De spildte chancers kamp

Søndag eftermiddag løb løverne ind på Right To Dream Park til sin fjerde kamp på bare ti dage – og forude venter yderligere tre uger med to kampe om ugen. Skønt! Det er præcis, sådan vi gerne vil ha’ det, for det kommer jo som følge af, at vi stadig er med i alle tre turneringer!

Spillerne på vej ind til den første kamp i den nye blå spilledragt. Foto: Jan Christensen, Getty Images

Ståle og trænerteamet havde valgt at starte med Kusk og Pavlovic i stedet for Toutouh og Corner, og vi lagde solidt ud med højt og aggressivt pres og god boldomgang på det våde og glatte kunstgræs, som altid kræver en vis tilvænning, når man kun spiller her en gang om året.

Men vi kontrollerede fint, og efter otte minutter skabte vi den første af det, der skulle vise sig at blive rigtig mange chancer. Kusk opfangede et sløjt udspark fra FCN-keeper Runarsson, og via Santander endte bolden hos Kvist på kanten af feltet, men kuglen strøg tæt forbi mål.

Hjemmeholdet havde svært ved at få sit eget spil i gang, og efter 18 minutter var Falk tæt på – god sat i scene af en meget veloplagt Santander, der bevægede sig godt, vandt mange dueller og fik sendt mange gode bolde videre til holdkammeraterne.

Midtvejs i halvlegen blev FCN tvunget til en forsvars-udskiftning, idet Pascal Gregor havde fået et vrid i knæet og måtte erstattes af Andreas Skovgaard. På det tidspunkt var de kommet bedre med i kampen rent spillemæssigt, men stadig uden for alvor at true vores forsvar. Næh, chancerne kom i den anden ende…

Kort før den halve time sendte Ludwig et af mange giftige indlæg ind foran, og Runarsson gik fejl af den, men ved fjerneste stolpe var Pavlovic uheldig, da han ikke rigtig kunne nå at reagere, før bolden ramte hans knæ og gik lige over mål i stedet for i netmaskerne.

Fem minutter senere kom serberen dog godt op til endnu et Ludwig-indlæg og headede bolden ned til Santander, men Skovgaard nåede at heade væk – og Ankersen headede returbolden i nettaget fra kanten af feltet. Lidt efter headede Santander et Robin-udspark (!) videre til Pavlovic, der i det helt rigtige øjeblik løb fra af forsvaret, men desværre dundrede han afslutningen langt over mål.

Men vi var ikke færdige med at skabe chancer endnu… igen headede Pavlovic et Ludwig-indlæg ned til Santander, der brysttæmmede bolden på kanten af det lille felt, men ikke fik ordentligt træf på afslutningen. Og i slutminutterne fik Falk en kæmpe mulighed, da Santander igen snittede en bold videre, og helt alene med Runarsson sparkede han fladt mod nærmeste stolpe, mens keeperen lænede sig mod det lange hjørne – men alligevel nåede at få foden på bolden og afværge.

Just one of those days... Fotos: Jan Christensen, Getty Images

Så man sad lige og lurede lidt i pausen på, om vi nogensinde har spillet 0-0 tre gange i træk, men nej… dog ikke.

Nordsjælland kom udmærket ud til 2. halvleg efter at have sundet sig over det københavnske stormløb i de sidste 10-15 minutter før pausen, og efter fire minutter fik Marcondes også bolden i nettet, men stod hårfint offside, da Ingvartsen med hælen spillede ham fri.

Vi svarede dog snart igen med en flot aktion af Falk og Pavlovic – Falk trak ind i feltet fra venstre, spillede Pavlovic der præcist lagde bolden til rette for Falk, men hans skud hvislede tæt forbi den fjerneste stolpe.

I stedet gentog Marcondes kunststykket fra før, bare uden at stå offside… Ingvartsen fik for god tid på baglinjen og lagde bolden skråt tilbage til Lobotka, der fra ca. 20 meter sparkede på mål, og Robin fik ikke slået bolden til siden, men lige ud til Marcondes, der enkelt kunne sparke den ind.

Der gik dog kun to minutter, før vi var tilbage på sporet – om end med lidt hjælp fra Skovgaard, der slog en skævert ind midt på egen banehalvdel, hvor Falk opsnappede den. Han satte kurs ned mod et FCN-forsvar i ubalance og spillede Santander, der med en præcis afslutning satte bolden præcist i det lange hjørne.

Så fik vi en scoring at juble over! Foto: Jan Christensen, Getty Images

Resten af halvlegen blev nærmest én lang belejring af hjemmeholdet, som sporadisk kom op på vores halvdel med bolden, men mistede den alt for hurtigt og aldrig fik etableret noget der lignede organiserede angreb. Dem havde vi til gengæld mange af, og Santander stod for en af de mere spektakulære afslutninger, da han helt ude fra sidelinjen overrumplede Runarsson med et hårdt skud (indlæg?), som var lige ved at ende i det nærmeste målhjørne. Indskiftede Toutouh fik til gengæld bolden i nettet på det efterfølgende hjørne, men stod klart offside, da Erik Johansson headede mod mål.

Sekundet hvor flaget går, inden Toutouh opsnapper bolden og sparker den ind.

Tyve minutter før tid fik ligeledes indskiftede Corner en stor chance på et Ankersen-indlæg, men fik ikke ram på bolden. Det fik Falk fem minutter senere, men desværre var bolden sprunget lidt skævt fra ham i tæmningen, så afslutningen endte i sidenettet.

Godt 10 minutter før tid var Santander tæt på at blive dobbelt målscorer, da Kvist sendte en pinball gennem feltet, hvor den ramte Zanka og to nordsjællændere, inden Santander i helt fri position afsluttede – for blot at se Runarsson nå på tværs og afværge i allersidste sekund.

Her er det meget tæt på, at Santander bliver dobbelt målscorer - og sandsynligvis også matchvinder.

Større chance fik vi ikke, og som det kan ses på denne statistik fra superliga.dk, så havde vi 17-6 i afslutninger – om end kun 4-2 inden for rammen. Men hvor de fleste af vores kom inde fra feltet, havde hjemmeholdet kun en enkelt afslutning i feltet – det var til gengæld den de scorede på…

Sådan er lykken så lunefuld, og som det kan ses på reaktionerne fra Ståle og spillerne, var der stor ærgrelse over at det ikke blev til alle tre point – men trods alt også meget at glæde sig over i både spillet og antallet af skabte chancer.

Kun 3.716 havde fundet vej til Right To Dream Park - men støtten var som sædvanlig upåklagelig fra vores fanafsnit. Foto: Jan Christensen, Getty Images