd og er ikke med, men vi har før klaret os i vigtige kvalifikationskampe uden ham, så forhåbentlig betyder det ikke noget. Varela er heller ikke med, hans agent er i dialog med et par klubber, og vi har sagt at under visse forudsætninger så kan det ske, og den proces kører fortsat. Derudover er der et par spillere, der skal testes her til den afsluttende træning."

"Det er klart, at vi har måttet arbejde ekstra med det materiale, og vi gør alt hvad vi kan. Jeg synes, at humøret i truppen er som det skal være, men det er selvfølgelig ikke super, for det vil det aldrig være, når du ikke vinder fodboldkampe. Men der er absolut en stor revanchelyst, hvor alle tager gode initiativer og ingen bliver passive og det er det vigtigste," slutter Ståle.