Rekordjagt

Rekordjagt

Da F.C. København hjemførte Danmarksmesterskabet mod Brøndby IF, onsdag den 9. maj, satte Byens Hold samtidig en bemærkelsesværdig rekord. Aldrig tidligere i Superligaens historie, har et hold kunnet fejres som Danmarksmestre med fire runder tilbage at spille i.

Med klubbens sjette mesterskab, fik Løverne tangeret Frems antal mesterskaber og samtidig overhalede københavnerne traditionsklubber som AGF og Vejle i opnåede DM-titler. Kun fem klubber i Danmark har formået at hjemtage mesterskabet flere gange end Byens Hold og to af disse er såmænd F.C. Københavns to moderklubber B1903 (7 mesterskaber) og KB (15 mesterskaber).

I skrivende stund har F.C. København stadig mulighed for at sætte pointrekord for en sæson. Det kræver fem point ud af ni mulige i sæsonens resterende tre kampe. Der er ligeledes mulighed for at sikre den størst mulige margin ned til nummer to, hvis Byens Hold kan udbygge sin føring i forhold til andenpladsen med et enkelt point i de sidste tre kampe.

Det bliver svært at nå klubrekorden for flest scorede mål på en sæson, da det kræver ni mål i de sidste tre kampe, mens der er god muligheder for at dette bliver sæsonen med færrest indkasserede mål, i det klubben stadig kan tåle tre mål imod sig, og stadig sætte rekord. Med foreløbig 21 indkasserede mål i 30 kampe, skal gennemsnittet ”bare” holdes.