Hjalte Nørregaard
Jesper Bech

Thomas Lundby (62. Vitus Kofoed)
Todi Jónsson

Det var et selvtillidsfyldt FCK reservehold der gik på banen til reserveholdsopgøret mod Køge i Frederiksberg Idrætspark. Ikke nok med at SAS Ligaholdet indtager førstepladsen i superligaen, så "lider" reserveholdet også den tort at blive kaldt rækkens duks i reserveholdsturneringen. I dagens anledning havde FCK arrangeret både bolddrenge og måltavlebestyrer - begge ting udført til UG.

Det blev fra start klart, at kampen ville blive tempofyldt og underholdende. Begge hold startede i et højt tempo som holdt gennem hele første halvleg. Køge kunne række armene i vejret efter otte minutters spil efter en noget svag indsats fra FCKs forsvar.

Glæden varede dog kort, da et flot angreb af F.C. København resulterede i et straffespark begået mod Thomas Lundby. Peter Christiansen, som var anfører, eksekverede sikkert fra 11-meter pletten til udligning.

Og kampen fortsatte i et højt tempo, hvor begge hold stod godt til hinanden. Der gik 20 minutter før bolden igen lå i mål. Køge bragte sig foran igen på et udemærket angreb der blev afsluttet i to omgange efter Benny Gall reddede det første forsøg.

Men igen varede lykken kort for de sortklædte gæster. Køges målmand valgte at give Todi Jónsson en gylden mulighed for at udligne kun to minutter efter føringsmålet. Keeperen gik galt af bolden og Todi kunne let trille bolden i mål til 2-2.

Underholdningen fortsatte halvlegen ud med gode chancer til begge hold. Det blev dog ved fire mål efter de første 45 minutter.

Kort inde i anden halvleg måtte Morten Bisgaard udgå med en skade. Ind kom unge Jeppe Brandrup. Han skulle kun bruge seks minutter på den centrale midtbane før han kunne bringe Byens Hold foran. Målet kom efter at en jonglerende Todi havde stået på kanten af feltet for til sidst at sende den over i den ende side, hvor Brandrup kunne flugte den i mål.

Herefter satte Køge sig en smule på kampen og skabte flere gode udligningsmuligheder. Dels på grund af godt spil fra dem, men også på grund af flere dårlige afleveringer fra københavnernes side. Benny Gall fik dog afværget de mest giftige forsøg.

Køge blev ved med at spille frisk til mens FCK trak sig mere tilbage. Det gav pote ved endnu en indskiftet spiller, da Vitus Kofoed forfulgte en ellers tabt mål. Endnu engang var målmanden usikker og sparkede tilbageafleveringen ind på Vitus som kunne tæmme den på baglinien og løbe bolden i mål.

De sidste fem minutter skulle bare overståes. Køge havde indset deres nederlag, men prøvede et par desperate langskud som dog var tættere på at ramme måltavlen end selve målet. Istedet kunne Vitus Kofoed cementerede sejren i det sidste minut efter et indlæg fra Jesper Bech.

F.C. København kan dermed stadig kalde sig tophold efter en godkendt indsats. F.C. Københavns næste kamp er jo som bekendt "Den lille klassiker" mod Brøndby i PARKEN på tirsdag klokken 17.30.