Roony Bardghji

Roony og rekorder

Søndag eftermiddag blev Roony Bardghji vores yngste debutant nogensinde med 16 år og seks dage. Dermed slog han Kenneth Zohores rekord - han var en måned ældre, 16 år og 35 dage.

Roony er den tredjeyngste Superliga-debutant i hele ligaens historie, men den yngste nogensinde i en startopstilling.

Zohore kom f.eks. først på banen et kvarter før tid, da vi førte 5-0 over AGF i Parken i marts 2010, og de fleste af vores andre unge debutanter kom også ind fra bænken.

De ti yngste FCK-debutanter

Roony Bardghji, 16 år seks dage
Kenneth Zohore, 16 år 35 dage
Jacob Haahr, 16 år 201 dage
Mohamed Daramy, 16 år 263 dage
Saban Özdogan, 16 år 264 dage
William Bøving, 17 år 3 dage
Mads Roerslev, 17 år 124 dage
Mathias Zanka Jørgensen, 17 år 156 dage
Stefan Kofoed Hansen, 17 år 171 dage
Ahmed Daghim, 17 år 173 dage

Kilde: Nipserstat.dk


Thorup: Har længe overvejet Roony-debut
"Roony har været oppe og træne med førsteholdet i et stykke tid, hvor han har gjort det rigtig godt, så hvis ikke vi havde haft alderskravet om 16 år, er det meget tænkeligt, at han havde fået spilletid noget før," siger Jess Thorup.

"Vi har for eksempel brugt Elias Jelert som højre kant i nogle kampe, og han har også gjort det fint, selv om hans normale position er højre back. Men Roony bringer naturligvis noget andet som kantspiller, som er hans naturlige position, og jeg synes, han gik uimponeret til værks i går og bidrog både med sine individuelle kvaliteter og gik godt ind i relationerne med de andre på holdet."

"Men man skal også huske, at vi af forskellige årsager har og har haft en række spillere siddende udenfor, og hvis hele A-truppen havde været helt fit for fight til alle kampe, så havde de unge spillere jo ikke fået lige så mange muligheder for at vise sig frem."

"Hen over efteråret har det sikkert også kostet os noget, men jeg er helt sikker på, at det kommer tifold tilbage på et senere tidspunkt, at de unge har fået meget spilletid og erfaring på det her niveau, hvor vi hver uge spiller foran tusindvis af entusiastiske fans og med ambitionen om at vinde hver eneste gang, vi går på banen," slutter Thorup.

Jess Thorup
Jess Thorup til en træning i september, hvor Roony trænede med A-holdet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


U19-debutanter
Roony blev efterårets anden U19-debutant efter Elias Jelert, og desuden sad Marco Stamenic på bænken ude mod Vejle, Daniel Haarbo sad på bænken hjemme mod PAOK, og U17-målmanden Andreas Dithmer på bænken ude mod PAOK.

De 10 seneste U19-debutanter

21.11.21 Roony Bardghji (Superliga h AGF)
17.10.21 Elias Jelert (Superliga u SønderjyskE)
23.11.20 Marko Stamenic (Superliga h Randers FC)
04.11.20 Victor Kristiansen (pokal u Avarta)
25.10.20 Rasmus Højlund (Superliga u AGF)
04.03.20 William Bøving (pokal u AaB)
27.09.18 Jacob Haahr (pokal u Viby IF)
27.09.18 Niklas Vesterlund (pokal u Viby IF)
27.09.18 Mohamed Daramy (pokal u Viby IF)
27.09.18 Ahmed Daghim (pokal u Viby IF)

Roony, Stamenic og Vesterlund startede inde i deres debut, mens de øvrige blev indskiftet.

Listen omfatter kun spillere, der ikke var oprykket til A-truppen på debut-tidspunktet.


Otte mulige U19-spillere i A-truppen
I øvrigt har vi i alt otte spillere i A-truppen med alderen til at spille U19. Valdemar Lund, Hákon Arnar Haraldsson og Johan Guadagno - alle 18 år - har spillet en del U19-kampe denne sæson, og de øvrige er William Bøving, Rasmus Højlund og Ísak Jóhannesson samt 19-årige Victor Kristiansen og Andri Baldursson.

Hovedreglen er, at U19-spillere ikke må være fyldt 18 år den 1. januar i det år, turneringen starter, men man må godt tre ældre pr. kamp (én målmand og to markspillere), som bare ikke må være fyldt 19 år den 1. januar i det år, turneringen starter. Dem har U19-truppen i forvejen tre af, William Maretti, Ali Almosawe samt den nu udlejede Marko Stamenic.