Sejr til reserverne og comeback til Vingaard

Mandag eftermiddag kl. 14.00 spillede F.C. Københavns reserver mod FC Nordsjællands reserver.

70 trofaste tilskuere var mødt op på Frederiksberg med paraplyer i øsende regnvejr, for at følge Løvernes reserver. Begge hold stillede stort set op med spillere fra deres A-trupper pga. landsholdspausen. F.C. København havde dog også unge Lasse Lindbjerg med i midterforsvaret, hvor han spillede alle 90 minutter.

Det var assistenttræner Johan Lange der svingede dirigentstokken til dagens kamp, hvorimod Roland Nilsson fra højen iagttog sine spillere. Vingaard sad klar på bænken sammen med bl.a. Youssef Toutouh, som skulle vise sig at få en hovedrolle i kampens slutfase.

Ved kampens start var Cesar Santin farlig, og havde flere gode muligheder, som enten gik forbi, eller ikke fik kraft nok pga. den tunge regn, som hev farten ud af alle flade bolde. Christian Gamboa havde taget plads på venstrebacken i fraværet af både Bryan Oviedo og Pierre Bengtsson, som i øjeblikket aftjener værnepligt på deres respektive landshold - Costa Rica og Sverige. Her agerede unge Gamboa kraftfuldt og konsekvent, mens Kim Christensen så meget sikker ud mellem stængerne, og tog hvad end der måtte smutte forbi Løvernes forsvar.

I det 37. minut lignede det en føring til F.C. Københavns reserver, da Cesar Santin elegant nettede, men målet blev underkendt for offside. FC Nordjællands reserver fik bolden hurtigt op i den anden ende, og lavede et hammer af en afslutning på overliggeren, og fik pointeret at de stadig var med i kampen. 1. halvleg var præget af, at tempoet kunne have været en tak højere, men samtidig blev der skabt chancer i begge ender. Halvlegen forblev dog målløs.

I pausen blev Morten Nordstrand og Cesar Santin taget ud, og Kenneth Zohore samt Youssef Toutouh kom på banen. Pape blev sat op foran, mens Toutouh tog sig af hans plads på højrekanten. Toutouh markerede sig fra halvlegens start med gode løb frem ad banen. I det 52. minut viste Johan Absalonsen, at han havde tænkt sig at spille en fremragende 2. halvleg, da han tog et hurtigt løb ned langs venstre kant, og fik lagt en aflevering til Pape, som dog ikke havde samme kvalitet som hans netop afsluttede dribletur. 3 minutter senere fik FC Nordsjælland etableret et angreb i FCK's højre forsvarsside, hvilket førte til et indlæg der blev lagt konsekvent i netmaskerne bag en chanceløs Kim Christensen.

I det 60. minut kom Saban Özdogan ind i stedet for Johnny Thomsen på højre back-pladsen. 63 minutter inde i kampen tog Johan Absalonsen endnu et godt løb ned langs venstre kant. Det førte til et indlæg til Kenneth Zohore, som afsluttede med hælen i hænderne på FC Nordsjællands målmand. Kenneth Zohore tog en spurt hjem, og da han nåede midten, blev han ramt af en skade, og måtte ligge sig på banen for at afvente at bolden gik ud af spil. Mens han lå der, kunne han se Johan Absalonsen endnu en gang drive bolden frem via venstre angrebsside, og efter han brød gennem forsvaret løftede han bolden over FCN-målmanden og udlignede til 1-1. Kenneth Zohore blev taget ud, og Martin Vingaard fik comeback.

Efter det udlignende mål blev der længere mellem FCN's chancer, ligesom de forsøgte sig mere udefra. I det 78. minut tog Saban Özdogan et langt løb på en halv banelængde. Bolden endte hos Martin Vingaard, der tog sin første afslutning. Skuddet havde den rigtige højde, men var placeret for meget til højre. Martin Vingaard gik med i nærkampe, og det lignede at hans fokus var på kampen, og ikke på Chelsea-skaden. Efter kampen udtalte han også, at han helt ubevidst glemte alt om skaden, når først han betrådte banens græs.

Det var tydeligt at FCN's spillere var trætte de sidste 10 minutter af kampen, og deres målmand, der bar anførerhvervet på sine skuldre, måtte også for alvor dirigere sit hold gennem slutfasen, hvor hans røst blev højere og højere, som tiden løb ud.

I det 86. minut blev der lagt en lang og meget dyb aflevering til Christian Gamboa på venstrefløjen. Han nåede den, og lagde en hurtig aflevering bag alle mand i feltet, som måtte sande, at de var løbet for tæt på målet. I stedet kom Youssef Toutouh stormende fra højrefløjen, og tordnede bolden i nettet med en tør halvflugter, der udplacerede FCN's målmand. Toutouh fik da også leveret et ordentligt løvebrøl efter sin matchvindende scoring. FC Nordsjællands forsvar kunne kun se til i situationen, da de ikke var i nærheden af Toutouh. I det 89. minut havde Toutouh også et hovedstød, som gik lige forbi mål.

Kampen endte 2-1 til F.C. Københavns reserver, og specielt Johan Absalonsen fik vist gode takter før kampen mod AC Horsens med et mål og mange gode aktioner på venstrefløjen.

Holdet:

Kim Christensen - Johnny Thomsen (60.: Saban Özdogan), Peter Larsson, Lasse Lindbjerg, Christian Gamboa - Pape Pate Diouf, Thomas Kristensen (anf.), Martin Bergvold, Johan Absalonsen - Morten Nordstrand (46.: Youssef Toutouh), Cesar Santin (46.: Kenneth Zohore (65.: Martin Vingaard))

Ikke benyttet: Aris Vaporakis