Regnskabets time

Det er i bogstaveligste forstand regnskabets time, når F.C. København og Rangers F.C. tørner ud mod hinanden i den altafgørende kamp om deltagelse i årets Champions League. Klokken 20.05 fløjter den kroatiske dommer op til den nok vigtigste kamp i F.C. Københavns og (muligvis) Rangers' historie.

Der er minimum 40 millioner i vente for de danske mestre hvis de fantastiske skulle ske at vi kvalificerede os til det forjættede land. I Skotland snakker man om beløb omkring de 100 millioner kroner som ville ryge direkte ned i Rangers' noget tomme (!) kiste. Derfor sidder der ledere på begge sider og krydser fingre for at det går den rigtige vej onsdag aften.

For fansene er der nogle yderligere aspekter. Her handler det lige så meget om prestige, ære og stolthed. Skulle F.C. København kvalificere sig til Champions League ville der vente nogle fantastiske oplevelser for de mange fans af Byens Hold. Ydermere ville klubben få et internationalt boost både i fan- og lederkredse.

Men vi skal ikke sidde her og tage noget som helst for givet, for onsdagens kamp bliver efter al sandsynlighed endnu sværere en den første kamp i Glasgow. Rangers har blod på tanden og kender FCK meget bedre nu. Rangers har fået flere kampe i benene, og deres sidste kampe viste rigtig gode offensive takter - så mon ikke vi kommer til at se et endnu stærkere skotsk mandskab i denne kamp end forrige?

Omkring 38.000 tilskuere vil være på plads i PARKEN, og fra F.C. Københavns side skal der lyder en bøn til alle fans der holder af dansk fodbold generelt og F.C. København i særdeleshed: Lad os vise hvem der regér' i PARKEN og skabe en heksekeddel. Leverer tilskuerne varen udenfor banen, så vil spillerne uden tvivl få de mest optimale rammer til kampen.

Danmark har en unik mulighed for at få et dansk hold i Champions League onsdag aften - spillerne er klar, PARKEN er klar - ja, hele klubben er klar til udfordringen. Onsdag skal vi bevise det?