Ståle fører 6-2 over Hjulmand

F.C. KØBENHAVN VS FC NORDSJÆLLAND
F.C. København har mødt FC Nordsjælland 43 gange i Alka Superligaen, og har vundet 29 af kampene. De resterende 14 kampe er fordelt ligeligt mellem uafgjorte og nederlag. Målscoren i de 43 Superligakampe er 81-39.

19 af de 43 kampe er spillet på udebane, og her har F.C. København vundet 11 gange, tre udekampe er sluttet uafgjort og fem gange har nordsjællænderne vundet. Målscoren på udebane er 30-20 i købe hanvsk favør.

F.C. København og FC Nordsjælland har aldrig tidligere mødt hinanden i februar måned i Superligaen.

Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand har som trænere mødt hinanden otte gange i Superligaen. Seks gange har Ståles københavnske tropper vundet og to gange har Hjulmands FC Nordsjælland vundet.

SÆSONENS FØRSTE KAMP MOD FC NORDSJÆLLAND
Lørdag den 30. juli
F.C. København 4-0 FC Nordsjælland
1-0 Andrija Pavlovic (21’) 2-0 Rasmus Falk (39’) 3-0 Kasper Kusk (63’) 4-0 Kasper Kusk (69’) Dommer: Jakob Kehlet Jens Grabski Maae. Der var 9.823 tilskuere i Telia Parken.

F.C. KØBENHAVNS SUPERLIGASÆSON
F.C. København fik jo desværre kun 0-0 mod Brøndby IF i sidste weekend, og det resultat – i form af manglen på sejr – betød, at F.C. København stime af sejre i træk stoppede på ni sejre i træk. Men hvorfor ikke sparke gang i en ny stime af sejre, og gøre det via en sejr på udebane mod FC Nordsjælland. Med det ene point i søndags er F.C. København dog fortsat ubesejrede i denne sæson, og eftersom F.C. København heller ikke tabte de sidste to kampe i sidste sæson, er de nu ubesejrede i 24 spillerunder i træk. Det er en Superligarekord, og altså en rekord som F.C. København uge efter uge kan forbedre.

Det uafgjorte resultat mellem F.C. København og Brøndby IF betød naturligvis, at der stadig er 11 point fra F.C. København på 1. pladsen og ned til Brøndby IF på 2. pladsen. Lyngby BK er nyt hold på 3. pladsen med 34 point, et mere end FC Midtjylland på 4. pladsen og to point foran Randers FC på 5. pladsen.

F.C. Københavns 22 Superligakampe:
16 sejre: Lyngby BK (3-0), Esbjerg fB (4-0), FC Nordsjælland (4-0), FC Midtjylland (3-1), OB (2-0), AC Horsens (2-0), AGF (2-0), Silkeborg IF (2-0), OB (3-0), FC Midtjylland (3-1), SønderjyskE (4-0), AaB (2-1), Lyngby BK (1-0), Viborg FF (4-0), Randers FC (1-0) og AGF (1-0).
6 uafgjorte: SønderjyskE (1-1), AaB (1-1), Brøndby IF (1-1), Randers FC (2-2), Viborg FF (0-0) og Brøndby IF (0-0).

F.C. Københavns 46 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 25 mål

1'-15' minut: 6 mål
16'-30' minut: 11 mål
31'-45' minut: 8 mål

2. halvleg: 21 mål
46'-60' minut: 4 mål
61'-75' minut: 9 mål
76'-90' minut: 8 mål

Fordeling på minuttal af de 8 mål der er scoret mod F.C. København i Alka Superligaen:
1. halvleg: 4 mål

1'-15' minut: 0 mål
16'-30' minut: 2 mål
31'-45' minut: 2 mål

2. halvleg: 4 mål
46'-60' minut: 1 mål
61'-75' minut: 2 mål
76'-90' minut: 1 mål

FC NORDSJÆLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN
FC Nordsjælland befinder sig i skrivende stund på 10. pladsen i Alka Superligaen med 25 point, og har fem point op til den 6. plads, der giver adgang til det afgørende mesterskabsslutspil. Eftersom der blot mangler fire runder af grundspillet, så er det ved at være sidste udkald for FC Nordsjælland, hvis de skal have mindste forhåbninger om at være med i topstriden.

FC Nordsjælland tabte i forårets første kamp med 0-1 hjemme til Lyngby BK, og i de to sidste kampe før jul spillede de 0-0 mod SønderjyskE og tabte 0-1 til OB, og man skal derfor tilbage til den 30. november 2016 for at finde det seneste FCN-mål og den seneste sejr. Dengang vandt de 2-1 hjemme over AC Horsens. FC.

FC Nordsjælland har i denne sæson blot hentet seks sejre – og har derudover spillet syv kampe uafgjort og tabt ni gange. Målscoren er negativ og lyder på 30-36. FC Nordsjælland har dog været en smule bedre hjemme end ude, da de har hentet 14 ud af 25 point hjemme på Right to Dream Park.

Efter søndagens kamp mod F.C. København mangler nordsjællænderne at møder Brøndby IF (ude), Silkeborg IF (hjemme) og FC Midtjylland (ude).

Nye spillere hos FC Nordsjælland i transfervinduet
FC Nordsjælland har ikke rigtig skilt sig af med spillere i vinterens transfervindue, men har til gengæld tegnet kontrakt med tre nye spillere.

Venstrebacken Patrick Da Silva er blevet tilknyttet FC Nordsjælland efter at Brøndby IF ophævede hans kontrakt. Derudover har nordsjællænderne lejet en 19-årige svensker, Zackarias Faour, og han er ikke helt uden viden om dansk fodbold – for i efteråret var han i FC Midtjylland – uden dog at få spilletid i Alka Superligaen. På målmandsposten har FC Nordsjælland styrket sig med en svensk keeper, Patrik Carlgren. Han er på kontrakt resten af sæsonen.

Ingen af de tre spillere fik dog spilletid i sidste weekend, hvor FC Nordsjælland tabte 0-1 til Lyngby BK.

1. halvleg: 16 mål

16'-30' minut: 5 mål
31'-45' minut: 5 mål

2. halvleg: 14 mål
46'-60' minut: 3 mål
61'-75' minut: 4 mål
76'-90' minut: 7 mål

Fordeling på minuttal af de 36 mål der er scoret mod FC Nordsjælland i Alka Superligaen:
1. halvleg: 8 mål

1'-15' minut: 1 mål

2. halvleg: 28 mål
46'-60' minut: 8 mål
61'-75' minut: 10 mål
76'-90' minut: 10 mål