Sejr i efterårets sidste hjemmekamp

Der var lagt op til skæbnekamp på Frederiksberg Stadion i dagens kamp mellem FCK/KB og Greve. Sidstnævnte havde forinden vundet deres seneste tre kampe, og havde brug for de tre point for at holde trit med toppen – FCK/KB lå lige før kampen næstsidst i tabellen, og havde også brug for point for at overvintre på den varme side af nedrykningsstregen.

Af Ragnald Kruse

Inden kampens start var det dog tid til at overrække KB’s fornemste ungdomspris, GRANEN, som i år gik til Mads Laudrup. Tidligere modtagere af prisen, der er blevet uddelt siden 1944, er f. eks. de nuværende FCK-spillere Hjalte Nørregaard og William Kvist – men også Mads’ far, Michael Laudrup, har haft æren i at modtage den. Prisen blev uddelt af KB’s formand Niels-Christian Holmstrøm, og han havde kun rosende ord med på vejen til den unge spiller:

- Det er en ung spiller som har formået at holde begge ben på jorden, selv med alt den fokus der har været på ham og med de forventninger der har været fra forskellige sider. Det er en spiller som udover at være ganske vellidt blandt sine kammerater, har opnået imponerende meget, sportsligt, og har været anfører på diverse hold. Vi glæder os til at se mere til ham i fremtiden for F.C. København, sagde den tidligere sportsdirektør, idet han rakte GRANEN til Laudrup, der lige samtidig skulle have af vide at den altså kun var til låns. Spilleren selv var selvfølgelig også både blad og stolt over at have modtaget prisen:

- Det er rigtig dejligt. Der er jo mange fodboldspillere der er nået langt, der også har modtaget denne pris, så det er jeg rigtig glad og stolt over, sagde Laudrup til FCK.DK.

Træner for FCK/KB, Benny Gall, var heller ikke i tvivl om at prisen var velfortjent:

- Mads har haft nogle flotte resultater i alle de år han har spillet for KB, hvor han både har været rigtig dygtig og meget dominerende, så jeg synes det er meget fortjent at han får prisen, sagde træneren til FCK.DK.

Sidste og forrige års vindere af prisen, Jacob Neestrup og Nikolaj Hansen, var begge med i dagens startopstilling, hvor Greve startede i meget højt tempo. Allerede efter få minutter havde de deres første chance, hvor et saksespark var meget tæt på at bringe gæsterne foran, og nogle minutter senere var bolden kun en meters penge fra at gå ind bag Nathan Coe. Imponerende takter, men der gik ikke lang tid før det var hjemmeholdet der overtog styringen af kampen. Efter et frispark lige uden for feltet, der i første omgang ramte Greves mur, tog anfører Morten Bertolt sig af riposten, og bragte sit hold foran 1-0, hvilket satte gang i en FCK/KB dominans, igennem resten af halvlegen. Desværre betyder bolddominans ikke altid flere mål i en fodboldkamp, og selvom løverne havde flere gode forsøg både inde og uden for målrammen, blev der ikke scoret mere i 1. halvleg.

Greve havde meget lidt at gøre i hjemmeholdets målfelt, men var få minutter inden pausen meget tæt på at bringe balance i regnskabet. Efter en herretakling mellem en ellers flotspillende Mathias Zanka og Greves Patrick Wilbroe, vandt sidstnævnte bolden til en friløber mod Nathans mål. Heldigvis var FCK/KB’s Bongumusa Mthethwa meget hurtigt med tilbage, og fik i sidste øjeblik prikket bolden ud af farezonen. Et flot tilbageløb af Musa, der dog senere i kampen fik en anden slags hovedrolle.

2. halvleg viste sig at være meget mere målrig end første, og allerede efter tre minutter fintede FCK/KB’s topscorer sig flot igennem på venstresiden, og med stor elegance lobbede han bolden over Thomas Nielsen i Greve-målet, til en 2-0 føring. Det var den unge angribers niende scoring, i 14 kampe.

Gæsterne fra Greve var kommet mere med i halvlegen, og få minutter efter scoringen var de meget tæt på at få reduceret, men heldigvis for løverne blev bolden sendt lige forbi både Nathan Coe og målrammen. Efterfølgende bølgede kampen lidt frem og tilbage – Greve prøvede flere gange at presse sig igennem for at få reduceret, men godt forsvarsarbejde af FCK/KB og især Zanka og Musa, gjorde at Nathan Coe ikke havde meget at lave i dagens kamp.

Man skulle helt frem til det 75. minut før den næste store chance opstod. Efter et hjørne kom Kim Tandrup højest, og headede bolden ind til 3-0, og med kun 15 minutter tilbage af kampen, så det ud til at hjemmebanesejr nummer to var i hus. Det var i hvert fald den holdning spillerne havde, for pludselig lukkede de Greve ind i kampen og lod dem overtage det meste af spillet. Der skulle heller ikke gå mere end otte minutter, før gæsterne udnyttede deres chance og fik reduceret til 3-1 efter et godt gennemspil, og kort tid efter var holdet tæt på at reducere yderligere. Dette fik træner Benny Gall op af stolen og råbe til sine spillere at kampen altså ikke var færdig endnu.

Greve blev dog ved med at presse på og fik hurtigt et farligt frispark, lidt uden for feltet. Dette tog de hurtigt, inden FCK/KB’s spillere var kommet på plads, og derfor stod Musa i vejen da sparket kom og dette takserede dommeren til et gult kort til det sydafrikanske talent. Desværre havde Musa allerede fået et gult kort tidligere i kampen, og derfor var farven rødt på det kort dommeren trak op af lommen. Derved måtte hjemmeholdet spille med ti mand de sidste fem minutter af kampen, men heldigvis holdt holdet stand, og de tre tiltrængte point blev sat ind på FCK/KB’s konto og sendte dermed holdet over nedrykningsstregen.

Efter kampen var det en tilfreds træner som FCK.DK fik fat i:

- Jeg synes vi spillede rigtig godt i dag. Vores kombinationsspil var meget bedre end i de tidligere kampe, og så scorer vi på vores chancer, selvom vi godt kunne have vundet mere. Vi havde god aggressivitet i vores spil og vi havde noget god flow i spillet, sagde Gall, og fortalte også at han ikke var helt enig i dommerens beslutning om at sende Musa tidligt i bad:

- Musa står bare stille og så sparker de bolden ind på ham. Han stod jo kun i vejen fordi de tog frisparket så hurtigt, og det synes jeg ikke han burde være straffet for, afsluttede Gall.

FCK/KB har en kamp tilbage, i næste uge mod Skovlunde på udebane, og så er der vinterpause indtil den 20. marts 2008, hvor der igen er kamp på Frederiksberg stadion, denne gang mod Holbæk.