Sejr i 2. division

På en dejlig solskins-søndag, tog FCK2/KB imod B93 på Frederiksberg idrætspark, i en kamp hvor 503 tilskuere så B93’s målmand miste en tand og hvor hjemmeholdet lagde hårdt pres på spillet, og kom sejrrigt ud af det.

Af Ragnald Kruse
1. halvleg var uden de store chancer, og bag præg af mange kontrastød fra begge hold. Den første store chance stod Lasse Qvist for i det 14. minut, da han efter et hurtigt taget frispark fik en aflevering lige foran mål – men den tidligere PSV spiller fik ikke ramt den ordentligt og bolden gik ved siden af. Qvist spillede generelt en god kamp, han læste spillet godt og var en stor del af spillet i 1. halvleg.

Kampen bølgede frem og tilbage på dette tidspunkt og begge hold kom frem til chancer der dog aldrig rigtig blev farlige. I det 20. minut fik B93 dog scoret, men dommeren dømte korrekt for offside og målet blev annulleret. Som kampen skred frem, overtog FCK2/KB det meste af spillet, og B93 levede for det meste på kontraspillet – men her stod hjemmeholdets forsvar med anfører Nikolaj Hansen meget solidt, og afholdt gæsterne fra chancer.

Da hjemmeholdet satte sig mere på spillet, kom chancerne også mere hyppigt, hvor fx Jeppe Brandrup havde et godt hovedstødsforsøg, og B93’s Mark Strøm måtte indkassere et gult kort for at nedlægge Fosu Boateng efter en god kontramulighed, der ville have udviklet sig til en stor chance. Samme Boateng havde i slutningen af halvlegen et godt skud på mål, men bolden var desværre for højt placeret.

I den modsatte ende af banen var det træner Benny Gall der havde sat sig på målmandstjansen til dagens kamp, og han styrede sine tropper godt, og havde taget Torben Storm med på sidelinien. De kunne se dommeren fløjte til pause uden nogle scoringer – men det skulle der ændres på i de resterende 45 minutter.

2. halvleg var ikke mere end et par minutter gammel, da B93 målmand Goran Alikalfic lavede et dårligt udspark, lige til Lasse Qvist, der loppede bolden over målmanden. Desværre nåede Alikalfic tilbage og fik reddet sin egen fejltagelse, men det var ikke uden omkostninger for den unge målmand, der ramte stolpen og mistede en tand i processen. Tanden blev dog fundet, B93 fik en ny målmand ind, der reelt er holdets 3. målmand og aldrig har spillet på 1. holdet. Han skulle dog meget hurtigt få noget at lave, da han tre minutter senere måtte hente bolden ud af målet efter et hjørnespark, hvor anfører Nikolaj Hansen fik den sidste fod på. 1-0 til hjemmeholdet. Målet var et resultat af en indøvet detalje fra træningsbanen.

Efter målet overtog FCK2/KB fuldstændig kampen, og derved blev chancerne også større, hvor fx Fosu Boateng havde et skud på stolpen. B93 havde ikke rigtig noget at byde på, og der var langt mellem chancerne. Det afholdte dog ikke Henrik Olsen fra, i en kontrachance, at udplacere Benny Gall og meget ufortjent udligne til 1-1 godt 17 minutter før tid.

Dette resultat holdt dog ikke længe, med det pres hjemmeholdet leverede, og godt fem minutter efter scoringen fik FCK2/KB tilegnet sig et straffespark, i en situation hvor B93’s målmand ikke kunne holde på bolden, og måtte nedlægge en spiller for at få bolden væk. Det var Kim Tandrup der skulle eksekvere, og han svigtede ikke og kunne bringe hjemmeholdet foran 2-1.  Denne stilling holdt resten af kampen.

- 1. halvleg er præget af masser af tempo og god fight, hvor vi i 2. halvleg sætter os på kampen og får lagt et godt tryk hvor vi kunne være kommet foran med to til tre mål. Jeg synes vi står distancen med et forholdsvis ungt hold, og at vi kunne rejse os igen efter at B93 havde fået udlignet og få scoret det vindende mål, sagde træner Benny Gall, der nu kan se sit hold fastholde 2. pladsen. B93 derimod, må nu se langt efter en placering der kan sikre Østerbroklubben oprykning.

Startopstilling:

Benny Gall
Jeppe Brandrup – Jamil Fearrington – Nikolai Hansen – Casper Windfeld
Kim Tandrup – Morten Bertolt – Mads Laudrup – Nicklas Svendsen
Lasse Quist – Fuso Boateng

Mål:
50. min.: 1-0 Nikolai Hansen
73. min.: 1-1 Henrik Olsen
75. min.: 2-1 Kim Tandrup (straffe)

Udskiftninger:
45. min: Casper Windfeld ud – Mathias Gravesen ind
65. min.: Lasse Qvist ud – Kenneth Thinter ind
83. min.: Kim Tandrup ud – Bongumusa Mthethwa ind

Advarsler:
38. min.: Gult kort, Mark Strøm, B93
64. min.: Gult kort, Jamil Fearrington, FCK2/KB
90. min.: Gult kort, Nicklas Svendsen, FCK2/KB