Roland: - Fint tilfreds, især med 1. halvleg

Roland: - Fint tilfreds, især med 1. halvleg

De tredobbelte danske mestre kom fint fra start i sæsonpremieren med en 2-0-sejr i Haderslev på mål af sidste sæsons topscorerduo, César Santin og Dame N'Doye. Der blev officiel debut til 3 nye spillere i dag: Johnny Thomsen, Christian Grindheim og Pape Pate Diouf.

af Torkil Fosdal

- Jeg er rigtig godt tilfreds med 1. halvleg, men ikke helt så meget med 2. halvleg. Sådan sammenfattede den debuterende cheftræner Roland Nilsson sin vurdering af spillet i sæsonpremieren i Haderslev. Selve 2-0-resultatet var han naturligvis også yderst tilfreds med.

- Det er en glimrende start på sæsonen, men der er stadig en del detaljer, der kan og skal forbedres, og det må vi arbejde videre med på træningsbanen og i den kommende træningskamp mod West Ham, inden vi skal op mod OB og herefter skal spille Champions League-kvalifikation.

Løvernes ”nye” backpar, Johnny Thomsen og Pierre Bengtsson, viste mange gode takter i de første 45 minutter, hvor de gang på gang strøg med frem på kanterne og fik slået en hel del indlæg i feltet, hvoraf flere voldte SønderjyskE-forsvaret en hel del problemer.

- Ja, vores backs kommer meget med frem på kanterne, og der er i det hele taget stor bevægelighed i hele holdet, som gør det vanskeligt for SønderjyskE at finde ud af, hvordan de skal dække os op. Men efter pausen bliver vi for stillestående og har ikke præcision nok i pasningerne, og dermed bliver det lettere for dem at dække op og stresse os. Men selv om vores spil ikke fungerede lige så godt efter pausen, så kæmpede vi stadig godt, lød det fra den veltilfredse cheftræner.

Der var lidt deja vú over kampens udvikling, for det er ikke første gang københavnerne har domineret spillet massivt nede i Haderslev uden at kunne ”lukke og slukke”, og så har man jo før set, at der bare skal en enkelt dødbold til, før SønderjyskE pludselig kommer tilbage i kampen.

De fremmødte pressefolk havde noteret sig, at Roland Nilsson alligevel blev siddende på sin stol ved siden af spillerboksen under hele kampen, men svenskeren forklarede roligt at han absolut ikke kommunikerer mindre med spillerne under kampen end hans forgænger, der ikke ligefrem sled stolesæderne tynde.

- Nej, jeg siger det, der skal siges, men jeg gør det nok på en anden måde. Jeg kommunikerer mest via min anfører, Zanka, og ellers kommunikerer jeg direkte med de enkelte spillere, hvis der er noget, der skal rettes. Det var der i dag, og det fik vi også gjort undervejs. Men som nævnt er der stadig noget, vi skal arbejde med, og det kræver træning og kampe. Det er dog svært at sige præcis, hvor langt vi er i processen, det må de kommende kampe vise.

De kommende kampe er – bortset fra træningskampen mod West Ham på onsdag – en topkamp i PARKEN mod OB, der også kom godt fra start i weekenden med en sikker 2-0-sejr over FC Nordsjælland, og så en hjemmekamp i Champions League-kvalifikationen allerede næste onsdag mod Shamrock Rovers eller Flora Tallinn. De to hold spiller returkamp på tirsdag i Tallinn, og her vil assistenttræner Johan Lange være på plads for at spionere.


Christian Grindheim: Sejren er vigtigst

- Jeg er tilfreds, fordi vi vandt, og det er jo det vigtigste. Samspillet er endnu ikke i top, men for den første kamp at være, var det helt okay. For mit eget vedkommende synes jeg, at pasningsspillet var fint, men jeg mangler stadig lidt konditionsmæssigt. Niveauet i den danske liga er klart højere end i den norske liga, men ligger måske en smule under den hollandske.

Johnny Thomsen: En speciel følelse

- Det er klart, at for mig personligt er det en speciel følelse at spille min første FCK-kamp mod Sønderjyske, som har betydet rigtig meget for mig. Jeg synes dog, at jeg selv spillede en okay kamp - jeg ville gerne være kommet mere med offensivt, men vi holder nullet bagved, og det er vigtigt med et nyt forsvar. Selvfølgelig kommer der en nogle fejl især til sidst, men det skyldes nok mere træthed, og ikke at holdet ikke er så samspillet endnu. Men nu er vi i hvert fald kommet godt fra start, præcis som vi gjorde i sidste sæson, og det ser fornuftigt ud.

Mathias Zanka Jørgensen: For få afslutninger

- Jeg synes, vi har godt styr på dem i dag og har bolden rigtig meget, men kommer bare til for få afslutninger, så vi ikke får lukket kampen tidligere. Vi kan selvfølgelig godt mærke, at der er skiftet en del spillere ud, men alt i alt så det fornuftigt ud.