Birger Meling

Sagt før: FCK-FC Nordsjælland

F.C. Københavns allerførste møde med FC Nordsjælland var i 2002, da klubben rykkede op i Superligaen for første gang og stadig hed Farum Boldklub indtil sommeren 2003.

Den 11. august 2002, kl. 15: FCK-Farum Boldklub
Vi havde indledt sæsonen med skuffende 2-2 hjemme mod Viborg og en lidt hårdt tilkæmpet 3-1-sejr mod de andre oprykkere fra Køge Boldklub, hvor Peter Møller og Sibusizo Zuma først scorede vores to sidste mål i 89. og 91. minut.

Jubel i Køge - til sidst. Foto: Birger Vogelius


Farum indledte med at tabe i Aarhus, men slog siden Viborg hjemme trods med et hold, som talte mange tidligere Superliga-spillere, herunder flere med KB- eller FCK-baggrund.

”Tænk bare på at der løber et halvt mandskab fra den tidligere SAS-liga klub Lyngby rundt i Farums rød-og gulstribede bluser. Også Farums øvrige spillere med den tidligere FCK'er Jeppe Tengbjerg i spidsen kan forventes at volde problemer på søndag,” skrev vi i optakten på fck.dk om holdet, der blev trænet af vores og AB’s tidligere cheftræner, Christian Andersen.

”Og hvis vi kender "Danmarks Bedste Træner" ret vil Farum ikke komme til PARKEN for at fedte sig til et point, men gå efter alle tre på offensivt baseret spil.”

Flere eks-FCK'ere
Ud over Jeppe Tengbjerg havde Martin Johansen, anfører Martin Birn samt keeper Henrik Zarp en fortid i FCK, og den måske mest iøjnefaldende spiller i de første kampe, Thomas Schultz, havde tilbragt sine ungdomsår i KB, mens han hed Thomas Rasmussen - hvilket han senere kom til at hedde igen.

”Som vi spiller nu i et system, du kan kalde 4-5-1 eller 4-3-3, får jeg det rum, jeg skal bruge til mine direkte løbedueller. Og det er da også der, vi skal udfordre dem. For os at se, er det dér, vi kan true dem,” sagde Thomas Schultz til Ekstra Bladet.

Keeper Henrik Zarp spillede hos os i 97/98-sæsonen, hvor han kom fra Roskilde - hvilket efterlod en plads, som fik en 19-årig Jesper Christiansen til at byde sig til, efter at han havde gået og hygget sig nogle år i Borup som både markspiller og målmand. Og resten er historie...

Zarp havde allerede spillet i Parken i 1994, da han vogtede Fremad Amager-målet i den sæson, hvor de var oppe i Superligaen, men i FCK-trøjen nåede han desværre kun en enkelt reservetjans for Karim Zaza (hjemme mod Ararat Yerevan), inden han fik en alvorlig rygskade.

"Jeg glæder mig til at komme tilbage i PARKEN efter at have spillet i F.C. København. F.C. København har siden været inde i en rivende udvikling og et er sikkert - der er altid stemning på lægterne, når de mange altid medlevende fans fylder op i PARKEN og giver en stemning der er usammenlignelig," sagde Zarp i et interview med fck.dk.

Henrik Zarp
Henrik Zarp ved siden af Karim Zaza på holdfotoet fra 1997 - flankeret af Lars Højer og Iørn Uldbjerg


Flere rokeringer i holdet
Ekstra Bladets Troels Christensen var til lørdagstræning på KB’s anlæg og afslørede i søndagsavisen, at Peter Nielsen blev bænket til fordel for Christian Lønstrup, at Jörgen Pettersson skulle debutere på bekostning af Todi Jónsson – og at Thomas Røll højst overraskende skulle spille venstre back i stedet for Bora Zivkovic, som havde vikarieret i fraværet af skadede Urmas Rooba og Peter Christiansen.
”Det er vist den eneste plads, jeg endnu ikke har prøvet at spille, så det tager jeg som en udfordring,” sagde Røll til Ekstra Bladet.

Jörgen Pettersson
Jörgen Pettersson debuterede mod Farum. Foto: Birger Vogelius

Også Morten Bisgaard og Carsten Fredgaard ville få chancen fra start, og det var sidstnævnte fint tilfreds med.

”Jeg synes da, at jeg fortjente chance nu. Det er gået godt til træningen med både hurtighed, driblinger og indlæg, og også når jeg er blevet skiftet ind,” lød det fra kantspilleren, som kom ind i Køge og lagde op til vores to sene mål.

”Det er vigtigt at kunne håndtere en situation med så mange kvalitetsspillere, og det gælder også om at holde folk til ilden. Hele ideen med FCK er jo at have en god, bred trup, og alle spillere må acceptere, at holdet skal holde niveau over en hel sæson. Kan de ikke det, så er de i den forkerte klub,” tilføjede Hans Backe.

Hans Backe
Hans Backe på træningsbanen i efteråret 2001. Foto: Birger Vogelius.


Om kampen
Vores brede bænk med Peter Nielsen, Todi Jónsson og - som sædvanlig - Peter Møller blev igen afgørende, da de kom ind i den sidste halve time, hvor nordsjællænderne førte 1-0. Ligesom i Køge skulle vi dog helt hen til slutningen af kampen, før vi hev sejren hjem, men... så skete det også med et BRAG!


Matchfacts
Søndag den 11. august 2002, kl. 15.00 i Parken, SAS Ligaen, 3. runde.
F.C. KØBENHAVN-FARUM BOLDKLUB 2-1 (0-1)
36.: 0-1 David Rasmussen
89.: 1-1 Thomas Røll
90.: 2-1 Peter Møller
19.786 tilskuere. Dommer: Steen Pedersen

F.C. København: 31 Rune Pedersen – 2 Tomas Antonelius, 4 Bo Svensson, 5 Martin Albrechtsen, 9 Thomas Røll – 21 Morten Bisgaard (70.: 8 Peter Nielsen), 6 Christian Lønstrup, 7 Erik Mykland, 18 Carsten Fredgaard (80.: 32 Peter Møller) - 10 Sibusiso Zuma, 11 Jörgen Pettersson (65.: 12 Todi Jónsson).

Ikke benyttet: 20 Benny Gall.

Farum: 1 Henrik Zarp – 6 Ulrich Vinzents, 4 Martin Birn, 2 Jacob Gregersen, 7 Rasmus Marvits – 20 David Rasmussen, 8 Dzevdet Sainoski, 17 Thomas Schultz – 16 Nichlas Hindsberg (72.: 14 Thomas Andreasen), 10 Jeppe Tengbjerg (63.: 25 Andreas Havlykke), 24 Dennis Sørensen (85.: 9 Martin Johansen).

Ikke benyttet: 22 Jørgen Nielsen