Rommedahl før dagens UEFA-møde: Håber på returkamp i København i august

Daniel Rommedahl, Director of Football Operations & International Affairs, var i morges gæst i P1 Morgen og forklarede, hvordan han og klubben ser på vores aktuelle situation i Europa League, inden UEFA i dag tager stilling til turneringens videre forløb.

“Det er meget vigtigt for os at kunne spille returkampen mod Istanbul Basaksehir, for det er jo isoleret set en af de største kampe i klubbens historie. Når vi kun er bagud 0-1 efter den første kamp, så har vi en god chance for at gå videre og nå kvartfinalen, hvilket vil være en meget stor ting for klubben."

“Derfor er vi spændte på dagens UEFA-møde, hvor det ligger til, at vi får lov at spille den i Telia Parken engang i august. Men der er nogle faktorer, der skal gå op, og det håber vi, at de gør."

"I givet fald vil vi naturligvis meget gerne spille kampen med tilskuere på tribunerne, men det vil være op til de danske myndigheder, for det spørgsmål blandet UEFA sig normalt ikke i. Så det vil afhænge af, hvad der er mulighed for på det tidspunkt, hvor kampen spilles."

Mens returkampen i 1/8-finalen altså forhåbentlig spilles i København, så overvejer UEFA en helt ny model for de resterende kampe i form af en "Final Eight", hvor holdene mødes f.eks. i Tyskland og afgøre de resterende runder over én knald-eller-fald kamp:

“Det er en fornuftig løsning i den situation, vi står i. En “Final Eight” slutrunde er nok nødvendig, da kalenderen skal gå op på alle leder og kanter, og der er ikke så mange muligheder,” siger Daniel Rommedahl.

UEFA har bebudet et pressemøde i dag kl. 15.30, hvor de fortæller om beslutningerne.

>> Læs mere på uefa.com