Ståle: - Cadeau til drengene

Ståle: - Cadeau til drengene

af Torkil Fosdal

Efter 1-1-kampen i Horsens var der mange pressefolk, der gerne ville høre om Ståle Solbakkens aftale om at træne F.C. Köln fra næste sæson, men nordmanden ville hellere tale om aftenens opgør og først og fremmest rose sine drenge for endnu at kunne motivere sig til at udmærket præstation, selv om man forlængst har sikret sig mesterskabet.


- 1. halvleg var rigtig god, og der var stor forskel på holdene. Vi flytter bolden godt rundt og især Bolaños serverede flotte bolde fra højre siden. Desværre laver Johan en stor fejl, der gør, at vi må gå til pause med 1-1, og 2. halvleg var mere lige. Delaney scorer sit første mål og er god første de 20-25 min, men får lidt mindre ud af det efterfølgende, og Pierre og Jos får igen 90 minutter, så rotationen fungerer fint. Vi har endnu ikke tabt, selv om vi har roteret en del, og vi har spillet nogle gode kampe uden at miste niveau, så den cadeau skal drengene have, sagde en veltilfreds cheftræner, der alligevel ikke slap for at sige lidt om det kommende tyske eventyr.

- Köln har jeg ikke tænkt på endnu, der er underskrevet ret hurtigt – jeg tager de spørgsmål, der måtte komme i morgen i Köln, hvor jeg skal til pressemøde, og derfor har jeg ikke så meget mere at sige. Det er nok nødvendigt at få lidt privatundervisning i tysk, men ellers skal det nok gå! Jeg glæder mig rigtigt meget og har selvfølgelig tænkt meget over det, både hvad angår min karriere og min familie, og jeg nåede frem til den konklusion, at jeg virkelig havde lyst til at prøve mig af i en større liga.

Bård Wiggen rejser som bekendt også med til Tyskland som assistenttræner, men her og nu er trænerduoens fokus helt rettet mod at fuldføre sæsonen med FCK - altså den danske FCK...

Trænerne går dog ikke så meget op i rekorder, mens nogle af spillerne gerne vil indrømme, at de går efter at slå Superliga-pointrekorden på 76. Den milepæl kan man nå allerede på torsdag, når FC Midtjylland gæster PARKEN - og løverne har tilmed revanche tilgode, for midtjyderne er hidtil det eneste hold, der har kunnet besejre det suveræne tophold. Først venter dog et par træningsdage på Nummer 10, hvor man i øvrigt får besøg af Kasper Schmeichel, der træner med et par dage for at holde sig i form efter den engelske sæsonsafslutning.


William Kvist: Vi ville gerne vinde!

- De fleste kunne vel se, at vi gerne ville vinde kampen, og vi skaber også klart flest chancer og er tæt på flere gange, så det er lidt ærgerligt, at vi inviterer dem indenfor igen, men generelt var det en okay kamp. Som man også kan se i dag, vil vi gerne bruge de sidste kampe på at forberede os på næste sæson, og derfor forsøger vi at rokere rundt og afprøve nye spillere for at undgå det ”bump,” det eventuelt måtte komme i næste sæson. Samtidig er det dog også vigtigt, at det ikke bliver et helt nyt hold hver gang for at bevare kontinuiteten, så de nye vænner sig til at spille sammen med dem, der også er her til næste sæson, og jeg synes generelt, at alle de nye spillere klarer det flot, når de kommer ind.


Thomas Delaney: Dejligt at score

- Vi har meget kontrol over kampen og flere chancer end dem, så spillet er ok. Det var dejligt at score, men det går så stærkt at jeg dårligt når at se den, og jeg ser heller ikke rigtigt at den går ind. Mit eget spil er okay, jeg får ikke så mange chancer, men hele holdet spiller ok, og jeg synes, jeg får lavet nogle gode ting, så jeg er meget godt tilfreds.


Johan Wiland: Det var mit mål

- Jeg tager målet helt på min kappe, jeg kommer forkert ud til den, så det skal Zanka altså ikke høre noget for.


Mathias Zanka Jørgensen: Uafgjort bider ikke så hårdt...

- Vi spiller en fin kamp, første halvleg har vi en masse chancer og spiller bolden fint rundt. Anden halvleg formår vi ikke at holde tempoet oppe, men generelt en fin kamp. Målet var lidt en foræring, det er en misforståelse mellem Johan og jeg, og så skal der ikke så meget til, før man ser dum ud. De resterende kampe vil vi gerne bruge på at slå pointrekorden, for det kunne være stort for klubben at være helt ovenpå efter sådan en god sæson, men det er da klart, at det ikke bider så hårdt kun at få uafgjort, når mesterskabet er afgjort.


Kenneth Zohore: Ikke svært at omstille sig

- Det var ikke så svært at omstille sig fra U17-landsholdet, for jeg er bedre spillet ind på vores hold end på landsholdet, hvor vi spiller 4-3-3, og hvor jeg ikke har været så meget med i træningssamlingerne.