Anders Storskov

Sådan gør spillerne den kommende tid

I takt med den løbende udvikling af Coronasituationen udsendte Divisionsforeningen i går yderligere anbefalinger og opfordringer til, hvordan dagligdagen i øjeblikket bør foregå i landets divisionsklubber.

Disse anbefalinger hilser F.C. København velkomne, og den sportslige ledelse har i dag holdt møde for at konkretisere anbefalingerne, hvilket har ført til nedenstående beslutninger.
 
FCK's træningsanlæg er lukket for holdtræning, og vores spillere arbejder hjemmefra, ligesom F.C. København naturligvis følger regeringens anbefalinger på dette vanskelige tidspunkt for samfundet.

Opgaven har været at finde ud af hvordan en professionel fodboldspiller kan ”arbejde hjemmefra” ud fra sundhedsmyndighedernes og Divisionsforeningens anbefalinger.
 
Vi anser behandling og rehabilitering af skadede spillere som en vigtig opgave, som vi fortsat skal udføre på træningsanlægget, hvor de specifikke ressourcer er til rådighed (specielle træningsmaskiner, lægeudstyr mv.).
 
Vores spillere får individuelle træningsplaner, som de kan gennemføre indendørs eller udendørs. Grupper af 3-4 spillere mødes sammen et par gange om ugen udendørs på offentlige steder og med behørig afstand, støttet af en tildelt medarbejder, og klubben forsyner dem dagligt med træningstøj, madpakker m.m. efter behov. Det sker under hensyn til de retningslinjer, der er udsendt.
 
Vi holder kun fysiske møder, hvis det er absolut nødvendigt og i givet fald under de anbefalede restriktioner.
 
Desuden gælder selvfølgelig regeringens retningslinjer for social adfærd, bl.a.

  • Undgå fysisk kontakt, bl.a. ingen håndtryk eller anden fysisk kontakt med holdkammerater
  • Være opmærksom på rengøring, også af træningsredskaber o.lign.
  • Blive hjemme ved feber, hoste eller forkølelse og helt undgå kontrakt med andre, før man er frisk

 Disse processer kører, indtil Corona-situationen ændrer sig.