Solid 3-0-sejr over Randers FC

En del ændringer siden sidst
Der var hele seks ændringer på holdet i forhold til AaB-kampen i søndags, heraf fire nye startende og to på andre pladser. Høgli, Antonsson, Toutouh og Verbic afløste Ankersen, Kusk, Cornelius og karantæneramte Kvist, og desuden rykkede Amartey op på midten, og Nicolai op i angrebet.

Dermed var der pudsigt nok kun to ændringer i forhold til sidst Randers FC gæstede Telia Parken i marts – dengang var Verbic og Santander af gode grunde ikke med, og i stedet spillede Amankwaa og Cornelius fra start.

Fysisk duelspil på svær bane
Allerede i de første minutter så man, at det igen ville blive et hårdt og fysisk duelspil rundt om på banen, som heller ikke blev nemmere at spille på efterhånden som den silende regn tog til over Østerbro.

Gæsterne fik kampens første store chance i det 12. minut, da Antonsson gled på den våde bane, da han ville cleare et Thomsen-indlæg. Så stod Mikael Ishak helt fri foran mål, men ramte heldigvis ikke bolden bedre end at Stephan kunne nå at redde.

Løverne svarede omgående igen, og minuttet efter firsttimede Nicolai et fint Høgli-indlæg lige over Randers-målet, og kort efter fik Toutouh en endnu større mulighed. Verbic tørrede Thomsen og strøg til baglinien og slog en flad bold på tværs foran mål, men Toutouhs afslutning strøg så tæt forbi, at det ikke drejede sig om mange centimeter.

Verbic fik det vigtige første mål
Gæsterne havde et par lige-ved-og-næsten-chancer, inden vi fik det vigtige første mål, der fik kampen til at sætte sig lidt. Høgli slog et langt indlæg fra højre, Santander gik godt op og headede på tværs, og med en smuk detalje tæmmede Verbic bolden og sparkede i samme bevægelse bolden fladt i kassen. En flot scoring, der bl.a. også var resultatet af, at vi havde fire mand fremme og presse på i feltet i åbent spil.

Resten af halvlegen blev mere chancefattig, men løverne fastholdt det greb om kampen, de havde fået med scoringen, og pauseføringen var på den baggrund ikke ufortjent.

2. halvleg var kun fem minutter gammel, da Nicolai kom lige en anelse for sent til et Ludwig-indlæg, og i stedet var Jonas Borring tæt på at bringe balance i regnskabet, da han blev spillet godt fri i feltet, men Zanka nåede fremragende ned og tackle til hjørne.

Da uret rundede en time havde vi stadig nogenlunde kontrol over kampen, men man ved jo hvor lidt der skal til, og Randers var på ingen måde spillet ud af brættet og jagtede stadig udligningen.

Toutouh og Corner afgjorde på fire minutter
20 minutter før tid dobbeltudskiftede Ståle Santander og Verbic med Cornelius og Kusk, og det bragte nye kræfter og energi på holdet. Men at det ligefrem skulle udmønte sig i to mål på tre minutter, havde selv Ståle nok ikke forudset. Måske på fem minutter, men ikke tre!

Først fik Toutouh prikket bolden forbi Kalle Johnsson, da Nicolai headede et Ludwig-hjørne ned i det lille felt, og bare tre minutter samlede Kusk en løs bold op i højre side og smækkede den indover, hvor Corner kom først og pandede den i netmaskerne til 3-0.

Dermed var det reelt game over, selvom gæsterne skal roses for stadig at jage en scoring. Borring var tættest med et hårdt skud lige over mål, men Stephan & co. holdt buret rent og høstede tre fortjente point på kontoen, så vi nu ligger nr. 2 efter alle har spillet otte kampe.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (69.: 17 Kasper Kusk) – 19 Federico Santander (69.: 11 Andreas Cornelius), 10 Nicolai Jørgensen (84.: 36 Brandur Hendriksson)

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 20 Christoffer Remmer, 22 Peter Ankersen, 34 Marcus Mathisen.