Kampreferat: FCK vs. Ran

F.C. København stod inden aftenens kamp mod Glasgow Rangers med en historisk god mulighed for at kvalificere sig til det forjættede land, Champions League, efter 1-1 på udebane for fjorten dage siden i Glasgow.

Muligheden så også ud til at blive til virkeligheden, da debuterende Álvaro ti minutter før tid udlignede Rangers' føringsmål med forlænget spilletid og et F.C København mandskab mentalt bedst rustet til dette som en øjensynlig logisk konsekvens.

Men skæbnen ville det anderledes og blot tre minutter før slutfløjtet ødelagde Shota Arveladze de søde drømme med sin scoring til 2-1 for skotterne, der dermed kvalificerede sig til Champions League gruppespillet på bekostning af et forståeligt desillusioneret københavnsk mandskab. 35.519 tilskuere var vidner til det spændingsmættede opgør.

Bedst fra start kom så klart F.C. København, der med en især energisk midtbane fik lagt et godt pres på et overraskende passivt skotsk mandskab. Med 1-1 fra første opgør kunne det forventes at Rangers ville komme frem over stepperne på ægte britisk vis, men dette ikke en realitet. I stedet pressede hjemmeholdet på og det ledte efter otte minutter til en god Hjalte Nørregaard chance, men det hårde skud fra tyve meter udenom målstolpen.

Den gode indledning blev underbygget af en oplagt Zuma, der fortsatte de seneste ugers flotte takter med drive og initiativ. Et af sydafrikanerens raids blev efter ti minutter ulovligt stoppet kort udenfor feltet og på det efterfølgende frispark var Ole Tobiasen ikke langt fra af give københavnerne en drømmestart.

Herefter gik gassen lidt af hjemmeholdet og Rangers kom marginalt mere med i kampen, hvilket medførte at op til fire blåblusede efter et kvarters spil blev observeret på københavnernes banehalvdel uden at det dog førte til noget tilnærmelsesvist farligt.

Følende hinanden an på tænderne fortsatte halvlegen med megen spil på midten og væsentligt mindre i de to målfelter. Rangers præsterede en lunkent langskud efter tyve minutter, og det var hvad skotterne trods større boldbesiddelse i sidste del af halvlegen diskede op med af scoringsforsøg i første halvleg

På F.C. Københavns side af blokken blev ikke mange, men dog flere forsøg noteret. Med lidt mere koldblodighed kunne Zuma og Todi havde kombineret sig igennem et et-mandsforsvar og Rølls hovedstødschance på hjørne kunne havde fået en bedre skæbne. Begge chancer efter den halve time.

Den resterende del af halvlegen bød ikke på nævneværdige situationer. Flere fejlafleveringer og et overladt initiativ kunne hæftes på F.C. Københavns sidste kvarter, mens en stereotyp og idéfattig omgang med bolden bedst beskrev Rangers' indsats i denne periode endsige hele første halvleg.

Fra starten af anden halvleg forsøgte udeholdet tydeligvis at rette noget op på den pauvre indsats i første del af kampen og især Ronald de Boer voldte kvaler, ligesom skotternes centrale midtbane med Ferguson og Nerlinger for alvor viste tænder. Et frispark udenfor feltet blev tilkæmpet og på dette havde Rabo i målet overraskende store problemer. I stedet for at holde skuddet og parere til hjørne, gav han en farlig ripost som Mols lynhurtigt var over. Vinklen var dog en anelse spids og decideret "livstruende" virkede situationen ikke, indtil Rooba flåede angriberen i jorden med straffespark til følge. Mikel Arteta steppede op og udnyttede koldblodigt det store tilbud.

Scoringen rystede tydeligt hjemmeholdet, der de næste ti minutter havde endog meget svært ved at organisere sig og skabe noget fremad. Rangers var tæt på ødelæggende 2-0, men Arveladze et mulehår fra at nå frem til et giftigt indlæg.

Efter små tyve minutter vendte billedet dog. En anonym Todi blev skiftet ud kort efter at have formøblet sin bedste mulighed med en vag tåhyler, og ind kom Pettersson. I samme moment blev Mykland skiftet ud til fordel for nyindkøbte Álvaro. Den offensive satsning var lige den saltvandsindsprøjtning hjemmeholdet behøvede og et gedigent pres blev lagt på Rangers' bagerste kæde. Med et kvarter igen kunne den indskiftede duo havde bragt balance i regnskabet, men på Petterssons fine frispilning i feltet formåede Álvaro ukoncentreret at sparke ved siden af bolden på hjemmeholdets hidtil bedste chance.

Den kropsstærke brasilianer skulle dog inden længe tage gevaldig revanche, da han på ligeledes indskiftede Møllers fine hovedstødsforlægning kastede sig mellem målmand og forsvarer og dirigerede bolden i nettet med hovedet. Havde Álvaro fået et gigantisk jubelbrøl da han løb ind på banen ved sin indskiftning var det intet at regne for mod det "out of this world" brøl der lød ved hans scoring.

1-1, ovenpå, klar til minimum forlænget spilletid og Silver Goal stod den nu på for F.C. København, men koldblodigheden svigtede. Således koksede det tre minutter før tid på vitale områder på midtbanen og forsvaret, hvilket overlod Arveladze i matchvinderens rolle, da han flot flugtede sit hold i front og videre i Champions League.

En ekstrem bitter pille at sluge for samtlige med løveblod i årene, men ikke desto mindre en kendsgerning. En anden kendsgerning er også, at man må rejse sig ved det træ man er faldet og som fodboldhold er det at kæmpe for næste fælles mål som er sejr allerede på søndag når AGF kommer på besøg i PARKEN. Men man må godt have lov at ærgre sig lidt endnu for det duftede for en stund af guld og grønne skove?