Pourié afgjorde mod Vestsjælland

Kold fornøjelse i PARKEN
Stormen havde lagt sig, men til gengæld havde kulden for alvor gjort sit indtog, og det var en mere end halvkold Nationalarena, der tog imod de to mandskaber til årets sidste Superliga-kamp. Hjemmeholdet havde Lars Jacobsen med igen efter et par kampes fravær, men måtte undvære Nicolai Jørgensen, Daniel Braaten og Rúrik Gíslason. Før kampen var der blomster til Thomas Kristensen, der har rundet sin kamp nr. 200 for løverne, og en hyldest var der også til Igor Vetokele, som Canal 9 har kåret til månedens spiller i november.

Hjemmeholdet satte sig rimelig hurtigt på kampen, og allerede i de første minutter havde Vetokele en halvgod skumulighed, som dog strøg forbi Thomas Mikkelsen i FCV-målet. Men det skulle vise sig at blive svært at spille sig til deciderede chancer mod de kompakte gæster, der forsvarede sig kløgtigt, men til gengæld slet ikke skabte noget som helst oppe i den anden ende hos den arbejdsløse Johan Wiland.

Lidt blev det dog til for løverne, og i det 10. minut kunne en flot kontra i venstre side – iscenesat af Santin med god assistance af Toutouh – godt have fortjent en bedre skæbne, men den endte med et indlæg, som Thomas Mikkelsen tog sig af.

Efter et lille kvarters spil havde københavnerne flere dødbolde lige efter hinanden i form af et hjørne og et par lange Claudemir-indkast, og selv om FCV-forsvaret ikke altid så lige sikkert ud, førte det ikke til afslutninger. I stedet bidrog Ståle til underholdsningsværdien, da han kiksede en tæmning af en vildfaren bold uden for sidelinien og røg på halen, hvilket han prompte afsonede med et par armbøjninger til fansenes store begejstring.

Ingen afslutninger på mål i tam 1. halvleg
Henne omkring den halve time blev det til et par hovedstød over mål fra Delaney og Santin, og Bolaños havde et par udmærkede skudforsøg, som dog enten blev blokeret af forsvaret eller gik forbi, og generelt manglede der stadig lige det sidste i de offensive aktioner.

FCV var som nævnt sjældne gæster oppe ved FCK-målet, men de var på ingen måde nedspillet og ude af kampen, selv om spilfordelingen hed ca. 60-40 i københavns favør. Og efter 32 minutter kunne en fire-mod-to-kontra efter et FCK-hjørne være blevet giftig, hvis ikke Delaney havde lavet et fremragende tilbageløb og prikket bolden fra Festersen.

Det sidste kvarters tid gik også uden nævneværdige aktioner i de to felter, og således sluttede en 1. halvleg uden at nogen af holdene reelt havde haft en afslutning inden for målrammen…

Mere gang i den efter pausen
Det var der tydeligvis blevet talt om i pausen, i hvert fald i løvernes omklædningsrum, for der var mere tænding gnist på, da de kun ud til 2. halvleg, og der gik kun få minutter før Santin havde det første forsøg inden for rammen, da han firsttimede et indlæg fra Lars Jacobsen i favnen på Thomas Mikkelsen. Kort efter var det Bolaños tur, igen serviceret af anførerer, men hans flade afslutning strøg lige forbi den fjerneste opstander.

Gæsterne ville dog også slette nullet i skud på mål, og det blev Marc Dal Hende, der fik den ære, da han testede Wiland med et godt langskud, som dog ikke voldte problemer for svenskeren, der også i dag optrådte i kortærmet trøje…

Pourié på tavlen med første boldberøring
Efter en times spil foretog Ståle en dobbeltudskiftning, hvor Pourié og TK kom ind for Santin og Bolaños, alt imens Pierre Bengtsson stod og gjorde sig klar til at tage et frispark lige på kanten af FCV-feltet i højre side. Og da Kenn Hansen gav klarsignal skruede han den perfekt ind til Pouriés pandebrask, hvorfra han dirigerede den i netmaskerne til 1-0!

Det kan man da kalde en entré, der ville noget, og tyskeren havde kort efter et optimistisk forsøg på at øge til 2-0, da han brysttæmmede en Claudemir-aflevering i feltet og trykkede af, men bolden gik et stykke forbi den nærmeste stolpe. Tyve minutter før tid burde Vetokele derimod have afgjort kampen, da Pourié spillede ham helt fri i feltet, men Thomas Mikkelsen gik godt ud i belgieren og fik pareret hans afslutning.

Vestsjællænderne forsøgte ihærdigt at komme tilbage i kampen, men det blev aldrig rigtig til de helt store chancer, og i stedet kunne hjemmeholdet et par gange i de sidste 10 minutter godt have øget til 2-0. Først i en overtalssituation på en hurtig kontra, og på det efterfølgende hjørne da Ragnar Sigurdsson kom godt op inde i det lille felt, men måtte se Mikkelsen afværge på stregen med en flot refleksredning.

Fin sæsonafslutning - men der venter stadig en "lille opgave"
Men det blev ved de 1-0, og dermed kan mestrene gå veltilfredse på vinterferie efter kun at have tabt en enkelt kamp, siden de første tre nederlag i træk efter sommerferien. I skrivende stund denne lørdag aften har det bragt løverne op på 2. pladsen i tabellen bare tre point efter Midtjylland, men de andre tophold mangler selvfølgelig lige at spille deres kampe i denne runde. Og der venter jo også endnu en kamp for Byens Hold, når Real Madrid gæster PARKEN på tirsdag!

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Christian Bolaños (60.: Thomas Kristensen), Claudemir (87.: Christoffer Remmer), Thomas Delaney, Youssef Toutouh - César Santin (60.: Marvin Pourié), Igor Vetokele

Ikke benyttet: Jakob Busk, Kris Stadsgaard, Danny Amankwaa og Fanendo Adi