Sejr på Frederiksberg

På en solrig søndag formiddag tog FCK2/KB hjemme på Frederiksberg Idrætspark imod Stenløse. Gæsterne kom til Frederiksberg med en god portion selvtillid, idet de i de to foregående kampe havde fået fire point på kontoen. Stenløse lå dog inden dagens opgør på en 13. plads i rækken med blot tre point ned til nedrykningsstregen. Hjemmeholdet var efter de seneste to runders nederlag sultne efter sejr, hvilket lovede godt for underholdningen.

Af Mikkel Faartoft
Kampen startede med et meget energisk hjemmehold. FCK2/KB forsøgte fra starten med hurtigt pasningsspil at presse gæsterne helt i bund, og der gik da heller ikke mere end femten sekunder, før hjemmeholdet blev tildelt kampens første hjørnespark. Dette førte ikke til noget, men spilovertaget blev bevaret. I de efterfølgende otte minutter var bolden primært i Løvernes besiddelse, men den sidste aflevering blev hele tiden for lang. Der skulle gå hele 18 minutter, før den første store chance bød sig. Kim Tandrup opsnappede bolden i venstre side og lagde den skråt bagud til Lasse Qvist, der uheldigvis ikke fik tæmmet bolden ordentligt.

Nu var der ligesom åbnet for ballet, og hjemmeholdet kom inden for syv minutter frem til en række chancer ved blandt andre Dan Thomassen, Kenneth Beck, Lasse Qvist og Mads Laudrup. Men selvom flere af disse forsøg var ganske kvalificerede, lykkedes det ikke FCK2/KB at bringe sig foran i denne periode, hvor holdet ellers var spilstyrende.

Stenløse var frem til den halve time ikke kommet frem til noget, der mindede om en rigtig chance. De havde ganske vist haft et par hjørnespark, men Lee-Raul Langeveldt i FCK2/KB-målet var endnu ikke blevet testet. Efter et frispark på hjemmeholdets banehalvdel fik Stenløses Henrik Jensen sat hovedet på bolden, der dog ramte stolpen og gik ud til målspark.

Gæsterne havde hermed markeret, at de ikke var helt ufarlige, men det var nu stadig FCK2/KB, der dominerede kampen. Det blev i halvlegens slutning til adskillige chancer, og efter et indlæg fra Jeppe Brandrup lykkedes det i det 39. minut hjemmeholdet at få bolden i kassen ved Kenneth Beck. Målet blev dog underkendt, da FCK2/KB-angriberen ifølge dommer Claus Høegh-Jensen havde begået frispark forinden.

På trods af den markante FCK2/KB-dominans gennem første halvleg var det gæsterne, der i det 43. minut åbnede målscoringen. Efter et indlæg fra Nicolai Helby mod fjerneste stolpe, headede Henrik Jensen bolden på tværs ind i målfeltet, hvor en fremstormende Thomas Wagner fik sat hovedet på bolden. Denne gik i mål via overliggeren, og da Jeppe Brandrup brændte en kæmpe chance i modsatte ende blot to minutter senere, kunne Stenløse gå til pause med en 1-0 føring.

Stenløse fortsatte fra starten af anden halvleg, hvor dommerens pausefløjt havde stoppet dem i første. Bolden var primært i gæsternes besiddelse, og det blev til en del gode chancer. Men godt syv minutter inde i anden halvleg vendte billedet, og FCK2/KB var tilbage i rollen som det dominerende hold. Tempoet blev skruet op, og et massivt pres forsøgtes etableret. I det 60. minut gav det offensive spil pote. Mads Laudrup sendte på frispark en flad bold forbi muren og ind til Lasse Qvist, der var løbet i dybden. Denne kombination overraskede fuldstændigt Stenløseforsvaret, og Lasse Qvist kunne således let sende bolden ind bag en chanceløs Christian Amby i Stenløsemålet, og derved bringe balance i regnskabet.

Måltavlen var knapt nok opdateret, før nettet i Stenløsemålet atter blafrede. Efter hurtigt omstillingsspil fik Kim Tandrup sendt bolden ud til en helt fri Jeppe Brandrup, der ikke svigtede. Bolden blev sendt i kassen, og nu var det pludseligt københavnerne, der var i front. Midt i gæsternes ærgrelser over at være kommet bagud, kom begge FCK2/KB-målscorer frem til store chancer, men Christian Amby hindrede hjemmeholdet i at lukke kampen med en lille halv time igen.

Med et mål bagud var det Stenløse, der efter det massive FCK2/KB-pres gik efter udligningen. Holdet kom frem til en del chancer, men eftersom det københavnske forsvar var ganske solidt, lykkedes det ikke Stenløse at omsætte chancerne til mål. Spillet bølgede således frem og tilbage, og hjemmeholdet kom frem til adskillige kontrachancer. Med tretten minutter igen af den ordinære spilletid lykkedes det Jeppe Brandrup at prikke bolden i mål, og kampen syntes nu afgjort. Stenløse forsøgte herefter at bryde hjemmeholdets defensiv, alt imens FCK2/KB vadede i kontrachancer.

I kampens overtid lagde indstiftede Kenneth Thinter bolden ind til Dan Thomassen, der sendte bolden i mål modsat Christian Ambys løberetning, og scorede således til 4-1 – kampens resultat.

- Jeg synes, at vi spillede en god kamp. Vi havde bolden meget og burde have scoret nogle flere mål – specielt i første halvleg. Vi spillede så en rigtig god anden halvleg, hvor vi fik lukket kampen.  Så jeg synes, at vores formkurve er opadgående, sagde FCK2/KB-træner Benny Gall til FCK.DK efter kampen.

Startopstilling:

Lee-Raul Langeveldt
Nikolaj Hansen - Bongumusa Mthethwa - Dan Thomassen - Nicklas Svendsen
Jeppe Brandrup - Jacob Neestrup - Mads Laudrup - Kim Tandrup
Lasse Qvist - Kenneth Beck

Udskiftninger, FCK2/KB:
45. min.: Kenneth Beck ud – Mathias Gravesen ind
75. min.: Jacob Neestrup ud – Jamil Fearrington ind
81. min.: Lasse Qvist ud – Kenneth Thinter ind

Kort:
57. min.: Gult kort, Lasse Qvist, FCK2/KB
85. min.: Gult kort, Christian Amby, Stenløse
86. min.: Gult kort, Kim Tandrup, FCK2/KB

Tilskuertal: 251

Næste kamp er mod Greve IF, den 28. maj 2007, klokken 10:30 i Frederiksberg Idrætspark