Pressen skrev

B.T.:

Hovedpersonen i Parken var så ubetinget kampens dommer, Kim Milton Nielsen.

Der er ikke belæg for at sige, at han alene afgjorde det danske mesterskab.

Men det var den døde ært i hans fløjte, der dominerede den såkaldte DM-finale. Tre-fire gange lå den helt stille på tidspunkter, hvor den kunne have afgjort kampen ved at trille med lyd på. Og skulle have trillet.

Man kan mene, at regnskabet gik lige op og som sådan ikke fik indflydelse på kampen. Og så kan man ellers kaste sig ud i regnskabet om fortjente mesterskaber og heldige sejre.

Men faktum er - som FCK-træner Hans Backe sagde - at det hold, der ligger øverst efter 33 runder, er den fortjente mester. Og det gør Brøndby som en næsten faktuel kendsgerning også på torsdag.

Udslagsgivende for det facit blev Mads Jørgensen. Hans knastørre sidste-øjebliks aktion afgjorde det danske mesterskab. Og det er Jørgensen, der vil blive husket for den altafgørende fod i den sammenhæng, mens Kim Milton mere vil blive husket for »ugerninger, der gik næsten lige op«.

FC København var kampens bedste og dominerende hold. Den Brøndby-fan, der vil tillade sig at anfægte dette, vil blive tildelt prisen for »årets en-øje«.

Men også den kendsgerning havde Kim Milton indflydelse på. De to straffespark, som Brøndby følte sig snydt for, passerede nemlig begge før Bora Zivkovic' scoring til 1-0. Første gang i en duel mellem Martin Albrechtsen og Peter Madsen, og anden gang, da Zivkovic kantede Madsen efter et pragtfuldt Brøndby-angreb med Ruben Bagger og Thomas Lindrup i centrale roller. Især det sidste var til en straffesparkskendelse.

Og da disse kampe afgøres af først scorede mål, var det altså frem til pausen Brøndby, der med megen rette kunne føle sig snydt.

Efter pausen var det så velkørende FC København - holdet med mest spil, flest afslutninger og de største chancer - der to gange følte sig forbigået for oplagte straffesparkskendelser - begge gange begået mod Todi Jónsson.

Her burde kampen have fundet sin afgørelse.

I stedet var det så Mads Jørgensen, der i kampens 88. minut feberskød Brøndby til mesterskabet. Forinden havde Peter Madsen og Mattias Jonson haft bud efter FCK-målet, men stadig med Brøndby som den underlegne part i det målsøgende arbejde.

Gøres hele regnskabet op, var Brøndbys uafgjorte resultat ikke fortjent. FCK var i går taktisk, attitude-mæssigt og fodboldmæssigt det bedste hold...

Ekstra Bladet:

- Et kæmpe antiklimaks. Som at have sex uden at få udløsning.

Christian Lønstrup illustrerede selv følelsen, da han kort efter kampen huggede til presenningen over spillergangen og kort efter fortsatte afreaktionen i omklædningsrummet:

- Joh, der røg vist et par skabe og stole derinde, smilede han skævt, da bruseren havde bragt ham tilbage til en mere nøgtern tilstand.

- Men jeg har da heller aldrig set noget lignende. Vi var så opsatte på at revanchere os efter pokalfinalen, og lige nu føles det hele så uvirkeligt.

- Vi skulle ikke ud at underholde. Vi skulle vinde, og vi er stort set i kontrol i 90 minutter.

- Vi følger alle aftaler, sukkede anføreren, før han traskede over i den nærtliggende skøjtehal og den slukørede samling fans, der længe troede, de skulle skyde en ordentlig fest af.

Lige så slukøret var venstre-backen Peter Christiansen, der spillede sin første hele kamp mod Brøndby i Parken.

Det gjorde han yderst fornuftigt, og han kunne endda være blevet

matchvinder, hvis Peter Møller kort før udligningen havde hørt hans råb efter bolden på sit dybe kontraløb...

Onside.dk:

Brøndby IF kunne glæde sig mest over det uafgjorte resultat i en ellers formidabel kamp i Parken.

Der var en fantastisk stemning til Guldbraget i Parken, og de 40.186 tilskuere fik sig en yderst underholdende og tempofyldt kamp med masser af chancer til begge hold.

Zivkovic havde allerede efter 5 minutter en stor chance, da han fri foran mål ramte bolden skævt på en afslutning i det lille felt, som Brøndbys målmand Mogens Krogh så kunne gribe ud.

Kampen igennem bød på flere tvivlsomme kendelser i straffesparksfeltet, hvor Brøndby i to omgange følte sig snydt for et spark fra 11-meter-pletten.
Begge gange var det Peter Madsen som faldt i feltet efter nærkampe, men dommer Kim Milton vinkede i begge tilfælde afværgende.

Brøndby havde til dagens kamp valgt at starte i en 4-5-1 opstilling for at få overtaget på midtbanen, men det lykkedes aldrig rigtigt. Det var FCK som havde flest chancer i første halvleg, hvor en særdeles oplagt Zuma var ophavsmand til flere scoringsmuligheder.

FCK fik da også føringsmålet efter et hjørnespark. Bolden blev ekspederet ud af feltet til Christian Poulsen, som med en hælaflevering sendte Peter Christiansen afsted i et overlap, og han kunne fladt sende bolden ind over til Bora Zivkovic, som satte foden på til 1-0.

Dermed skulle Brøndby frem på banen for at sikre sig det uafgjorte resultat, som ville betyde at de lå forrest i tabellen inden den sidste spillerunde på torsdag. Jonsson havde da også en god afslutning kort efter føringsmålet, men lige på FCK-målmand Magnus Kihlsted.

Første halvlegs flotteste episode kom efter 39 minutters spil, da Zuma hamrede bolden op imod fjerneste målhjørne 25 meter udefra, men Kroghen strakte sig i fuld længde, og greb sydafrikaneren ud. Bolden havde ellers direkte retning mod målhjørnet, men en flot detalje af Brøndby-keeperen reddede målet.

En utrolig underholden første halvleg, som så afgjort var en DM-finale værdigt. ..