Reserverne savner en sejr

Det var en kamp hvor tempoet var i top og spillet faktisk kørte fint, men med to tidlige scoringer til udeholdet, var det op af bakke det meste af kampen for F.C. Københavns reserver, der måtte se sig slået af topholdet FC Vestsjælland.

Af Ragnald Kruse

For et halvt år siden mødtes FC Vestsjælland og F.C. København i Ekstra Bladet Cup, hvor det blev en klart og tydeligt 4-0 sejr til Byens Hold – i 2. Division Øst er der lidt andre betingelser, og sidst de to hold mødte hinanden der, var på Slagelse Stadion i slutningen af august sidste år, hvor FCV vandt 2-1.

På trænersiden stod de to tidligere landsholdskollegaer Jan Michaelsen og Michael Schjønberg overfor hinanden som træner for henholdsvis F.C. København og FCV – og inde på banen var Niclas Jensen, som har spillet sammen med dem begge på landsholdet, med på venstrekanten. Samtidig var Peter Larsson og Dame N’Doye også hentet ned fra førsteholdet for at få noget kamptræning sammen med Johan Wiland på mål.

I tabellen var der stor forskel på de to hold, hvor FCV lå nummer 2, mens FCK var nummer 11. Denne forskel var ikke så svær at få øje på de første otte minutter, da FCV allerede der var foran 0-2. Ved det første mål var det Peter Larsson der mistede bolden i feltet, og Rasmus Festersen fangede Johan Wiland på det forkerte ben, og scorede til 0-1 efter kun 5 min. Tre minutter senere var det igen Peter Larsson der lagde en alt for kort tilbagelægning mod Wiland, som blev opsnappet af Kristian Uth, der nemt kunne fordoblede målscoren.

De to mål fik hjemmeholdet til at miste modet lidt, og det var derfor FCV der styrede det meste af halvlegen. F.C. København kom ikke til de store chancer, og gæsternes forsvar havde godt styr på N’Doye, der ikke kom frem til særlig meget. Efter en halv time fik hjemmeholdet dog scoret…dog med hjælp fra FCV’s Anders Laursen, der kom til at sparke bolden i eget net.

Træner Michaelsen må have kommet med nogle motiverende visdomsord i pausen, for hjemmeholdet kom meget bedre med fra starten af anden halvleg, med store chancer og flot spil. I den anden ende kom FCV dog også frem til nogle gode chancer, men keeper Wiland stod en flot halvleg. Desværre kunne han ikke gøre så meget efter en times spil, da FCV’s Anders Torpegaard fik en friløber, og placerede bolden uden for Wilands rækkevidde til stillingen 1-3.

Godt 10 minutter efter fik hjemmeholdet to store muligheder for at reducere. N’Doye fik en friløber i højre side, og passerede en fremstormende keeper, men i stedet for at skyde på et næsten tomt mål, valgte senegaleseren af aflevere til sin angrebsmakker Kevin Bechmann Timm inde på midten, der ramte indersiden af overlæggeren. Samme Timm var tre minutter efter tæt på en scoring da han også fra venstre side sigtede efter det lang hjørne, men kunne se sit skud passere få centimeter forbi mål.

I det sidste kvarter blev Peter Larsson sat op i angrebet til en 3-4-3 formation, men selvom chancerne stadig blev produceret, blev det ikke til flere mål, og kampen endte 1-3 til FC Vestsjælland, der avancerede til førstepladsen, mens F.C. København røg ned på en 12. plads.

Efter kampen var det en ærgerlig Niclas Jensen FCK.DK fangede:

- Jeg synes faktisk vi spillede en god kamp, men det er selvfølgelig meget svært når man kommer bagud med to mål så tidligt i kampen – to mål vi selv er skyld i. Vi prøver så på at presse på i anden halvleg, og det giver så nogle kontrachancer i den anden ende som de så scorer det sidste mål på. Jeg må dog sige at de unge gutter virkelig kæmper for det og bruger en masse energi, sagde den rutinerede venstre back.

Næste mulighed for årets første point bliver Skærtorsdag på udebane mod Søllerød-Vedbæk. Ellers er næste hjemmekamp 2. Påskedag, hvor Greve kommer på besøg.