Ståle: - Chancemæssigt vinder vi 7-1

Ståle: - Chancemæssigt vinder vi 7-1

 

Mod FC Midtjylland blev det til endnu en sejr, og dermed endnu en søndag hvor der blev indsat tre point på den københavnske pointkonto. 

Af Jan Eliassen

Sejren kom i hus på en tidlig scoring i 1. halvleg, hvor der blev spillet rigtig godt – og så var 2. halvleg knapt så god, men sejren var aldrig rigtig i fare – og Dame N’Doye fik lukket kampen lige inden det blev rigtigt spændende. 

Efter sejren var det en forholdsvis glad Ståle Solbakken der sagde: 

- Der var stor forskel på de to halvlege. 1. halvleg var god, men det kniber i 2. halvleg. Her skubber FCM mange mand fremad, det giver os kontraer, og dem får vi ikke nok ud af, vi mister bolden for hurtigt og laver alt for mange fejlbeslutninger i disse spilsituationer. Efter vi kommer på 2-0, så ser man at rytmen vender tilbage og vi var tæt på 3-0. Selvom vores 2. halvleg ikke var god, så var det alligevel os der skabte flest chancer, og faktisk skabte FC Midtjylland overhovedet ikke nogen chancer i 2. halvleg – en halvleg vi chancemæssigt vinder vi 7-1. William Kvist og Dame N’Doye kunne jo sagtens have scoret i de første 45 minutter, og så havde vi fået lukket kampen inden pausen. 

- Det kan virke lidt som om nogle er lidt trætte i dag, og spørgsmålet er om vi har kræfter nok til alle disse kampe – eksempelvis ligner Jesper Grønkjær jo en 60-årig til sidst, sagde Ståle med et smil og fortsatte: 

- Atiba skal roses for hans fantastiske løbepensum, selv fem minutter før tid, så løber han med full speed. Det var også godt at Zanka fik noget spilletid i dag, så alt i alt er jeg ikke bekymret, for det er jo det her vi vil. Det vil koste kræfter at spille med i Europa, og hvad angår kampen på søndag, så sparer vi ikke nogle mod Cluj på grund af OB kampen. Jeg har gjort det en gang mod SønderjyskE - det gik ikke så godt, så det gør jeg ikke igen. Jeg tror heller ikke, at OB havde haft lige så mange point som de har, hvis de havde spillet Europa Cup. OB spiller meget fysisk og det koster at spille med i Europa. Men nu skal vi lige spille mod Cluj, en kamp der bliver lidt speciel, for de skal vinde – og det samme skal vi. OB kampen tænker jeg ikke på før det bliver fredag. 

Undervejs var der en situation hvor Ailton Almeida måske, måske ikke, skulle udvises, men han slap med gult, og om den situation sagde Ståle: 

- Jeg synes sagtens man kan forsvare Ailton. Der hives og slides i ham, og han drejer sig rundt med armen og rammer ham. Men da han jo ikke var lige foran målet og var tæt på at score, så var det en lidt unødvendig handling, og kortet var nok en smule mørkegult. 

Endelig var Ståle ganske godt tilfreds med dagens tilskuertal på 12.784:

- Der kommer det samme som sidste år på dette tidspunkt – lidt flere endda, og det er godt nok. Jeg tror ikke at tilskuerne er trætte – og jeg kan kun sige, at tallet i dag ikke overrasker, for spørger man vores Daniel Rommedahl om hvor mange der kommer til en kamp, så rammer han næsten hver gang – og det gjorde han også i dag.

 

William Kvist: Jeg manglede desværre 1½ centimeter

- Vi spiller rigtig godt i 1. halvleg og overordnet set vinder vi vel 7-1 i chancer, men heldigvis får vi lukket kampen til allersidst. Jeg burde nok selv have scoret, men jeg manglede desværre 1½ centimeter. Nu venter OB, og de ser stærke ud, og det er nok dem og Brøndby og Esbjerg vi skal kampe med til sidst. Nu kommer der en efterårsfinale på søndag, og sammen med kampene mod Cluj og Sparta Prag, så bliver det afgjort hvordan efteråret har været, og vinder vi dem alle, så ser det godt ud. Lykkes vi mod Cluj på torsdag, så tager vi jo en masse positiv energi med til kampen mod OB.


Atiba Hutchinson: Defensivt får vi lukket godt af i dag

- Det var et godt resultat at få her før pausen og godt med de tre point. Vi spiller mange kampe, men det går – og nu skal vi sørge for at få sluttet fint af. Defensivt får vi lukket godt af i dag og tager jo de tre point, og det er jo tilfredsstillende. Jeg var lidt træt, men det har været et langt efterår, og jeg må jo bare give den en ekstra skalle. Nu venter en vigtig kamp mod Cluj, hvor vi gerne skulle hente tre point, men det gælder om at tage kampene en af gangen. Min egen præstation i dag var rimelig god, og det var jo dejligt at score et tidligt mål.


Martin Vingaard: Igen fik vi tre point, det er jo fantastisk

- Igen fik vi tre point, det er jo fantastisk. Kampen i dag var svær, men vi vandt og ser nu frem til finalen mod OB, og finaler er jo altid sjove at spille. Vi skulle have lukket kampen noget før, men det positive er, at vi holder FCM væk fra chancer og at vi står godt. I 2. halvleg får vi alt for ofte smidt bolden hurtigt væk, så det var super da Dame N’Doye scorede, og jeg undte ham virkelig at få scoret et mål – for han knoklede derinde i dag.


Oscar Wendt: De har jo nærmest ingen chancer

- I 1. halvleg spiller vi noget rigtig god fodbold, og de har jo nærmest ingen chancer, og vi kunne og burde selv have scoret flere mål. 2. halvleg er ikke ligeså god, men stadig kommer FCM ikke frem til noget. Nu venter OB, og vi skal helst have point – men en egentlig guldkamp er det ikke, for der jo mange kampe tilbage i foråret. Vi glæder os til kampen, en kamp mellem hvad der vel må være Danmarks to bedste fodboldhold.