Skidt indsats over hele linjen

De danske mestre måtte indlede forårssæsonen uden den skadede Oscar Wendt, og det var første gang siden den 7. december 2008, at den stærke back ikke var at finde I startopstillingen til en Superliga-kamp. I stedet fik hans landsmand Pierre Bengtsson chancen fra start, men det var ikke nogen nem kamp at få sin debut i startopstillingen på.

Københavnerne virkede generelt rustne over hele linien i de første 45 minutter, men stod dog udmærket defensivt på banen og holdt hjemmeholdet væk fra de værste muligheder. Men det kneb gevaldigt i den anden ende…

Halvlegens største chance fik Sylvester Igboun således, da han midt i feltet fik et farligt Thygesen-indlæg fra højre, men heldigvis fik han ikke ordentligt træf på bolden inde foran mål, så forsvaret kunne afværge.

Claudemir havde et godt, fladt langskud efter en snes minutter, men ellers blev det ved tilløb til chancer eller afslutninger, der enten gik forbi eller sad lige på Jonas Lössl. Generelt løb for meget ud i sandet, og f.eks. så man 4-5 gange at lange afleveringer nede bagfra op mod angriberne endte med, at en FCM-forsvarer fulgte den ud over mållinjen. Pospech og Bengtsson kom enkelte gange med frem og fik slået indlæg, men heller ikke det var den store trussel før pausen.

Det blev desværre ikke meget bedre efter pausen, hvor midtjyderne lagde ud med at dominere endnu mere end før pausen, og efter syv minutter fik Mads Albæk en stor chance i feltet, da Igboun headede et indlæg på tværs til ham, men han sendte bolden langt forbi.

Minuttet efter var Zanka uopmærksom uden for eget felt og måtte kaste sig desperat ned og tackle bolden fra Igboun, hvilket udløste et midtjysk frispark, som dog ikke førte til noget ved den lejlighed. Men historien gentog sig en halv snes minutter senere, og denne gang kostede det Zanka et gult kort, der udløser karantæne i næste kamp i Aalborg. Dermed var trængslerne dog ikke slut for løverne, for på det efterfølgende frispark, havde N’Doye hånden på inde i muren, og Michael Svendsen pegede prompte på 11 meter-pletten. Jakob Pousen omsatte det store tilbud i en scoring, selv om Johan Wiland ellers gik til den rigtige side og ikke var langt fra at snuppe den.

Ståle Solbakken svarede resolut igen med at sende Vingaard og Zohore på banen i stedet for Kvist og Santin, og senere fik også Jos Hooiveld sin officielle debut, da han afløste Bengtsson. Men det lykkedes aldrig at komme ind i kampen igen, og for en sjælden gangs skyld virkede det som om, man både haltede efter fysisk og teknisk.

Ulvene gjorde det imidlertid godt og ikke mere indviklet end højst nødvendigt, og efter føringsmålet lugtede de for alvor løveblod. Og de forstod at holde mestrene fra fadet ved selv at opretholde et godt tryk, og 7 minutter før tid faldt belønningen, da Mikkel Thygesen enkelt kunne sætte indersiden på en aflevering fra Jesper Juelsgård og lukke og slukke til 2-0.

Det var nok københavnernes dårligste præstation i denne sæson, og der skal helt andre boller på suppen i næste uge, når turen går til Aalborg og et AaB-mandskab, der har desperat brug for point i bunden. I toppen af tabellen er forspringet til forfølgerne stadig kolossalt stort, men hvis OB vinder over Horsens i morgen skrumper det dog 3 point.