Spænding til det sidste

Smuk hyldest til Harald Nielsen
Uden dig intet os – æret være dit minde. Med dette smukke budskab og en sort sørgetifo på Nedre B tog fansene en værdig afsked med vores tidligere bestyrelsesformand Harald Nielsen, der gik bort forrige uge.

Spillerne var tydeligvis også opsatte på at hylde Harald med tre point mod oprykkerne fra AGF, for de satte sig på kampen lige fra starten og lagde et tungt tryk på de hvi’e. Der skulle dog gå et lille kvarters tid før det udmøntede sig i en rigtig farlig afslutning, og optakten var en stærk generobring af Santander på Jens Jønsson, og bolden endte hos Kasper Kusk lige uden for feltet, men skuddet gik lige forbi Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Ludwig-frispark bragte løverne fortjent i front
AGF’s første skud kom lidt efter, da Ahmed Yasin fik en ganske god skudmulighed lige uden for halvcirklen, men bolden endte tættere på hjørneflaget end på mål. Præcis midt i halvlegen fik løverne dog udbytte af det markante spilovertag, da Ludwig Augustinsson præcist skruede et frispark ind tæt op ad den ene stolpe, efter at Jønsson havde nedlagt Nicolai Jørgensen, der var ved at slippe fri lige uden for feltet i højre side.

I det 27. og 28. minut kunne det let være blevet til mere. Først trak Toutouh godt ind fra venstre og trykkede af med højre, men ikke yderligt nok til at forhindre Steffen Rasmussen i at kaste sig ud og afværge. Minuttet efter resulterede et kvikt, hurtigt og opfindsomt opspil i at Toutouh spillede Nicolai helt fri med i feltet, men i allersidste øjeblik fik Alexander Juel Andersen kastet sig ned og blokeret skuddet.

AGF-udligning kort før pausen
Lidt efter den halve time fik AGF et par hjørnespark, men viste stadig ikke målfarlighed. Det gjorde de heller ikke på en regulær friløber til Vatsadze efter 36 minutter, hvor en lang bold nede fra Josip Elez snød FCK-forsvarskæden, men fra kanten af feltet - da Stephan gik ud for at gøre vinklen lille - sparkede georgieren mange meter forbi mål.

Det burde måske have været et wake up-call til løverne, som måske var lige en tand for magelige i denne periode af kampen. Blot to minutter senere strøg Alexander Juel nemlig lidt for let gennem midtbanen, spillede et-to med Kim Aabech og kom fri i højre side af feltet, hvorfra han sparkede bolden fladt forbi Stephan til pausestillingen 1-1.

Peter Ankersen afløste Høgli fra 2. halvlegs start, og der var kun spillet 25 sekunder, da Santander fik en stor chance midt for mål, men Steffen Rasmussen gik godt ud og parerede. Det blev dog signalet til en forrygende FCK-offensiv det næste kvarters tid, hvor AGF-forsvaret blev belejret i et voldsomt københavnsk powerplay.

Nicolai fik en kæmpe chance, da Santander spillede ham fri med en fantastisk aflevering ude fra kanten, men kiksede afslutningen fra kanten af feltet. Kort efter skabte Santander selv en mulighed, da Josip Elez sløsede med en pasning ind i eget felt, men han kom ikke rigtigt på skudhold.

FCK-stormoffensiv gav til sidst bonus
Men angreb efter angreb skyllede ned mod Steffen Rasmussen & co., og til sidst blev det belønnet. Kusk satte scenen med et godt tværløb, inden han overlod til Ludwig, der for en gangs skyld trak ind i feltet og slog indlægget med højre. Kusk forlængede med hovedet, og midt for mål stod Delaney helt fri og flugtede bolden utageligt i netmaskerne.

Vi fortsatte ufortrødent jagten på det tredje mål, der formentlig kunne lukke kampen, og Santander fik en stor chance, da Nicolai spillede ham godt fri, men hans skud blev blokeret. Minuttet efter var Antonsson ved at lukke gæsterne ind i kampen, da han kiskede en clearing, men Kim Aabechs afslutning var heldigvis for svag og voldte ikke Stephan problemer.

Efterhånden som vi nærmede os det sidste kvarter begyndte vi dog at holde lidt igen i offensiven, men AGF ville bestemt heller ikke give sig uden kamp og havde flere gode angreb, der med lidt held og præcision kunne have givet udligningen.

Nordstrand gjorde det onde med et drømmemål
Tættest var Kim Aabech 10 minutter før tid, da han sendte en afslutning tæt forbi den ene opstander, men der var flere situationer, hvor det brændte lidt for meget på nede for Stephan.

Ståle tog først Kusk ud til fordel for Remmer, og kort efter kom Corner ind for Santander og fik en fantastisk velkomst fra de 18.837 tilskuere. Men få minutter før tid fandt AGF alligevel vej til netmaskerne, og hvilken scoring… Kim Aabech slog bolden ind fra højre, og indskiftede Morten Nordstrand saksesparkede bolden i nettet til 2-2!

Vi kunne dog stadig have sikret os alle tre point i tillægstiden, hvor først Ankersen var nærgående efter et godt raid i feltet, og siden fik Corner en endnu større mulighed, men måtte se bolden snige sig tæt forbi den ene opstander…

En bitter afslutning på en chancerig og underholdende kamp, hvor vi i flere omgange havde muligheden for at lukke og slukke definitivt - men også kredit til AGF, der kom godt igen to gange efter at have været helt væk i kampen.

Holdet:
1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (46.: 22 Peter Ankersen), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (81.: 20 Christoffer Remmer), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh – 19 Federico Santander (83.: 11 Andreas Cornelius), 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 13 Kris Stadsgaard, 34 Marcus Mathisen, 36 Brandur Hendriksson