Godt efterår for de unge (1. del)

Reserverne sluttede af med sejr

F.C. Københavns hold i Reserveligaens pulje 2 spillede i dag forårets sidste opgør i turneringen. Modstanderen var Vejle Boldklub Kolding og kampen endte 3-2. F.C. Københavns målscorere var Sebastian Krogdahl og Pierre Larsen.

Det var på forhånd afgjort, at F.C. København havde vundet Reserveligaens pulje 2, da holdet før opgøret var fem point foran FC Fredericia og AGF. I startopstillingen var bl.a. Kim Christensen, Christian Gamboa, Youssef Toutouh, Pape Pate Diouf, Morten Nordstrand og Mustafa Abdellaoue fra A-holdet, og de var suppleret af fem spillere fra U19-holdet.

Vejle Boldklub Kolding slog F.C. København 2-0 i holdenes første indbyrdes møde i slutningen af marts. Her stillede dagens modstander med deres førstehold, da Betsafe Ligaen på det tidspunkt endnu ikke var begyndt.

Kampens første chance tilfaldt udeholdet efter bare tre minutter. En god VBK-afslutning tvang Kim Christensen til at vise sit niveau , da han akkurat fik fingerspidserne på og fik dirigeret bolden på overliggeren, inden den blev clearet af forsvaret.

Et kvarter senere måtte Kim Christensen på ny diske op med en god redning, da udeholdet kombinerede sig godt igennem og fik en stor én-mod-én mulighed mod Løvernes målmand. Men Kim Christensen blev stående på benene, parerede afslutningen godt med brystet og holdt derved Vejle Boldklub Kolding stangen.

I det 21. minut blev F.C. København snydt for et straffe, da Morten Nordstrand blev væltet omkuld i feltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs trods protester fra spillerne.

Fem minutter senere kom så kampens første scoring. Et hjørnespark fandt en VBK-spiller på forreste stolpe, og da opdækningen ikke var optimal, kunne han dirigere den i mål til pausestillingen 0-1.

I pausen valgte trænerteamet at udskifte Morten Nordstrand, Mustafa Abdellaoue og Pape Pate Diouf, og ind kom Andreas Cornelius, Mads Aaquist og Sebastian Krogdahl.

Allerede i det 48. minut gjorde sidstnævnte sig positivt bemærket, da han udlignede jydernes føring. Den unge, hurtige angriber afsluttede cirka en meter inde feltet og kunne se bolden gå i mål via stolpen.

Den gode begyndelse på halvlegen skulle vise sig at blive endnu bedre, da den hårdtarbejdende og fysisk stærke Andreas Cornelius, som igennem hele 2. halvleg var kilde til evig uro, afsluttede efter 53 minutter. Afslutningen ramte en modstander og bolden røg ud til Pierre Larsen, der let kunne gøre det til 2-1 til F.C. København.

Vejle Boldklub Kolding fik dog udlignet efter en periode på cirka 20 minutter, hvor F.C. København ellers havde fin kontrol over kampen, og hvor Andreas Cornelius havde haft et par gode forsøg. Udeholdets mål blev scoret efter 64 minutter.

Den stilling hold blot ni minutter, for i det 73. minut blev Sebastian Krogdahl dobbelt målscorer, da han efter et par gode FCK-kombinationer fik afsluttet inde i feltet. Bolden gik ind uden chance for udeholdets keeper.

Herefter kørte F.C. København sejren sikkert hjem efter en udmærket kamp med flere gode præstationer.