Kamil Wilczek

Sidste nyt før FCK-Silkeborg

Seneste 4-0-føring i Superligaen var mod Silkeborg
"4-0, 4-0, 4-0" lød det fra Sektion 12 i torsdags, efter at Jonas Wind havde scoret vores fjerde mål mod Torpedo, og det er da også et stykke tid siden, at vi har ført med de cifre.

Vi har flere gange scoret fire mål i en kamp, men sidst vi førte 4-0 var pudsigt nok mod Silkeborg. Den 28. september 2019 førte vi endda allerede 4-0 efter 34 minutter, hvorefter Silkeborg reducerede to gang i 2. halvleg.

Jubel efter scoring
Zeca scorede 4-0-målet mod Silkeborg i september 2019. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Ankersen 200?
I torsdags kom Peter Ankersen ikke på banen, men i dag er muligheden der igen for, at vi får en 200-kamps jubilar.

Silkeborg-truppen
Kent Nielsen kommer til København med 18 spillere, og den eneste ændring fra den målløse sæsonpremiere mod SønderjyskE er, at Wessam Abou Ali erstatter Anders Dahl.

Winds straffestime
Jonas Winds Panenka-straffe i torsdags var hans 13. scoring på straffespark ud af 13 forsøg, når vi ser bort fra straffesparkskonkurrencer.

Dermed nåede han op på 36 mål i 88 FCK-kampe og er nu kun ét mål fra Ailtons 37 mål og dermed en plads i Top 15 over alle tiders FCK-målscorere.

Jonas Wind
Jonas Winds Panenka-straffe mod Torpedo. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


Dommerne
Dommer: Peter Kjærsgaard
Linjedommere: Victor Skytte og Jesper Dahl
Fjerdedommer: Sebastian Friis Aagerup
VAR & AVAR: Anders Poulsen og Kasper Madsen

Kjærsgaard dømmer sin 19. kamp, og den seneste var vores hjemmekamp mod AGF den 3. maj. Det er første gang han dømmer os mod Silkeborg.
 

Kort, karantæner og skader
Victor Nelsson afsoner sin anden og sidste spilledags karantæne i 3F Superliga, og Nicolai Boilesen afsoner sin første af to karantænedage.

På skadelisten har vi Bryan Oviedo.

Silkeborg har langtidsskadede Oscar Hedvall og Milan Massop, mens Nicklas Helenius, Stefán Teitur Thórdarson, Joel Felix og Niclas Holm Pedersen ventes klar til reservekamp i den kommende uge.


Silkeborg-nostalgi
Vores to første hjemmekampe mod Silkeborg i 1992 og 1993 sluttede 0-0, og siden har vi kun én gang forladt en hjemmekamp mod dem uden at score. I maj 2005 tabte vi 0-1 i Parken, hvor Lars Jacobsen fik en udvisning, der set med løvebrillerne var ret tvivlsom, jf. dette uddrag af kampreferatet:

"Med et kvarter tilbage blev Lars Jacobsen således præsenteret for det røde kort, da forsvarsspilleren tilsyneladende bremsede en Silkeborg-kontra vel at mærke på udeholdets banehalvdel. En umiddelbar hård dom, der også fik Viggo Jensen til at trække undskyldende på skuldrene overfor kollega-bænken. Knud Stadsgaards egen kommentar efter kampen lød på at kortet blev givet på baggrund af at Jacobsen havde berøvet en oplagt scoringsmulighed uden anden fare for modspilleren. Det overlades til læseren selv at vurdere hvor oplagt en scoringsmulighed 50-60 meter fra Rabos mål kan være..."

Lars Jacobsen
Synderen forlader banen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


"Vi støder sammen, men jeg kan ikke vurdere om det er til en udvisning. Umiddelbart virkede det rimeligt hårdt, men jeg vil først se det på TV før jeg vil kommentere endeligt på det," lød det bagefter fra Lars Jacobsen, som altså allerede dengang drømte om TV og kommentering.

Hans Backe
Hans Backe kommenterede bagefter nederlaget til Silkeborg i 2005, som kom efter at vi havde vundet syv Superligakampe i træk.