Smalt nederlag på Vestegnen

Trist optakt
Edb-problemer ved tælleapparaterne forsinkede kick off med ca. 10 minutter, men det var trods alt væsentligt hurtigere end forventet, idet storskærmene først meddelte, at kampstart var udsat til kl. 18.10! Desværre blev indledningen skæmmet af at nogen fra FCK-afsnittet i det ene hjørne kastede romerlys ned blandt Brøndby-tilskuere på langsiden, så de skrækslagne måtte flygte væk fra deres pladser. En fuldstændig vanvittig aktion, der givetvis vil få konsekvenser på den eller den anden måde.

Ellers var der blandt det store flertal af de ca. 25.000 tilskuere en fin og festlig stemning, selv om der i forhold til mange tidligere opgør ikke var alverden på spil i denne udgave af den københavnske ny-klassiker. Gæsterne indledte bedst, og allerede efter små 5 minutter headede Gravgaard lige over mål på et Oscar Wendt-hjørne. Kort efter var kaptajnen endnu tættere på, da han hoppede højere end Stephan Andersen tæt under mål, men en forsvarer fik sparket væk på stregen og forhindrede Copenhagen Air Force i at få en flyvende start.

Efter et kvarters tid var Allbäck ligeledes tæt på, da Gravgaard snittede et langt indkast fra William Kvist videre, men den blonde svenskers hovedstød strøg lige uden om stolpen.

Det lignede sig selv
Efterhånden kom Brøndby mere med i kampen, men med kun Katongo fremme og Ericsson som hængende angriber havde de svært ved for alvor at true FCK-defensiven. Ude på banen begyndte det at ligne mange af de to holds tidligere opgør med hårde nærkampe og dueller og fight om hver eneste bold, men da Silberbauer indkasserede kampens første gule kort var det dog ikke for hårdt spil, men for at sparke bolden væk efter frispark.

Lidt efter den halve time brændte det lidt på foran Jesper Christiansen, da Spelmann tog en tur i feltet. I første omgang blev han godt tacklet af Laursen, men Brøndby fastholdt angrebet og både Katongo og Ericsson forsøgte sig, men deres skud blev blokeret.

Resten af halvlegen skete der ikke alverden i de to straffesparksfelter før i slutminutterne, da Jesper Christiansen kun halvklarede et Katongo-skudforsøg, og Spelmann forsøgte sig på riposten, men keeperen var på plads, selv om afslutningen strejfede Ulrik Laursen på vejen. Men ellers havde det udviklet sig til en lidt halvtæm affære, og bortset fra de vokale kamphaner på de to holds fanafsnit var der især på stadions skyggesider en hel del, der sad og skuttede sig lidt i det halvkolde forårsvejr.

Brøndby fik først gang i scoringen
Efter pausen kom løverne bedst ud og fik trykket hjemmeholdet godt tilbage på deres egen halvdel, men stadig uden at komme frem til chancer. Det blev ved ligeved og næsten, som da Hutch i det 53. minut fik en hælaflevering fra Sionko og fandt Allbäck i god position midt i feltet, men han fik ikke snoet sig fri og afsluttet.

I stedet tog Brøndby teten minuttet efter. Et indlæg fra Thomas Rasmussen helt nede fra hjørneflaget dumpede lidt tilfældigt ned til Samuel Holmén, og han bankede til den og bolden strøg ind ved den ene stolpe uden chance for Jesper Christiansen. Ikke helt efter spil og chancer, men man kunne nu heller ikke påberåbe sig decideret uretfærdighed.

Især ikke da der kun gik to minutter før der igen var balance i regnskabet – Kvist spillede Pospech i højre side, og på hans fine indlæg steg Allbäck - i klassisk "Mackan-style" - til vejrs inde foran og dirigerede med hovedet bolden over i det lange hjørne til 1-1. Der var tilløb til flere halve chancer til gæsterne, men igen viste hjemmeholdet størst skarphed, når det gjaldt – og det gjorde det efter 67 minutter, da Laursen trådte for sent frem, så offside-fælden ikke klappede om Katongo. I stedet fik han frit løb og satte den sikkert under Jesper Christiansen til ny Brøndby-føring.

Forgæves satsning - men de vigtige UEFA-billetter kom i hus
Fem minutter senere kunne Hutch med lidt større præcision have udlignet, da Nordstrand spillede ham fri i venstre side af feltet, men han sendte bolden ved siden af mål. Ståle sendte kort efter Hjalte og Ailton på banen i stedet for Sionko og Silberbauer og dekreterede dermed en 4-3-3-opstilling, som dog aldrig for alvor fik sat Brøndby-forsvaret under tryk. Heller ikke da Junior med små 10 minutter igen afløste Mackan, og Gravgaard mod slutningen blev kastet frem i en sidste offensiv satsning.

Men i mellemtiden havde OB sat point til hjemme mod FC Nordsjælland, og dermed sikrede FCK’erne sig under alle omstændigheder den vigtige UEFA Cup-billet. Sådan én havde Brøndby i forvejen sikret sig via pokalsejren, og de kæmpede bravt for denne sidste skalp i en sæson, som de ikke kan være helt tilfredse med, selv om de med sejren vandt et par pladser i tabellen inden sidste spillerunde.