Sikker FCK-sejr over Brøndby IF

Et stærkt F.C. København-mandskab sendte Brøndby IF hjem til Vestegnen med et klart 3-0-nederlag i reserveholdskampen, der blev spillet på Nummer 10 foran cirka 300 tilskuere. Roland Nilsson styrede selv tropperne i dag og havde valgt en startopstilling, der blandt andet inkluderede Superliga-profiler som César Santin, Pape Pate Diouf og Claudemir.

Klokken 13.00 i dag fløjtede dommeren kampen i gang på Frederiksberg. Der var tænding på fra begyndelsen. Aggressivt spil og et par grove frispark indikerede, at opgørene mellem F.C. København og Brøndby IF altid har ekstra nerve, hvilket naturligvis lover godt forud for weekendens Superliga-opgør på udebane.

Martin Vingaard havde allerede i begyndelsen af kampen en god skudchance uden dog for alvor at være i nærheden af score. Thomas Delaney udmærkede sig ved både at gå frygtløst ind i nærkampene og ved at opgejle sine holdkammerater på banen.

I det 27. minut kom F.C. København foran. César Santin blev nedlagt i feltet, og dommeren dømte korrekt straffespark. Morten Nordstrand var udvalgt til at sparke, men måtte se sit forsøg klaret af Brøndbys målmand. Nordstrand kunne dog score på riposten.

Stillingen ved pausen var 1-0 efter en 1. halvleg, hvor F.C. København måske nok var spilstyrende, men alligevel ikke formåede for alvor at sætte sig igennem. Roland Nilsson valgte at bruge pausen til at skifte Thomas Delaney, Claudemir og Martin Vingaard ud og erstattede trioen med Youssef Toutouh, Martin Bergvold og Johan Absalonsen.

Cirka 10 minutter ind i 2. halvleg blev det så 2-0 til F.C. København. Igen var det Morten Nordstrand, der var på spil. Efter et fladt hjørnespark dukkede den vævre angriber op og udbyggede føringen. Ikke lang tid efter blev Nordstrand udskiftet med Kenneth Zohore efter en fin indsats. Netop Zohore fortsatte, hvor Nordstrand slap. I det 72. minut erobrede han selv bolden på Brøndbys halvdel, tog et par træk og sparkede resolut F.C. Københavns reserver foran 3-0.

Brøndby IF var dog ikke uden bid i den anden ende, og målmand Kim Christensen havde et par gode redninger, hvilket fik F.C. Københavns fans til at udbryde: ”1-2-3… Kimse er en mur!”. Netop Kim Christensen og Morten Nordstrand stod særligt stærkt i billedet denne eftermiddag.

Kampen endte 3-0. Lad os håbe, at F.C. København også på søndag trækker det længste strå.

Reserveligaen: F.C. København – Brøndby IF 3-0 (1-0)
1-0 Morten Nordstrand
2-0 Morten Nordstrand
3-0 Kenneth Zohore

Holdopstilling: Kim Christensen – Christian Gamboa, Johnny Thomsen, Peter Larsson, Pierre Bengtsson – Pape Pate Diouf, Claudemir (Youssef Toutouh), Thomas Delaney (Martin Bergvold), Martin Vingaard (Johan Absalonsen) – César Santin (Saban Özdogan), Morten Nordstrand (Kenneth Zohore)