Reserveholdskamp mod FC Midtjylland

Reserverne sejrede 5-3 i Herning

F.C. Københavns reserver vandt i dag en fortjent sejr på hele 5-3 over FCM’s ditto på udebane. På en meget vindblæst kunststofbane i Ikast var der således godt gang i målscoringen, der for alvor tog fart i anden halvleg efter 1-1 ved pausen. I anden halvleg fik løverne imidlertid medvind og så væltede chancerne og målene ind. For F.C. København scorede Vingaard, 2 x TK, Zohore og Özdogan.

Kampen på en knastør kunststofbane i det midtjyske, hvor der virkelig skulle skub i bolden for at få fart på, fik en rolig første halvleg sammenlignet med, hvordan begivenhederne tog fart i anden halvleg.

F.C. København startede bogstavelig talt kampen i strid modvind, og også hvad angår målscoren, var der dømt modvind allerede efter 12 minutters spil, da FCM bragte sig foran. Ret hurtigt efter fik løverne dog udlignet ved et pragtmål af Vingaard. Den skudstærke midtbanespiller afdriblede i det 18. minut hele tre mand og lagde bolden til rette for sit venstreben. Efter et kort aftræk pev bolden ind ved stolpen bag en prisgivet FCM-keeper.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men det var småt med chancer selvom Zohore var lige ved at score på en løs chance med fem minutter tilbage af halvlegen.

Efter pausen fik FCK’erne vinden i ryggen og det kunne mærkes. Knap var midtjyderne over midten de første 10-12 minutter, og chancerne kom som perler på en snor.

Først var det en storspillende Vingaard, der sendte et godt langskud af sted, hvorefter en energisk Johan Absalonsen afsluttede på FCM-keeperen. Det lå således i den vindblæste luft at et mål ville falde til gæsterne, og det blev TK, der sørgede for den retfærdige føring, da han efter et hjørnespark fik headet bolden ind ved nærmeste stolpe.

Efter 65 minutter blev Vingaard taget ud til fordel for Thobias Skovgaard og det afstedkom en større rotation med Skovgaard som venstreback, Danni Jensen som højre, mens Özdogan rykkede op på højremidt.

Rokeringerne bremsede bestemt ikke løvernes angrebslyst og minuttet efter blev det til 3-1, da TK for anden gang kom på tavlen med et hårdt fladt spark. Forarbejdet blev klaret af Delaney, Zohore og Absalonsen og især førstnævnte var i dag en fornøjelse at følge med masser af dynamik og godt sete afleveringer.

Med et kvarter igen kom hjemmeholdet lidt igen via en scoring fra Jonas Borring på oplæg af Christian Sivebæk. Hjemmeholdets opstilling talte udover disse to i øvrigt navne som Ipsa, Morten Nielsen og Ken Fagerberg.

Disse navnkundige spillere kunne dog ikke stille noget op ved FCK’s angrebsspil, og inden det i det 80. minut lykkedes Zohore at komme på tavlen, havde Absalonsen og Özdogan store chancer for at score. Men det blev som sagt Zohore, der øgede til 4-2, da han i to omgange fra en spids vinkel fik bolden i kassen. Minutter efter var TK så særdeles tæt på at lave hattrick men kæmpechance løb ud sandet på heden.

De fremødte tilskuere skulle dog få flere mål at lune sig på i kampens slutning, og det blev til et mål til hvert hold.

Først var det Sivebæk, der sendte et frispark ind bag en ikke helt sagesløs Kim Christensen, og dernæst fik Özdogan lov at lukke ballet med sin scoring til 5-3, da han flot udnyttede et oplæg fra Delaney, der i øvrigt var ophavsmand til de sidste tre FCK-mål.

Så var der heller ikke mere i godteposen, men otte mål må også siges at være mere end godkendt, hvis man tager underholdningsbrillerne på. Faktum var dog at vinden spillede sin store rolle, mens FCK’s reserver dog også klart overmatchede dagens modstandere i de fleste af spillets facetter.