Så blev julen ringet ind

På årets sidste spilledag blev det bevist, at tabellen aldrig lyver. F.C. København viste klassen og afgjorde kampen indenfor de første 25 minutter med tre scoringer. 17.632 var vidner til opgøret, der bevirker at F.C. Københavns kan gå i vinterhi med et forspring på ni point i ligaen.

Todi Jónsson (86. Bora Zivkovic)

Fra kampens start var det tydeligt at se forskellen på top og bund i den danske SAS Liga. F.C. København lagde ud i et højt tempo, hvor udeholdet havde svært ved at følge med. Boldbesiddelsen talte klart i hjemmeholdets favør, og midtbanen, med en godt kørende Mykland, var her der og alle vegne. Alligevel var det hjemmeholdets målmand Rune Pedersen, der markerede sig med kampens første flotte FCK-detalje. På en frispilning fra Jesper Thygesen, strøg lynhurtige Kenneth Fabricius igennem, men årvågen, som altid, læste Pedersen situationen og gik frygt-og kompromisløst ud og sikrede sig bolden nanosekunder inden Fabricius skulle sætte trumf på.

F.C. København svarede hurtigt igen. Minuttet efter var en af dagens bedste aktører, Todi, tæt på at bringe hjemmeholdet foran, men færingens hovedstød tog tværstangen via en forsvarsspiller.

Et yndet væddemål inden kampen lød på, om det mon overhoved var muligt for F.C. København at få tildelt et straffespark i kampen af dommer Kim Milton Nielsen. Todi, måske belært af erfaringer, mente det ikke. Færingen kunne efter et kvarter muligvis have fået et, men valgte, efter et kraftigt skub i ryggen, at blive på benene, med en efterfølgende "ude af balance-afslutning" som konsekvens.

F.C. Københavns topscorer i 2002 skulle dog kort efter få revanche. Bisgaard sendte en hård aflevering mod baglinien, som Røll nøjagtigt fik spurtet op. Med en ligeså hård aflevering indover fandt han Todi, der koldt sparkede bolden i nettaget. 1-0 til F.C. København.

Inspireret af målet fortsatte F.C. Københavns offensive kræfter med at presse på. Morten Bisgaard og Zuma nød virkelig godt af, at Silkeborgs venstreback Christoffer Poulsen ikke havde sin bedste dag, samtidig med at han åbenlyst trak med en skade. Zuma spillede flot Bisgaard fri i rummet bag Poulsen og Bisgaard lagde efterfølgende et perfekt indlæg lige i panden på Todi, der ikke svigtede fra få meters afstand. Dobbelt op for F.C. København og Todi.

Trængslerne var dog langt fra ovre for Silkeborg. Blot ti minutter efter det første mål måtte Ipsen endnu engang hente bolden ud af nettet. Denne gang var det Todi, der ekvilibristisk fandt en fremstormende Bisgaard på?.venstrekanten, og Bisgaards indlæg fandt denne gang Zuma midtfor mål, der med en liggende flugter kronede ti helt sublime F.C. København minutter med kampens i særklasse flotteste angreb/mål.

Efter dette mål, blev Christoffer Poulsen skiftet ud, og han kunne kort efter fra sidelinien se Hjalte Nørregaard være tæt på at gøre det til 4-0, men den energiske spiller afsluttede den store chance i sidenettet.

Halvlegen ud fortsatte det umådeligt opsatte hjemmehold, med at stresse trængte Silkeborg over hele banen. Absolut intet ro fik udeholdet, og det var flere gange ved at blive 4-0 inden pausen, men Todi headede skævt mod et ellers frit mål og Thomas Røll bragede et godt skud over.

Rundtossede gik Silkeborg til pause og lod en anden miniput indtage scenen. Børne MGP- vinderen Razz fyrede den af i stor stil og holdt således kog i det, til anden halvleg, forventningsfulde publikum.

Denne startede også livligt. Bisgaard affyrede et knaldhårdt spark mod mål, men Ipsen viste klasse og parerede. Minuttet efter kunne Zuma havde scoret sit andet mål, men fra kort afstand formåede han at sparke bolden over mål i stedet for i. En flot detalje.

Herefter skete den klassiske udvikling. F.C. København slappede ubevidst en anelse af, og Silkeborg overtog langsomt spillet. Dette førte til flere gode chancer, men Pedersen i målet demonstrerede refleksredninger i verdensklasse.

Intensiteten i kampen dalede kraftigt som anden halvleg skred frem. F.C. København ville ikke og Silkeborg kunne ikke. Kort før tiden dannede publikum kor og krævede "ét mål at gå hjem på". Dette vækkede hjemmeholdet, og det blev til en kæmpechance til tilbagevendte PC, der dog måtte se sin udmærkede afslutning, på et gennemløb, blive mesterligt klaret af Silkeborgs bedste mand Henrik Ipsen. På returen præsterede Ipsen på ny en redning af andre dimensioner på et dommedagshug fra distancen af Røll.

Kampen og efterårssæsonen endte med en 3-0 sejr til F.C. København. En flot afslutning på et formidabelt statistisk fodboldår for klubben. Ni point endte forspringet ved halvleg på, og bedre julegave kan man næsten ikke få. Normalt er det juleaften, der er svær at vente på - i dette tilfælde bliver det sæsonstarten i foråret. 3 ½ måneds SAS Liga-tørke venter, men som antidepressionsmiddel kan det anbefales at kigge på stillingen mindst én gang om dagen - så går det nok endda.