Pressen skrev

B.T.:

Efter en sløj første halv time var det AaB, der først åbnede for løjerne på Aalborg Stadion. Der skulle dog et tyndt dømt straffespark til, før værterne fik omsat det lille overtag i spillet til en føring. Scoringen åbnede imidlertid kampen, men uden at FCK for alvor havde været inde i kampen, fik Thomas Røll udlignet efter et glimrende Thomas Rytter-gennembrud kort før pausen. Anden halvleg blev domineret af hjemmeholdet, og FCKerne var dog yderst giftige efter et par flotte enkeltmandspræstationer fra blandt andre Thomas Røll. Ellers var meget af gæsternes koncentration samlet om forsvarsspillet og FCKerne tog ingen unødige chancer.

Ekstra Bladet:

FC Københavns træner Hans Backe er kommet på en hård opgave.

Svenskeren erkendte søndag efter 1-1-kampen mod AaB på Aalborg Stadion, at han skal bruge mere tid på at få mestrene på ret kurs.

Han opfordrer spillertruppen til at glemme alt om ligatabellen, hvor rivalerne fra Brøndby stadig er ti point foran FCK.

- Det er uinteressant at kigge efter Brøndby. Vi skal have stabiliteten tilbage på holdet, og det kan tage tid. Vi skal især have kigget vores forsvarsspil efter i sømmene. Vi har ikke glemt guldet. Men for alt i verden må vi ikke begynde at kræve sejr efter sejr, forklarede Hans Backe efter kampen, der bedømt på spil og chancer burde have givet hjemmeholdet AaB en sejr.

- Der er så mange kampe og så lidt tid. Det tager en periode at finde den rytme, jeg gerne vil have ind på holdet, sagde Hans Backe.

Svenskeren gav søndag debut til georgieren Mihail Ashvetia, der er kommet til København fra Torpedo Kutaisi.

Men hans rolle vil i nær fremtid blot være som indskiftningsspiller.

Både Heine Fernandez og Sibusiso Zuma forventes nemlig klar til UEFA Cup-kampen mod Obilic på torsdag, fortalte Backe.

Heller ikke FCK-veteranen Michael "Mio" Nielsen er gået i panik efter den seneste tids pauvre udbytte.

- Vi tager det stille og roligt, som Hans vil have det. Sidste år hang vi også lidt bagefter de forreste i begyndelsen. Vi skal bare have fundet fundamentet igen, sagde FCK'eren.

Var københavnerne rolige, havde AaB-træner Peter Rudbæk til gengæld svært ved at skjule sin irritation over det uafgjorte resultat.

- Vi spillede i det mindste for at vinde og ikke bare for at få uafgjort. Vi havde et hav af muligheder til sidst, men spillerne manglede heldet, sagde han.

Onside.dk:

AAB-FCK: Målmændende de bedste i uafgjort opgør

Det var de to holds keepere, der var mest iøjenfaldende, da AAB og FCK tørnede sammen i Søndagskampen.

Både FCKs Magnus Kihlstedt og AABs Jimmy Nielsen viste storspil i en kamp, der ganske retfærdigt endte uafgjort 1-1.

AAB kom i front på et straffespark, der var mere end blot tvivlsomt. Michael Silberbauer snublede over sine egne ben på kanten af feltet, men alligevel pegede dommeren på 11-meter pletten, hvorfra Kleber Saarenpää scorede sikkert. AAB var flere gange tæt på at udbygge føringen, men den ellers udskældte Kihlstedt stod i vejen.

FCK havde ikke gjort meget væsen af sig i hele første halvleg, men alligevel fik de udlignet inden pause-teen. Thomas Røll scorede for første gang for sin nye klub efter et glimrende Thomas Rytter-gennembrud.

Til anden halvleg kom FCK ud med en helt anden indstilling. Fra start af satte de AAB under pres, dog uden at det udmyntede i scoringer, hvilket primært skyldes Jimmy Nielsen i målet- Thomas Røll og Morten Bisgaard havde begge nærgående forsøg, men AAB-keeperen klarede det hele.

I de sidste 20 minutter genetablerede AAB presset, men formåede ikke at score på den svenske landsholdskeeper, der sammen med Thomas Røll var sit holds bedste.

Hos AAB var det naturligvis Jimmy Nielsen, der lyste op udover Michael Silberbauer, der blev kåret til kampens ebdste spiller af tv-seerne.
FCKerne var tilfredse med resultatet, og de tilskrev æren den nye træner Hans Backe.

"Det er helt sikkert Backes skyld at vi får point heroppe. Den defensive organisation var for første gang i lang tid god, og det er på grund af ham," sagde Thomas Rytter til Onsides reporter.

Jyllands Posten:

AaB holder dog fast i toppen efter Brøndbys pointtab hjemme mod Viborg, mens FC København kiksede endnu en chance for at komme efter de forreste.
Mens AaB kunne starte med de samme elleve spillere, som for en uge siden vandt 2-1 i Silkeborg, var FC København tvunget til at omrokere. Måltrioen Heine Fernandez, Christian Poulsen og Sibusiso Zuma sidder i øjeblikket udenfor med skader. Men de danske mestre formår som ingen andre klubber i dansk fodbold at have et halvt hold på skadeslisten og alligevel stille med elleve absolutte Superliga-profiler. Mod AaB hed den ny angrebsduo således Morten Bisgaard og Carsten Fredgaard. Begge formåede dog søndag ikke at levere andet end en anonym indsats.
FCK's georgiske nyindkøb, Mihail Ashvetia, fik søndag sin spilletilladelse, men træner Hans Backe valgte at beholde angriberen på bænken indtil det 81. minut.
Den svenske træner vendte for første gang tilbage til de nordjyske rammer, han for godt et år siden forlod som en succes. Og Hans Backe kunne næppe have ønsket sig en flottere modtagelse. Tilskuerne på Aalborg Stadion klappede højlydt og sympatisk, da han kort før kampstart endelig kom ud af spillertunnellen.
Det så i kampens indledende fase ikke ud til, at AaB havde tænkt sig at slække på gæstfriheden. De normalt boldsikre nordjyder virkede idéforladte og tamme, når det gik fremad. Og da det samme gjaldt FCK, skulle der gå 28 matte minutter, før de 8565 tilskuere skulle få noget at varme sig på. AaBs Michael Silberbauer løb ud af feltet efter en ufarlig, løs bold. Men et kluntet benspænd af Michael "Mio" Nielsen, der løb bagefter, sendte AaB'eren i græsset. Dommer Tonny Poulsen pegede på straffesparkspletten, og Klebér Saarenpää eksekverede sikkert.
Havde kampen tidligere manglet gnist, begyndte det nu at gløde på banen. Nærkampene blev hidsigere, og begge hold ville pludselig fremad. FCK blev først belønnet for aggresiviteten. Højrebacken Thomas Rytter gik i det 44. minut elegant igennem AaBs venstreside og lagde bolden ind for fødderne af Thomas Røll, der fra en fri position midt i feltet sparkede bolden fladt over i det lange målhjørne. Efter pausen fortsatte begge hold i det høje og hidsige tempo. Spillet bølgede fra målfelt til målfelt, kun stoppet af en del grove frispark. Men på trods af fremragende åbningsmuligheder til både FCK's stærkt spillende Thomas Røll og AaBs Andres Oper, fandt ingen afslutninger nettet. I slutfasen ville AaB mere end gæsterne, der havde sendt angrebsduoen Bisgaard og indskiftede Mihail Ashvetia langt tilbage på egen banehalvdel. Og nordjyderne havde i sandhed fortjent mere end det ene point.