Træning på Skt. Petersborg Stadion

Sidste nyt fra Skt. Petersborg

Zenit-træner Semak om aftenens kamp
Zenit har ikke offentliggjort en trup til kampen, men på gårsdagens pressemøde sagde træner Sergey Semak, at Zhirkov og Shatov definitivt er ude på grund af skader, mens Smolnikov og Mamanna er tvivlsomme.

I forvejen er landsholdsangriberen Aleksandr Kokorin - sammen med Krasnodars Pavel Mamaev - suspenderet efter en anklage om vold (uden for fodboldbanerne), der kan udløse hårde fængselsstraffe. En sag, der naturligvis har fyldt meget i russiske medier i efteråret.

Om aftenens kamp sagde Semak bl.a.:

"FCK er p.t. det bedste hold i Danmark og vandt for nylig en meget vigtig kamp. De spiller rigtig godt, er gode med bolden og har gode spillere, så det bliver ikke let."


Driussi ugens spiller i Rusland
Zenits argentinske angriber Sebastian Driussi scorede et mål og lagde op til det andet i weekendens 2-0-sejr over Rostov, og han blev kåret til ugens spiller i den russiske Premier League.


Stadion også klar til ishockey
På det store og imponerende Skt. Petersborg Stadion, der har kostet i omegnen af 1,1 mia. dollars, er det ikke kun taget, der kan køres over. Banen kan også køres helt uden for stadion! Græstæppet ligger i ca. 3 meters højde over "fundamentet", og når Rusland f.eks. skal møde Finland i ishockey om en måneds tid, så bliver fodboldbanen kørt ud, og ishockey-banen anlagt på fundamentet.


Tæt trafik, men ikke "Moskva-slem"
Man ved aldrig helt hvor lang tid det tager at køre fra hotel til stadion i europæiske storbyer, og vi har før haft store problemer i Moskva-myldretiden. Men i går, da holdet skulle fra hotellet til stadion, tog det kun ca. 20 minutter at nå ud til stadion, selv om det også var i myldretiden. Til gengæld tog det herefter den lokale buschauffør ca. 10 minutter at finde den rigtige indkørsel til stadion, men vi var heldigvis i rigeligt god tid... Den indre ringvej rundt om stadion har i øvrigt en omkreds på ca. 1 kilometer!

Holdet er i øvrigt indkvarteret på det fine Hotel Kempinski, der ligger få minutters gang fra det store Vinterpalads - en af byens mange smukke bygninger. Sightseeing bliver der dog som sædvanlig ikke tid til for spillerne, der som altid har et dagsprogram bestående af hvile, måltider og taktikmøde samt evt. lidt behandling hos sundhedssektoren.
 

Slovenske dommere
Dommer: Slavko Vincic
Linjedommere: Tomaz Klancnik og Andraz Kovacic
Mållinjedommere: Rade Obrenovic og Roberto Ponis
4. dommer: Grega Kordez

Det er vores første møde med Vincic, som fyldte 39 i søndags og har dømt internationalt siden 2010.


Karantæner og skader
FC Zenits Luís Neto har karantæne efter tre gule kort.

Papagiannopoulos, Pieros og N’Doye får karantæne efter næste gule kort.

På skadeslisten har vi Michael Lüftner (langtidsskadet), Viktor Fischer og Kenan Kodro.