Referat af "Den lille Klassiker"

Et stykke historie blev skrevet da F.C. Københavns reserver tirsdag aften mødte Brøndbys ditto. For første gang nogensinde blev der anvendt TV-billeder til at afgøre tvivlsomme situationer og eksperimentet bestod. Det kan man desværre ikke sige om F.C. Københavns unge talenter, der måtte indkassere et nederlag på 4-2 foran 2886 tilskuere i PARKEN:

Thomas Lundbye (59. Bjarke Vind)

Bedst ud af startblokkene kom FCK's unge løver. Knap et minut var rundet førend både Vitus Kofoed og Thomas Lundbye havde afslutninger mod Brøndbys mål. Den hektiske start blev glimrende fulgt op af begge mandskaber, der i et højt og ganske boldsikkert tempo, gav tilskuerne noget for pengene - selvom billetprisen til dagens kamp var nedsat.

Brøndbys målmand, Casper Ankergren, bidrog til underholdningen, da han efter ti minutters spil lavede et klodset straffespark på Jesper Bech. Bora Zivkovic eksekverede sikkert og stillingen 1-0 til FCK eller? For her brugte Brøndbybænken deres ret til en timeout/situationsvurdering af straffesparket. Kampens dommer, Kim Milton løb til spillertunnelen og foran et blitzhav, der forevigede den historiske situation, bekræftede TV-billederne ham i, at han såmænd havde ret i sin kendelse. Hele situationen tog under ét minut og virkede ikke generende på afviklingen af spillet. Hvad der blev opponeret mod, og hvilken kendelse der blev afsagt, blev i øvrigt annonceret hurtigt og effektivt i højtaleranlægget.

Efter scoringen pressede Brøndby på for at få udlignet, og det lykkedes efter små tyve minutter, da Thomas Lindrup lagde grunden til sit senere hattrick med en sikker scoring fra ti meters afstand.

Det udlignende mål lagde en dæmper på den hidsige offensiv begge mandskaber havde lagt for dagen, og spillerne koncentrerede sig om at få overtaget på midtbanen. Og her var Brøndby i denne fase en anelse bedre. Det lille overtag ledte også til endnu en Brøndby scoring, da Jonas Kamper, ti minutter fra halvlegsfløjtet, løb fra PC og lagde et perfekt indlæg til Lindrup, der lige så perfekt dirigerede bolden i nettet med hælen.

Målet satte skub i sagerne igen. Elrio var tæt på at nå frem til en høj bold, men manglede lige de sidste centimeter. Minuttet efter var det så Mads Junker i den anden ende, der brændte en af de chancer, der nok vil ride ham som en mare i de sene nattetimer.

Grundet tillægstid ved eventuelle timeouts, var det på forhånd blevet aftalt at holde en halvlegspause på kun ti minutter. Dette havde FCK-spillerne åbenbart ikke lige indstillet det indre ur på, for de var stadig på standby, da anden halvleg blev fløjtet i gang. En-to-torden og stillingen pludselig 4-1 til de blågule efter blot tre minutters spil på mål af Thomas Hansen på hovedet og Thomas Lindrup på en friløber.

Noget af et chok for de unge løver, der i de efterfølgende ti minutter stadig virkede rystede over udviklingen. Langsomt kom holdet dog tilbage i kampen og fik lagt et udmærket pres på de blågule, hvilket resulterede i chancer til Hjalte Nørregaard, Vitus Kofoed, Bjarke Vind og Steffen Hartmann, uden dog at nogen af dem havde held med deres forsøg. Brøndby var stadig farlige på kontra, men da kampens store spiller Thomas Lindrup blev pillet ud gik gassen af Brøndby, der forståeligt nok nu koncentrerede sig om at forsvare føringen.

Den blev dog reduceret da Jesper Bech endnu engang, efter et godt træk, blev nedlagt i feltet fem minutter før tid. Zivkovic steppede op og scorede sikkert. Som tilfældet var det med det første straffespark, benyttede Brøndby sig atter af en situationsvurdering, men Milton blev endnu engang, af TV-billederne, understøttet i sin første antagelse.

Kort efter blev kampen fløjtet af og FCK-reserverne måtte sande sæsonens første nederlag. Hvad eksperimentet med anvendelse af TV-billeder angår, virkede det ikke specielt generende eller forstyrrende på jeres skribents oplevelse af kampen. Det skulle dog lige være, fordi man i sit stille sind sad og tænkte på, hvad der kunne være hændt, hvis denne teknologi var blevet taget i anvendelse tilbage i maj måned, da F.C. København ligeledes mødte Brøndby i PARKEN med Milton som dommer?